Länk kopierad!
Besiktigad & försäkrad

Visningar

mån 24 jun 18:30 - 19:15
Anmälan krävs!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 650 000 SEK / Utgångspris
Adress
Nackavägen 61, Alnö, Alnö
Typ
Friliggande villa
KVM
168 kvm, biarea 128 kvm
Tomt
2 772 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Naturskönt belägen 1890-tals villa i 1,5 plan (f.d skola) i bästa skick!

Villan ligger naturskönt på lätt sluttande trädgårdstomt på en gedigen granitgrund och stabil timmerstomme. Tilltalande rumsfördelning med 6-7 rum och kök varav 3-4 sovrum. Fantastiskt vardagsrum om ca 50 kvm och med en takhöjd på ca 3,6 meter ger en härlig rymd och känsla samt unik bred spiraltrappa som leder till övre plan. Vedeldat värmesystem. Två braskaminer. Ingång utifrån till källarrum med valv lämpligt som vinkällare. Närhet till Nackakajens båtklubb, ridvägar och cykelvägar, förskola, skolor, Alnö centrum, natur och hav.

Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Välkomnade entréveranda under tak. Entréhall med målat trägolv och målade väggar. Möblerbar innerhall med målat trägolv och målade väggar samt garderober för god förvaring.

Fantastiskt vardagsrum ca 50 kvm och med en takhöjd på ca 3,6 meter ger en känsla av rymd och ljus

Ingång till rejält arbetskök med målat trägolv och väggar, infälld induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro, diskmaskin, kyl/frys samt stor arbetsbänk och fönster mot entrésidan.

Matrum med målat trägolv och målad bröstpanel/vägg, braskamin och utgång till altan.

Sovrum med målat trägolv och målad bröstpanel/vägg samt fönster.

Badrum/tvättstuga med klinkergolv/plastmatta och delvis kaklade väggar badkar, wc, golvvärme, handfat med skåp, pax-fläkt samt tvättstuga med tvättmaskin och tumlare, golvbrunn samt fönster mot havet.

Pannrum med kaklade väggar, Svanen märkt CTC-Wemaxpanna, ackumulator tank och expansions kärl samt dubbla elpatroner.

Överplan;

Ljust luftigt allrum/tv-rum med synliga takbjälkar, laminatgolv och träpanel på väggarna samt fönster mot entrésidan.

Sovrum med laminatgolv och målad stockpanel på väggarna samt fönster mot havet.

Mellanhall med laminatgolv och målad stockpanel och större garderob, från hallen är det ingång via två dörröppningar till det stora öppna sovrummet som lätt kan delas av till två sovrum/arbetsrum. Rummet har laminatgolv och träpanel på väggarna samt två fönster.

Dokument (pdf)

Planritningar Överlåtelsebesiktning, Nackavägen 61.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Gista 3:4, Sundsvall kommun, Skattesats 35.18%.

Församling

Alnö.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 168 kvm, biarea 128 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Storlek: 2 772 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1890
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Torpargrund
Grundmur: Granitblock
Stomme: Timmer
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag/fläkt
Vatten och avlopp: 3-kammar brunn med infiltration.
Eget vatten.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: CTC Wemax 35 vedpanna och 2st elpatroner

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2019-05-29

TV

Antenn och parabol.

Internet

Bredband via ServaNet.

Övriga byggnader

Carport med vedförråd. Isolerat snickarrum/förråd med indragen el samt trefasuttag. Friggebod med isolerat golv.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

38 050 SEK varav:
Uppvärmning: 7 000 SEK
Försäkring: 5 000 SEK
VA: 2 000 SEK
Renhållning: 1 050 SEK
Sotning: 1 500 SEK
Elektricitet: 7 000 SEK
Övrigt: 14 500 SEK
Uppvärmningskostnaden är för ved.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 956 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 572 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 384 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 7 170 SEK.

Pantbrev

8 st om totalt 1 568 171 SEK

Renoveringar

Elen bytt mellan 1996 - 2012. Värmepanna, rörstammar samt element 2008. Vatten/avlopp 2002. Två braskaminer. Kranen i köket bytt 2015, tvättmaskin och tumlare 2014. Kranar i badrum nya, tvättstugan nymålat golv, väggar och tak samt nya armaturer, källaren med valvat tak delvis inredd som vinkällare med nymålade ytskikt och golv från 2019, carport målad, nytt broräcke samt nymålat brogolv 2019. Badrums tak samt träväggar målade, vattenutkastare, dränkbar pump i borrhål samt styrsystem och tryckkärl, paxfläkt med blåtand bytt 2018. Ytskick i övriga huset renoverat 2017-2019. Fasaden tvättad och målad och förbättrad 2018-2019. Altanen byggd 2018 och målad 2019. Kyl/frys, diskmaskin, fläkt till vedpanna bytt 2015. Badrum renoverat 2005.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy