Besiktigad & försäkrad

Visningar

tors 21 mar 16:30 - 17:30
Boka för visning
lör 23 mar 12:00 - 13:00
Boka för visning
Pris
4 895 000 SEK / som utgångspris
Adress
Gjutegården 180, Askim
Typ
Radhus
KVM
118 kvm, biarea 14 kvm
Tomt
175 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

HAVSNÄRA

ATTRAKTIVT hus i ett omtyckt område med en skön atmosfär. Friköpt och större än 118 kvm eftersom vinden är inredd med takfönster som skapat ytterligare yta. Två underbara uteplatser i olika väderstreck och nära populära förskolor och skola. Sköna havsbad på fem minuters promenadavstånd. Även förrådet kan bli ett perfekt tonårsrum eller gästrum.

Beskrivning

Välkommen till ett mycket trevligt hus med en bra planlösning. Till vänster vid entrén har ni plats ytterkläderna. Längre fram i hallen finns två garderober till förvaring och ytterligare plats mittemot bakom fina lamellgardiner. Vitmålade väggar med en snygg fondtapet och klinkergolv vid entrén och parkettgolv.

Köket är stort, rymligt och har gott om ljusinsläpp från tre fönster som gör att ljuset strålar in. Köksinredningen är i vit stilren design med metallbeslag, arbetsbänk i trä och vitt kakel med spottar ovan. Köksutrustningen består av stor kyl och frys, varmluftsugn, mikro, induktionshäll och diskmaskin. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Matplatsen är trevligt belägen vid fönsterna. Här finns det gott om plats för större sällskap att avnjuta goda middagar tillsammans. En liten trevlig detalj är partiet med betongglas som är inbyggt i väggen mot hallen. Från matplatsen har ni utsikt mot den härliga altanen med skönt söderläge. Här kan ni sitta och njuta hela dagen och under sköna sommarkvällar. Perfekt när ni bjuder in vänner och bekanta på smaskiga grillmiddagar.

Från köket når ni tvättstugan. Här finns en tvättbänk med ho, tvättmaskin och torktumlare. vitmålade väggar och plastmatta på golvet.

Gästtoaletten finner ni i hallen. Utrustningen består av: handfat med kommod, toalett och skåp för förvaring. Ljusa stora kakelplattor och grått klinkers med golvvärme.

Vardagsrummet är ljust och luftigt tack vare det stora fönsterpartiet längs med hela den ena väggen. Här har ni plats för både soffgrupp och matsalsgrupp så önskas. Fräck rå vitmålad trävägg, vitmålade väggar samt ljusgrå tapet och parkettgolv.

Från vardagsrummet har ni utgång till ännu ett härligt altandäck. Även här finns det plats för stora kalas under sköna sommarkvällar.

En trappa upp finner ni sovrum 1. Detta rum passar utmärkt som ett barnrum, kontor eller gästrum. Här finns två garderober till förvaring. Vitmålade väggar med snygg fondtapet och parkettgolv.

Mittemot finns sovrum 2. Detta rum är extra stort eftersom det från början har varit två sovrum. Det kan ni lätt återställa genom att sätta upp en vägg och en ytterligare dörr om behovet finns. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Från detta rum har ni trappan upp till den inredda vinden. Här finns ett takfönster som ger ett underbart ljusinflöde. Detta rum passar perfekt som allrum, föräldrasovrum eller biorum. Här finns ett förråd som idag används som tv-spel och film förvaring. Det kan även bli en walk in closet om så önskas. Fräck rå vitmålad trävägg och heltäckningsmatta.

Längre fram finner ni sovrum 3. Detta rum används idag som föräldrasovrum. Här finns det två garderober för förvaring. Vitmålade väggar och parkettgolv.

Badrummet har ett skönt ljusinflöde från takfönstret. Ljust kaklade väggar och ljust klinkergolv med värme. Här behöver du inte välja mellan badkar och dusch då båda alternativen finns. Badrumsinredningen består även av toalett, handfat med kommod och ett skåp till förvaring

Övrigt

Gjutegården är ett attraktivt radhusområde som har nära till det mesta! Här finns boulebana, flera aktivitetshus med bland annat bibliotek, stickcafé, uthyrningslokal och gym. Fina lekplatser och ett stort grönområde. Promenadavstånd till havet med båtliv och flera härliga badplatser. Sandstrand och barnvänligt på Askimsbadet med sin fina pir. Härliga klippor och en mindre strand på Marholmen.

Gångavstånd till den nybyggda skolan och till flera förskolor. Två bra driveslag bort finns World of Golf. Vill ni inte cykla in till city så finns det mycket bra bussförbindelser. Ca 20 minuter in till Göteborgs nöjen. Till Frölunda Torg med dess stora utbud av shopping, caféer och restauranger mm tar man sig på några minuter.

Alldeles intill finns Göteborgs första kommunala naturreservat Välen. Härlig natur alldeles nära med tre utsiktsvänliga bergsknallar, tre forntidsrösen, lummiga ek- och lövskogar, betesängar med nötkreatur och en av Göteborgs bästa utsiktsplatser för den som vill skåda fågel

ASKIM - med havet som närmsta granne. En attraktiv stadsdel med närhet till både kust och skog. Längst kusten ligger flera friluftsbad som är välkända för göteborgarna. De största friluftsbaden har ni Askim, Hovås och på Stora Amundön. Längs kusten finns även flera hamnar för fritidsbåtar.

Ett bra sätt att lära känna kustremsan är att cykla på den tidigare banvallen för Säröbanan. Den sträcker sig längs större delen av kusten och bjuder på många vackra vyer.

Förutom de naturmiljöer vi beskrivit finns i Askim också en Sim- och sporthall och gym. Sim- och sporthallen har kompletterats med en föreningsanläggning som heter Rackethallen och med en innebandyhall.

Det finns två golfbanor, en i Hovås och en i Sisjön. Askim är en omtyckt stadsdel för barnfamiljer. Här finns bl.a. tre kompletta grundskolor, ca 50 daghemsavdelningar samt ett flertal föräldrakooperativ

Sisjön finns också på nära avstånd med omkringliggande natur som passar perfekt för barnfamiljen, närheten till havet på cykel samt till Sandsjöbackas naturreservat med dess badplatser och fina promenad- och motionsspår på lagom gångavstånd.

Du har dessutom närhet till Sisjöns shoppingområde med ett stort utbud av affärer. Flera stora matbutiker, apotek, systembolag, blomsterhandel, sportaffärer, flera gym, fiskaffärer med många flera.
Nära även till Frölunda Torg och shoppingcentra 421.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Hult 1:393, Göteborg kommun,

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 118 kvm, biarea 14 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Storlek: 175 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1977
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel
Tak: Tegel
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el och luftvärmepump

Energideklaration

Energiprestanda: 117 kWh/kvm år.
Datum: 2011-09-08

TV

Com Hem

Internet

Fiber

Bilplats

Garage länga.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

41 356 SEK varav:
Uppvärmning: 22 256 SEK
Försäkring: 6 500 SEK
Renhållning: 2 400 SEK
Samfällighet: 10 200 SEK
I samfällighetskostnaden ingår: vatten, snöröjning, skötsel av grönområde, samfällighetslokaler och garage. I uppvärmningskostnaden ingår även hushållsel.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 270 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 613 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 657 000 SEK.
Värdeår: 1977
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Göteborg Askim GA:25, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hult GA:2, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hult GA:3, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Hult GA:4
Planbestämmelser: Stadsplan (1974-05-02)

Pantbrev

10 st om totalt 3 200 000 SEK

Renoveringar

2019
Inrett vinden till boyta
2018
Diskmaskin
Tapetsering kök, vardagsrum och hall
Takfönster 3 glas badrum
Fönster 3 glas vardagsrum samt balkongdörr
Köksfönster 3 glas
2017
Takfönster 3 glas
2016
Varmvattenberedare
Parkettgolv 1-stav
2014
Altan
Ny panel på två sidor av förrådet och målning
2013
Ytterdörr
2012
Luftvärmepump
Köksrenovering
Parkettgolv kök och hall

Övrigt

Ytan är större än 118 kvm med inredd vind.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy