Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Frejvägen 41, Täljö, Åkersberga
Typ
Friliggande villa
KVM
128 kvm, biarea 15 kvm
Tomt
2 544 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Enplanshus med kakelugn, inglasat uterum, garage samt carport. Gästhus, utsikt över Täljöviken

Fint enplanshus med högt läge och delvis utsikt över Täljöviken. 3 - 4 sovrum. 2 badrum med golvvärme. Kakelugn från Kronspis. Varmbonat garage med två separata rum för hobby- eller egen verksamhet, samt carport. Inglasat/vinterbonat uterum med access från vardagsrummet. Varmbonat gästhus, Hobbyväxthus. Eget vatten och avlopp. Möjlighet till båtplats samt ramp för sjösättning genom förening. För närvarande är det kö till båtplats.

Beskrivning

HALL med fint klinkergolv, ljust tapetserade väggar. Plats för klädavhängning. Här finns även husets luftvärmepump (ca 5 år). Lucka till vind. Vindsbjälklaget har försetts med extra isolering.

Närmast hallen ligger KÖK med MATPLATS. Rummet har utrymme för ett större matbord. Vitmålade skåpluckor och matchande arbetsbänk i marmorlik laminat. Smårutigt kakel ovanför arbets- och diskbänk. Vitvarorna är ca 5 år gamla och består av kyl- och frysskåp i fullhöjd, diskmaskin, spis med varmluftsugn samt fläkt. Samtliga vitvaror har rostfri front. Köket har klinkergolv och ljust tapetserade väggar.
Rummet är ljust tack vare halvt burspråk och fina fönsterpartier med utsikt över tomtens entrésida och bort över Täljöviken. Markis finns att fälla ned för de varmaste dagarna.

I kökets förlängning ligger ett DUSCHRUM. Rummet har dusch med glasskjutdörrar, wc och handfat med tillhörande möbel. Fint klinkergolv med el-golvvärme samt helkaklade väggar. Rummet har fönster.

KLÄDVÅRDSRUM med separat ingång från trädgården. Golvet har klinkers och väggarna är kaklade.
Tvättmaskin och torktumlare. Arbetsbänk och rostfri tvättho. Frånluftssystem med värmeåtervinning.

ALLRUM med plats för en mindre sittgrupp där man kan njuta av värmen från rummets charmiga gjutjärnskamin. Fint klinkergolv. Intill allrummet finns en rymlig KLÄDKAMMARE.

I denna del av huset finns 2 av husets SOVRUM. Det ena sovrummet har klinkergolv och målad vägg i ljus ton. Det andra rummet används i dag som MATSAL med öppning mot vardagsrummet men kan med små medel göras om till sovrum igen. Matsalen har golv i amerikansk lönn.

VARDAGSRUM med fint parkettgolv i amerikansk lönn. Golvet följer vidare in i matrummet. Både vardagsrum och matrum har ljust tapetserade väggar. Centralt i rummet står en pampig kakelugn från Kronspis.

Från vardagsrummet når man husets fina UTERUM som är anpassat för åretruntbruk.
Uterummet har skjutdörr ut mot trädgården och man kommer runt huset via trädäck längs med husets väggparti.

Närmast entrén ligger två SOVRUM. Båda rummen har parkettgolv i amerikansk lönn. Väggarna har tapet.
Det mindre används som kontor i dag.
Det större sovrummet har bra plats för en dubbelsäng. Här finns hel garderobsvägg med spegelskjutdörrar och inbyggd belysning.

Mellan de båda sovrummen ligger ett BADRUM med fint klinkergolv med golvvärme. Helkaklade väggar. Badkar, wc samt handfat med kommod. Spegelskåp med belysning. Rummet har fönster.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Täljö 1:167, Österåker kommun, Skattesats 30.16%.

Församling

Österåker-Östra Ryd.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 128 kvm, biarea 15 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Svagt sluttande, södervänd natur- och trädgårdstomt med viss utsikt över Täljöviken. På tomten finns fina odlingsbäddar, växthus och perenna planteringar. Fina fruktträd såsom plommon, äpple och persika.
Storlek: 2 544 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1998
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: Isolerglasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft med återvinning för varmvatten
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, borrad brunn
Enskilt avlopp, trekammarbrunn med infiltration

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, elradiatorer samt kakelugn o kamin
Elförbrukning: 25 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 143 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-03-25

Internet

Fiber genom Telia

Övriga byggnader

Värmeisolerat garage med två separata rum för hobby- eller egen verksamhet. I anslutning till garaget finns även en carport. Garaget har indraget vatten samt varmvattenberedare.

värmeisolerad gäststuga om ca 10 kvm.

Oisolerad redskapsbod om ca 15 kvm

Vedskjul

Hobbyväxthus

Uteplats

Närmast husets entré finns trädäck med plats för bord och ett par stolar. Trädäcket följer längs huset till det inglasade uterummet.

Bilplats

Fastigheten har ett rymligt, varmbonat garage samt carport. Det finns även plats för ett par bilar på den grusade uppfarten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

30 938 SEK varav:
Renhållning: 3 965 SEK
Sotning: 499 SEK
Vägavgift/snö: 3 720 SEK
Elektricitet: 22 754 SEK
Elkostnaden avser en förbrukning om ca. 25000 kwh/år. Avgiften för renhållning inkluderar tömning av slambrunn 1 gång/år.
Kommunal fastighetsavgift tillkommer, för närvarande 8 049 kr/år
Kostnad för eventuell båtplats uppgår för närvarande till 2000 kr/år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 994 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 420 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 574 000 SEK.
Värdeår: 1998
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Brunn Mm, 01-IM4-33/1085.1
Last: Avtalsservitut: Utfartsväg, 01-IM4-33/5937.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Brunn Mm
Avtalsservitut Utfartsväg
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Österåker Täljö GA:1
Planbestämmelser: Avstyckningsplan (1941-08-07)

Pantbrev

10 st om totalt 2 700 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy