Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 500 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Herrgårdsvägen 6, Centrala Väsby, Upplands väsby
Typ
Friliggande villa
KVM
173 kvm, biarea 98 kvm
Tomt
1 183 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till en attraktiv, fin och väldisponerad villa i centrala Väsby. Ett mycket smakfullt boende med bevarade tidstypiska detaljer kombinerat i en modern tappning med smakfulla renoveringar. Välskött hus med genomgående vackra trägolv och två eldstäder. Byggnad om totalt 271 kvm i tre plan. Entréplan med de sociala delarna avskilda från de tre sovrummen samt badrum på övre plan. Källarvåning med extra allrum/gillestuga med öppen spis och extra yta med rum och förråd för bra förvaring samt separat tvättstuga med bastu och dusch. Verkstad för den händige. Härligt, uppvuxen trädgårdstomt med stor gräsmatta och planteringar. Bergvärme. Carport. Förråd. Växthus.

Trivsamt boende med en kort promenad till Väsby centrum med all tänkbar service såsom affärer, restauranger, skolor, förskolor samt bra kommunikationer. Bekvämt gångavstånd till Väsby station med bussar och pendeltåg till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Här finns även Väsby Nya Gymnasium i det expansiva området Messingen med all form av dagligvaruservice och butiker. Närhet till Vilundaparken som erbjuder simhall med äventyrsbad, ishall, fotbollsplan, friidrottsarena samt cykelpark för barn och äldre.

Beskrivning

ENTRÈPLAN
HALL
Välkomnade tambur med vitmålade vävtapet på vägg och linolium på golv, en garderob direkt till höger med vitmålade väggar och grå/blå plastmatta. Garderoben tar undan en hel del kläder och skor som inte används för tillfället, ett mindre fönster. Rymlig hall med vitmålade vävtapet på vägg och grå målat trägolv. Till vänster i hallen ligger ett mindre kapprum för smidig avhängning av ytterkläder samt ett hyllplan för förvaring av skor. Här ligger ett klinkergolv. Mindre fönster för insläpp av dagsljuset. Städskrubb finns i korridoren som leder bort mot matsalen.
KÖK
Rymligt kök med gott om plats att laga middagen tillsammans, vackert ljusinsläpp från fönster från två väderstreck. Gula målade väggar, delvis vitmålad bröstpanel och en effektfull tegelvägg som detalj. Modernt grå/vitt schak-mönstrad linolium på golvet. Vita släta köksskåp och luckor samt en del vackra vitrinskåp, vitt kakel ovan mörkare massiv träskiva som arbetsbänk samt diskbänk i svart granit med två hoar. Ugn Husqvarna. Inbyggd microvågsugn Husqvarna. Induktionshäll Electrolux. Fläkt. Extra bred kombinerad kyl/frys Cylinda. Praktisk mindre vitmålad väggsoffa för gemensam tillvaro och häng i köket. Parti med hål i vägg för med matsalen.
MATSAL
Finmatsal för det stor sällskapet såväl som för familjens vardag. Ljusbeige målade väggar samt detalj med tegelvägg. Modern braskamin i täljsten, separat plast för vedträ i vägg. Vackra vitrinskåp i vägg. Ekparkett på golv. Utgång till verandan, det inglasade uterummet.
VERANDA
Veranda som badar i ljus med alla fönsterpartier. Rummet används året om. Vitmålade väggar samt vitt laminatgolv. Vitmålat trätak. Utgång till trädgårdens framsida.
GÄST-WC
Intill huvudentrén och hall når man gäst-Wc. En toalett med en alldeles extra lyx-känslan. Tegelvägg i detalj. Grå målad träpanel på vägg. Inbyggda hyllplan. Skåp för bra förvaring. Handfat ovanpå bänk i mörk massivt trä med skåpförvaring undertill. Wc.
VARDAGRUM/ALLRUM
Vardagsrum med större öppning i vägg till allrummet, rymmer både släkt och vänner för fest. Grå/gröna målade väggar samt parkettgolv. Fönster med ljusinsläpp från tre väderstreck.
ÖVRE PLAN
Den gråmålade trappen tar dig till den övre våningen. Vitmålade respktive gulmålade väggar och grått målat trägolv. Lucka i tak till vind. Ingång till rymlig kattvind för gott om förvaring.
SOVRUM 1
Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsängen. Ljust gröna tapetserade väggar varav en mönstrad fondtapet samt grått målat trägolv. Direkt ingång till stor klädkammare med ett flertal garderober för klädförvaring med häng- och hyllförvaring i lådor med glasfront. Vitmålade väggar och en ljus plastmatta på golv. Ett mindre fönster.
SOVRUM 2
Bra sovrum med plats för en enkelsäng, skrivbord och hurts mm Vitmålad träpanel på vägg samt lätt mönstrad tapet. Mindre garderob. Grått målat trägolv. Utgång till balkong som ligger ovan husets huvudentré.
SOVRUM 3
Ytterligare ett sovrum med plats för enkelsäng, skrivbord och hurts mm Lätt mönstrade vita tapeter samt grå målat trägolv. En dubbelgarderob.
BADRUM
Halvkaklade väggar i vitt kakel samt ljusare klinkergolv. Duschhörna med mönstrat klinkergolv och avskiljande duschvägg i betongglas. Handfat samt inbyggd spegel i vägg. Wc. Tre skåp för förvaring i vägg.
KÄLLARPLAN
Rödmålad trapp tar dig ned till källarvåningen. Väl nere nås man av ett mysigt allrum/gillestuga med öppenspis. Ljust målade betongväggar och parkettgolv. Lätt vitmålat trätak. Fönster i vägg mellan allrum/gillestuga och förråd/växtrum.
VÄXTRUM/FÖRRÅD
Mindre rum som idag används som förvaring av familjens växter.
Betongväggar och betonggolv.
TVÄTTSTUGA
Vitmålade väggar samt vitmålad träpanel och blått klinker på golv. Tvättbänk i vit laminat med vita släta skåp och luckor undertill. Ytterligare en tvättbänk av vit laminat med tvättho, tvättmaskin Bosch och torktumlare Bosch undertill.IVT värmepump, bergvärme. Dusch med vita kaklade väggar med blå bård. Fräsch bastu med glasdörr för härliga bastubad de ruggiga höst och vinter dagarna. TYLÖ aggregat. Vattenmätare i lucka i vägg. Mindre frys Candy.
RUM
Mindre rum som kan användas som kontorsutrymme. Vitmålade väggar och furuparkett på golv. Mindre fönsterpartier. I rummet finns ett förråd för bra förvaring samt ett utrymme som idag använd som matkällare. Bägge utrymmen har automatisk belysning.
VERKSTAD
Plastmatt på betonggolv. Mindre parti av fönster. Arbetsbänk. Utgång till husets baksida med uteplats med belysning och infravärme.
FÖRRÅD
Rymlig förråd med gott om plats för förvaring. Vitmålade betongväggar och rött klinker på golv.

SÄLJARENS EGNA ORD
För 17 år sen, letade vi efter ett hus på landet med stor och lummig tomt. När det här huset kom ut till försäljning var det ingen tvekan, här ville vi bo. inte på landet, men ändå en känsla av att vara på landet. Fem minuters promenad till centrum, ännu närmare till direktbuss in till Sergels torg och tio minuter till pendeltåg både till Stockholm och Uppsala. Här har vi njutit av frukostar i morgonsolen och luncher i skön skugga under körsbärsträdet, omslutna av dofter från bl. a. honungsros och smultrtonschersmin. Ruggigas höstdagar har det varit skönt att komma in och tända en brasa i kaminen. Soliga vårvinterdagar med snö, har vi fikat i växthuset som värmts upp av solen. Tidig vår är det lycka att hitta de första snödropparna, senare känna doften av luktviol, syrener och kaprifol. Plocka en bukett gullvivor och förgätmigej. Vi kommer säkert att sakna allt, framför allt våra trevliga grannar. Men, nu har vi nya planer för vårt framtida liv, och önskar en ny familj välkomna att ta över vår idyll.

Dokument (pdf)

Planritningar vilunda ga23 (1).pdf 1047925-deklaration.pdf bilagor (1).pdf ÅR_65296408_2020-02-20_05-06-31.pdf Kopia av Överlåtelse Nivå 2 (101 - 4997969 - 1 - A3) - 1.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Vilunda 1:313, Upplands Väsby kommun, Skattesats 32.58%.

Församling

Hammarby.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 173 kvm, biarea 98 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Lummig uppväxt trädgårdstomt med flertalet äppelträd, ett körsbärsträd samt ett plommonträd, flertalet blomster, gräsyta och häckar.
Storlek: 1 183 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1937
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Källare med betongplatta
Stomme: Betong/Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor, Mansardtak
Fönster: 2-glas i solerrutor och 2-glas kopplad i bågar.
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme
Elförbrukning: 16 212 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2020-02-20
Energiprestanda primärenergital: 78 /kWh per kvm och år

TV

Fiberoptik. TV-antenn finns på taket.

Internet

Fiberoptik

Övriga byggnader

Mysigt växthus för den som gillar att odla.

Uteplats

Uteplats som vetter mot husets baksida.

Bilplats

Separat carport med intilliggande två delat kallförråd. Plats för flertalet bilar på uppfarten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

35 478 SEK varav:
Uppvärmning: 26 961 SEK
Försäkring: 4 867 SEK
VA: 1 590 SEK
Renhållning: 2 060 SEK
Kostnaden för hushållsström är inkluderad i kostnaden för uppvärmning. I kostnaden för uppvärmning ingår det nätavgift om 13 520 kr per år. Nätbolaget i Upplands Väsby är Eon. Avgiften för förbrukningen beräknas på 15 429 kWh/år, som är säljarens förbrukning under 2018. Priset för kWh är beräknat på 0,3192 kr och prisindikation från elskling.se. En köpare skall vara medveten om att priset per kWh kan förändras.
Kostnaden av vatten är baserat på säljarens vattenförbrukning med 2 personer i hushållet.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 696 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 918 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 778 000 SEK.
Värdeår: 1942
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Tillträde, 0114-91/29.1 som avser rätt till tillträde till fastigheten Vilunda 1:574 i erforderlig utsträckning för underhåll och skötsel av den stödmur, som är uppförd i fastigheten Vilunda 1:574 norra gräns.
Förmån: Officialservitut Va, 0114-91/29.2 som avser rätt att behålla, underhålla och förnya befintliga vatten- och avloppsledningar över fastigheten Vilunda 1:574.
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Upplands Väsby Vilunda GA:23 som avser vatten och avloppsledningar. Delägande fastigheter är Upplands Väsby Vilunda 1:313 samt Upplands Väsby Vilunda 1:574.
Planbestämmelser: Detaljplan (1991-01-10) Grundvattenskydd (1981-12-10)

Pantbrev

3 st om totalt 2 000 000 SEK

Renoveringar

2004 Takrenovering, ny papp, läkt och pannor
2005 Bergvärme installerad
2007 Växthus
2008 Tak över uteplats
2010 Nya fönster, isolerglas med argon fyllning
2012 Omdränering och isolering av större del av grunden
2013 Ny gästtoalett på entréplan
2014 Kök ombyggt, ny spis, ugn och microvågsugn. Kyl/frys Cylinda 2020, diskmaskin 2013.
2015 Nytt badrum med golvvärme på övre plan
2015 Ny elcentral övre plan med jordfelsbrytare
2016 UTERUM: Veranda med ingång från matrum.
2018 Renverad bastu
2018 Renoverad tvättstuga, ny torktumlare och tvättmaskin 2014.
2019 Radonsanering; tre sugpunkter
2019 Ny fasad på huset
2003-2019 Ytsikt: Löpande målning, tapetsering mm
El omdraget sent 80-tal

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy