Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
19 000 000 SEK / pris
Adress
Kårevägen 10, Djursholm, Djursholm
Typ
Friliggande villa
KVM
235 kvm, biarea 150 kvm
Tomt
2 527 kvm (friköpt)
Rum
10 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Stor familjevilla invid Ösbysjön

Med hästhagar och Ösbysjön som närmaste granne ligger denna fina 30-tals villa. Villan har byggts om och till i omgångar och har en totalyta om 385 kvm. Entréplan med stora sällskapsytor, öppen spis och kök med matsal i anslutning. Två-tre sovrum på entréplanet och ytterligare tre sovrum en trappa upp. Hel källarvåning med separat entré och allrum, gästrum m.m. Plan och solig trädgårdstomt om 2500 kvm. Fruktträd och bärbuskar och stora gräsytor.

Kårevägen ligger centralt i Djursholm med närhet både till Djursholms Torgs stora serviceutbud och vacker natur med promenadstråk runt Ösbysjön och bad i densamma. Nära till flertalet skolor och förskolor, som Ekebyskolan (åk 0-6) på Fafnervägen, Vasaskolan (åk 0-6) på Vendevägen och Hildingavägens förskola på gatan med samma namn. Mycket goda kommunikationer till stan. Med Roslagsbanan från station Bråvallavägen resp Djursholms Ösby har man en resväg på ca 12 min till Östra Station/Tekniska Högskolan. På Danderydsvägen finns en direktbuss till tunnelbanan vid Mörby på 5 minuter.

Beskrivning

Huset är placerat en bit upp från vägen, vilket ger ett privat och avskilt läge. Tomten är stor (2500 kvm) med plana gräsytor och fruktträd och bärbuskar på framsidan och lättskött naturtomt på baksidan. Uppfarten från gatan är asfalterad. Från carporten leder en stenlagd trappa upp till huvudentrén. På den östra gaveln finns dessutom en entré till källarplanet, som med fördel kan användas till vardags.

Hall med stenlagt golv och avhängning. Från hallen kommer man direkt in i entréplanets fina sällskapsdel. Här ligger vardagsrum, matsal och kök i anslutning till varandra. Enhetlig fin fiskbensparkett i hela sällskapsdelen. Vardagsrum med murad öppen spis och utgång till stenlagd uteplats med soligt söderläge. Matsalsdelen är trevligt placerad mellan vardagsrummet och köket. Här kan man med lätthet sitta 12-14 personer. Köket är från Kvänum med vita snickerier och lister i valnöt. Extra djup bänkskiva i svart, mattpolerad granit samt ljus kakelmosaik ovanför bänkskivan. Kalkstensfärgat klinkergolv med vattenburen golvvärme. Induktionshäll, två varmluftsugnar, micro, diskmaskin och fläkt från Miele samt kyl/frys, Amana Trilogi.

På entréplanet finns ytterligare tre rum som före 1991, då huset byggdes på med en våning, disponerades som sovrum. Idag fungerar ett av rummen som bibliotek och övriga två som arbetsrum. Biblioteket har platsbyggda bokhyllor. Samtliga rum har parkettgolv. På entréplanet finns även ett helkaklat badrum med dusch (f.n. utan duschblandare, men lätt att komplettera med). Invid köket finns en utgång till tomten på baksidan.

Övervåningens arkitektur med fyra välvda takkupor är mycket tilltalande. Våningsplanet består av tre sovrum, varav ett större med klädkammare och ett stort badrum. Badrummet är helkaklat och har såväl dusch som badkar. Tack vare de stora fönsterpartierna i fyra väderstreck upplevs hela våningsplanet som mycket ljust och luftigt. Vattenburen golvvärme i hela planet.

Källarvåningen har en egen entré på husets östra gavel. Här kommer man in i den delen av källaren som är inredd till boyta. Denna del består av ett allrum/tv-rum och två sovrum, varav ett större. I anslutning till denna del ligger en separat wc samt en dusch med bastu, som ligger i tvättstugans förlängning. Övriga utrymmen i källaren är pannrum (stort) och förråd (stort) med utgång till trädgården på baksidan. I källarplanet finns även ett vinförråd.

Dokument (pdf)

Planritningar 2019-1134 Besiktningutlåtande_TryggOverlatelse Kårevägen 10_Djursholm.pdf EV19-284 Energideklaration Danderyd Froste 12.pdf EV19-284 Åtgärdsrapport Energideklaration Danderyd Froste 12_normaliserat enligt BEN.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Froste 12, Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 235 kvm, biarea 150 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

10 rum, varav 7-8 sovrum.

Tomt

Barnvänlig och solig trädgårdstomt. Trädgårdstomt med plana gräsytor på framsidan och naturtomt på baksidan av huset. Tre äppelträd samt plommon- och päronträd. Rabarber, hallon- och vinbärsbuskar. Anlagda rabatter framför huset.
Storlek: 2 527 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Källare
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Tak: Tegelpannor
Fönster: 2-glas/3-glas-isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme. Vattenburen golvvärme i hela övre plan

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 92 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-05-30

TV

Parabol, Viasat.

Internet

Fiber indraget.

Övriga byggnader

Carport med plats för en bil. Samt plats för flera bilar på den asfalterade uppfarten.

Uteplats

Stor stenlagd uteplats i soligt söderläge, som man når från vardagsrummet.

Bilplats

Carport med plats för en bil samt asfalterad uppfart med plats för ytterligare bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

45 000 SEK varav:
Uppvärmning: 33 600 SEK
VA: 9 000 SEK
Renhållning: 2 400 SEK
I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 12 000 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 5 000 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 7 000 000 SEK.
Värdeår: 1966
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 01-IM4-39/5061.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Ledning Mm
Planbestämmelser: Stadsplan (1974-02-15) Tomtindelning (1939-06-03) Stadsplan (1937-07-09)

Pantbrev

8 st om totalt 8 800 000 SEK

Renoveringar

Huset tillbyggt 1959 och påbyggt med en våning 1991.
Takrenovering, 2018.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy