Länk kopierad!
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 4 040 000 SEK
Se budhistorik
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK
Adress
Kung Sverres gata 18, Centrala Hisingen Tolered, Göteborg
Typ
Radhus
KVM
118 kvm, biarea 66 kvm
Tomt
141 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Gavelradhus i bra skick!

Placerat mellan två berg ligger området med 103 stora radhus och ca 20 min promenadväg från Eriksberg. Välaktat och stort radhus på Populära Kung Sverres Gata. Välplanerad planlösning med 4 sovrum, Gillestuga och stort kök med rymligt vardagsrum! Ett naturskönt och barnvänligt bostadsområde på Hisingen i Göteborg. Garage till bilen i länga och nära skolar, service och kommunikationer. Bra läge med fri baksidan och nära områdets lekplats.

Välkommen Hem!

Beskrivning

Entréplan:
genomgående för entréplan är värmeslingor i golvet, öppna sällskapsytor och sköna fönsterpartier som ger behagligt ljusflöde genom hela våningsplanet.

Bostaden erbjuder en smakfull blandning av materialval och praktiska lösningar! Bostadens golv pryds av parkett i alla rum. Väggarna är ljusa blandat med smakfulla fondväggar.

Från hallen får man bra överblick över lägenhetens nedre planlösning. Goda avhängningsmöjligheter i entrén samt plats finns för sittmöbel/avlastningsbord. Här finns goda förvaringsmöjligheter i form av en stor klädkammare.

Direkt till höger i hallen hittar ni toaletten med helkaklade vita väggar och klinker på golvet med golvvärme.

Det arbetsvänliga och renoverade köket från -99 har stilren och vacker inredning. Köket är väl försedd med arbetsytor och vackra skåpdörrar i neutral design och färg som smälter bra in med bostadens charm. Maskinparken består av kyl, frys, ugn, spis, diskmaskin samt fläkt.

Vardagsrummet har öppen och social umgängesyta. Här får man mycket väl plats med en stor soffgrupp och tv-hörna samt ett matbord med 6 stolar. Stora fönsterpartier längs med vardagsrummets långsida som ger bostaden ett flödande ljus och skapar en mycket luftig atmosfär.

på den skyddade baksidan kan ni njuta ostört av bostadens stora och mysiga uteplats och gräsmatta i söderläge. Gott om plats för utemöbler och möjlighet för den som vill skapa sin egen oas. här njuter ni av solen och lugnet utan insyn,

Övre plan:
Bostadens stora sovrum är väl tilltaget med plats för en dubbelsäng och tillhörande möbler. goda förvaringsmöjligheter i form av en stor garderob med skjutdörrar.

Åter igenom hallen i överplan nås bostadens andra sovrum som gjordes om till ett stort sovrum istället för två som med enkelheten kan återställas.

Bostadens tredje sovrum placerad är väl tilltaget med plats för en stor säng och tillhörande möbler.

Det stora badrummet ligger också på överplan med helkaklade väggar och klinkergolv. Utrustningen består av wc, dusch, handfat med kommod och ovanhängande spegel samt golvvärme.

Nedre plan
En trappa ner kommer ni till bostadens nedre plan som består av 2 stora rum som används idag som allrum och ett sovrum om så önskas. Här finns även en tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt torkskåp.

Dokument (pdf)

Planritningar energideklaration kung sverres gaata 18.pdf besiktningsprotokoll kung sverres gata 18.pdf

Länkar

Social Video

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Tolered 184:9, Göteborg kommun, Skattesats 33.7%.

Församling

Lundby.

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 118 kvm, biarea 66 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Storlek: 141 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1972
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Betong/Källare
Stomme: Betong/lättbetong
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä/tegel
Tak: Betongpannor (renoverat 2015)
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiprestanda primärenergital: 78 /kWh per kvm och år

TV

TV via Com Hem

Internet

Com Hem (Bredband, IP-Telefoni)

Uteplats

Trädgårdstomt i form av altan på både fram och baksida

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

39 269 SEK varav:
Försäkring: 5 628 SEK
Elektricitet: 15 725 SEK
Samfällighet: 17 916 SEK
I samfällighetsavgiften ingår: Underhåll av gemensamma ytor, vatten á conto, renhållning, lekplatser,snöröjning, comhem grundpaket tv+ bredband och ip telefoni samt garage. Uppvärmningskostnad är ink. fast avgift samt nätavgift.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 751 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 749 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 002 000 SEK.
Värdeår: 1972
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tolered GA:1, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Tolered GA:14
Planbestämmelser: Tomtindelning (1971-06-30) Stadsplan (1969-08-25)

Pantbrev

10 st om totalt 3 400 000 SEK

Renoveringar

-78 dräneras fastigheten om pga felaktigt utförande vid byggnation.
-90 byggs en fransk balkong.
-90 byts fönster på övre plan
-93 renoverades dusch/wc på övre plan.
-95 renoverades dusch/wc på entréplan
-98 renoverades allrum och hall i källarplan med elvärmeslingor i golv samt klinkergolv.
-99 renoveras entréplanet med nytt kök, nya golv och golvvärme. i samband med detta sänks innertaket och spotlights installeras av behörig elektriker.
-99 installerades nya fönster och fönsterbleck i entréplan.
-99 ny elcentral samt alla ledningar utbytta.
-99 installerades centraldammsugare.
-99 byts plåttaket ovan takkuporna.
-00 läggs papptaket om på förrådet samt byts del av fasadpanel på förrådet.
-03 tilläggsisolerades vinden och nytt golv läggs in. Dubbelgips monteras mot grannarna.
-03 renoveras tvättstugan och elgolvvärme installeras.
-05 ny Altan på fram- och baksida.
-09 renovering övervåning.
-12 målas träpanel på hus och förråd.
-15 yttertaket lades om med ny papp, läkt & betongpannor.

Närområde

Allmänt om området: Hisingen är Sveriges femte största ö, omgärdad av Göta älv i syd och öster, Nordre älv i norr samt Kattegatt i väster. På Hisingen finner natur och närhet till havet samt ett komplett serviceutbud.
Lundby är den stora stadsdelen på Hisingen där fler och fler bostadsområden byggs invånarantalet ökar snabbt i samma takt. Här är det flerfamiljshusen som dominerar, men även villaområden finner man samt industriområden. Det finns ett rikt näringsliv med företag i alla storlekar
Keillers Park med Ramberget ligger på Centrala Hisingen. Berget, som är 87 meter högt, är ett markant landmärke och utsikten från toppen är en av Göteborgs bästa. Hisingsparken är ett annat utflyktsmål som är värt ett besök, det är Göteborgs största park med gott om gångvägar och stigar.

Kvilletorget och Kvillebäcken är områdets centrum och här finner man butiker och restauranger. Här kommer inom kort att bebyggas med över tusen nya lägenheter. Nya Kvillebäcken blir den första etappen av den förnyelse som pågår i Backaplansområdet, med målsättningen att skapa en attraktiv stadsdel. Norr om Kvillebäcken har trädgårdsstaden Hildedal med lägenheter i flerbostadshus och parhus med antingen balkonger eller egen trädgård. På Hildedal är grönytorna lika viktiga som byggnaderna.

Norra Älvstranden är ett av Göteborgs mest expansiva områden och här finner man vackra promenadstråk och bostadskvarter precis vid kajkanten.

På Hisingen finns det flera förskolor, grundskolor och gymnasium i de olika stadsdelarna både kommunala och enskilda eller dagbarnvårdare. IT-universitetfinner man Vid Lindholmen finner som är en gemensam satsning mellan Göteborgs Universitet och Chalmers tekniska högskola.

För de som gillar shopping finns flera shoppingområden. Backaplan är det största shoppingområdet och här finner du de flesta stora affärer. Med buss eller spårvagn når man innerstaden på bara några minuter.

Innan Bohuslän blev svenskt från att tidigare tillhört Danmark/Norge gick landsgränsen längs med Hisingens gränser. På 1800-talet började industrialiseringen av ön och under större delen av 1900-talet låg flera ledande verkstäder och varv där. Bland dem kan nämnas varven Götaverken, Eriksberg, Lindholmen och Arendalsvarvet. Volvo startade sin verksamhet på Hisingen under 1920-talet.

Bor man på Hisingen har man alltid nära till havet, flera fina badplatser ligger på ön, de flesta utåt Torslanda. Bussar tar dig snabbt och lätt till baden. På några få minuter når du centralstationen och innerstaden med antingen buss eller spårvagn.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy