BesiktigadBesiktigad

Visningar

mån 22 apr 12:00 - 13:00
tis 23 apr 17:00 - 18:00

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 750 000 SEK / utgångspris
Adress
Kanslersvägen 12, Skarpnäck
Typ
Friliggande villa
KVM
92 kvm, biarea 40 kvm
Tomt
514 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig småvilla anno 1924 belägen mitt i hjärtat av Enskededalen

Välkomna att låta er förföras av denna charmiga småvilla anno 1924 - perfekt för den lilla familjen, eller för dig som på sikt vill bygga till. Lugnt belägen i hjärtat av Enskededalen och med bekvämt gångavstånd till affärer, kommunikationer, skolor, förskolor och fantastiska Nackareservatet. Lagom stor trädgårdstomt, friköpt, med fint sydvästläge samt med ett fristående garage. Här möts du av en varm och ombonad atmosfär direkt när du kliver in genom dörren. På entréplan finns det nyligen tillbyggda sällskapsrummet som har öppen planlösning mot köket, vilket skapar en underbar yta för umgänge och fest. På övre plan finns två ljuvliga sovrum samt ett nyrenoverat stilrent badrum. I källaren finns en väl tilltagen nyrenoverad tvättstuga med tillhörande groventré, badrum, en walk-in-closet samt förrådsutrymme.

Ser fram emot att träffa er på visning! Välkommen hem!

Beskrivning

ENTREPLAN
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
HALL
Inbjudande entréhall med praktiskt klinkergolv, bröstpanel och målade väggar. Plats för avhängning av ytterkläder i hatthylla.

ALLRUM/VARDAGSRUM/MATRUM
Mycket rymligt och ljust rum som skapat för umgänge med familj och vänner. Här finns gott om plats till möblemang av olika slag. Härifrån kommer du genom ett par dubbeldörrar ut till den fina trädgården i perfekt sydvästläge. Det är här du sitter på förmiddagen och njuter av solen och en kopp kaffe - framåt kvällskvisten åker grillen fram och du förvandlas till en Backyard hero! Flera stora fönster i tre väderstreck släpper in makalöst mycket ljus och ger rummet en härlig rymd. Ny enstavsparkett "Vintage oak" samt vita målade väggar.

KÖK
Kök med vita kökssnickerier, varav delvis nya skåp. Goda arbetsytor, mycket förvaring, fint inbyggt vitrinskåp samt en flyttbar köksö (hjul inunder) gör det lätt att bjuda över vännerna på matmingel. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, spis med keramikhäll samt kolfilterfläkt.

ÖVRE PLAN
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
HALL
Trivsam hall med ljusinsläpp från takfönster. En stor garderob med skjutdörrar av spegelglas. Laminatgolv och vita målade väggar.

SOVRUM
Två mycket trivsamma sovrum med snedtak. Bägge har laminatgolv och vita målade väggar.

BADRUM
Stilrent badrum renoverat 2017. Badkar med tassar, handfat med underskåp, badrumsskåp samt wc. Ljusgrått klinkergolv med elvärme och vita kaklade väggar.

KÄLLARPLAN
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga renoverad 2017, utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt tvättho. Här finns också goda arbetsytor och plats för förvaring i många skåp.
Från tvättstugan finns en groventré där man kan gå in vid oväder och lätt torka upp efter smutsiga barnskor eller husdjur. Vackert gråmönstrat klinkergolv med vattenburen värme samt vita målade väggar och kakel vid tvättho.

BADRUM
Badrum med klinkergolv som har elvärme och kaklade väggar.
Här finns dusch med glasväggar, en wc, handfat samt ett högskåp. Badrummet känns ljust och luftigt tack vare två källarfönster.

NEDRE HALL/WALK-IN-CLOSET/
Vita målade väggar och supermjukt för fötterna tack vare skön heltäckningsmatta. Här finns en stor garderob bakom skjutdörrar i spegelglas samt ingång till förråd med hyllor och klädstänger. Plastmatta i förrådet. I hallen står även husets panna.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration - Kanslersvägen 12.pdf Förhandsbesiktning Kanslersvägen 12.pdf Mätbevis Kanslersvägen 12.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Adeln 7, Stockholm kommun, Skattesats 30.76%.

Församling

Skarpnäck.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 92 kvm, biarea 40 kvm.
Areauppgifter enligt mätning.

Rum

4 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Friköpt tomt.
Storlek: 514 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1924
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Grundsulor samt krypgrund under tillbyggnad
Grundmur: Lecasten och betong.
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel/profilerad plåt
Tak: Betongpannor/plåt på tillbygg
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: Isolerglasfönster och kopplade fönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/vatten värmepump CTC EcoAir
Elförbrukning: 15 346 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energideklarationsdatum: 2019-04-09

Bilplats

Fristående garage samt plats för bil på uppfart.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

26 544 SEK varav:
Uppvärmning: 15 101 SEK
Försäkring: 6 257 SEK
VA: 2 486 SEK
Renhållning: 2 700 SEK
I uppvärmningskostnad ingår även hushållsel. Vi köp av hus tillkommer alltid kostnad för fastighetsavgift/skatt - f n 8049 kr/år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 753 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 409 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 4 344 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan (1923-07-26) , Detaljplan (2003-11-06)

Pantbrev

5 st om totalt 4 036 000 SEK

Renoveringar

Tillbyggt på entréplan 2018-2019.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy