Detta är en förhandsgranskning av objektet. Informationen kan komma att uppdateras.
Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
10 900 000 SEK / Fastigheten säljs med friskrivningsklausul
Adress
Mellangatan 47, Skanör, Skanör
Typ
Friliggande villa
KVM
0 kvm
Tomt
619 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

VI ÄR STOLTA ATT FÖRMEDLA ALDO´S HÖRNFASTIGHET ANNO 1912

Unik möjlighet att förvärva ett av Skanörs mest kända landmärken. Den vackra hörnfastigheten är utmärkt belägen på en av Skanörs bästa adresser mitt bland de charmerande gatuhusen i Gamla Skanörs levande bykärna. Huset har en klassisk ståndsmässig arkitektur och är ett av Skanörs sista fina handelshus. Idag disponeras huvudbyggnadens entréplan av café och restaurang da Aldo och på övre plan har nuvarande ägare sitt trevliga privata boende med stor terrass mot solnedgången i väster. Fastighetens spatiösa, flexibla ytor öppnar för goda möjligheter till en lyckad kombination av boende och egen verksamhet alternativt generationsboende eller helt enkelt ett lyxigt familjeboende. På bara några få minuter strosar man ner till Skanörs populära hamn och oemotståndliga stränder av hög internationell klass. Skanör med Falsterbo erbjuder också mycket välrenommerade skolor, förstklassiga golfbanor, fantastisk havsnära omgivning och riktigt bra kommunikationer till Malmö och Köpenhamn.

Beskrivning

BOSTADEN PÅ ÖVRE PLAN
Välkommen till en modern rymlig våning med storslagen takterrass som erbjuder underbart kvällssol-läge. Detta charmerande boende har fått en genomgående renovering och uppdatering år 2011. Allt är mycket väl genomtänkt och i utmärkt harmoni med teakfönster och innerdörrar från det ljuva 60-talet.
Entré och hall
Ytterdörren i teak, 2011, välkomnar in till en hall med exklusiva stora klinkers i elegant mörkt grått med golvvärme. I hallen sitter en av de helt underbara och noga utvalda tapeterna, "Liljekonvalj" från Sandberg. Här finns en hel långsida med en stor skjutdörrsgarderob med mycket genomtänkt inredning från Elfa. Gillar man kläder och skor så finns det gott om plats här! Hallen har en självklar uppdelning där den blir lite bredare längre in mot vardagsrummet, här sitter tapeten "Familjen" från Studio Lisa Bengtsson i kombination med fortsättning av det vackra klinkergolvet med golvvärme.
Vardagsrum
I vardagsrummet ligger gediget och klassiskt ekgolv från Kärrs och tapeten är puderrosa från Designers Guild. Snyggt i kombination med de mycket tjusiga teak-fönstren. Här finns en modern platsbyggd svart Stringhylla med hyllplan i ek.
Italienskt kök
Högblankt coolt mintgrönt Scavolinikök specialbeställt direkt från Italien 2011 och med exklusiv Carraramarmor på och över köksbänkar, urläckert kombinerat! Tapeten Perroquet 02 från Nina Campbell är perfekt här. All maskinell utrustning är från Smeg 2011 och här finns gasspis med fem hällar, ugn (el) och retroinspirerad hel kyl respektive frys i mjukt crèmefärgat samt vinkyl. Den inbyggda diskmaskinen är dock ny från 2016. Köket har en modern matplats med skönt ljusinsläpp från två väderstreck och ekgolvet är från Kährs.
Uterum
En dörr i teak leder ut från det italienska köket till ett litet fint och praktiskt uterum. Här är betonggolv och platsbyggda hyllor.
Masterbedroom
Masterberoom har självklart och så ekgolvet från Kährs och här sitter den romantiska tapeten "La Vie en Rose" från Your Wallpaper. Fin utsikt från teakfönstret och ingen insyn.
Dressingroom alternativt sovrum nummer två
Ett fantastiskt trevlig rum med balkong ut mot Mellangatan. Idag disponeras rummet som dressingroom men det är enkelt att skilja av för ytterligare ett stort sovrum eller kanske en förlängning av vardagsrummet. Då detta rum har en dold dörröppning mot vardagsrummet och teakdörren är bevarad om kommande ägare önskar ett sovrum till och istället stänga accessen till nuvarande Masterbedroom. Ekgolv från Kährs och tapet som är nuvarande ägarinnas favorittapet "Wild at Heart" av Beata Boucht, helt underbar!
Badrum med badkar och tvättavdelning
Rymligt helkaklat modernt och ljust badrum med tvättavdelning från 2011. Kakel och klinker med golvvärme i sandfärgat och grått som associera till känslan från stränderna i Skanör med Falsterbo. Detta badrum är väl tilltaget såväl som välförsett år 2011. Här finns badkar, handfat med kommod, separat skåp, toalett och tvättmaskin samt torktumlare. Två fönster för dagsljus och extra vädring.
Badrum med duschplats
I bostaden finns två helkaklade badrum och det andra, något mindre, har klassiskt vitt kakel och grått klinkergolv med golvvärme. Här finns duschplats med glasdörr, handfat, toalett och handdukstork.
Terrass med solnedgång
Spatiöst trädäck med underbar utsikt över gatuhusen och glimt av havet och badhytterna som är så nära!

CAFÉAVDELNING
Café och caférum
Till da Aldo kliver gärna in och då på ett naturstensgolv av klass, det är ett elegant portugisiskt kalkstensgolv med väl tilltagna mått om 60x60 cm, så stilrent och mycket vackert. I caférummet är väggarna konstnärligt målade med inspiration av Pucci, signerat Ola Förster och Ola Sivhed.
Kundtoalett
Handikappanpassad kundtoalett ligger i anslutning till caférum och kundträdgård.
Kundträdgård
Atmosfären under pergolan med blåregn och murgröna är svårslagen! Kundträdgården har ett golv av konstgräs och under detta ligger tidlösa betongplattor 60x60 med gräsfog. De murade väggarna har extra ljudisolering. Här finns en handikappklassad entré från Mellangatan. Ut mot Mellangatan finns ett påkostat glasparti (eventuellt nytt bygglov för detta glasparti sökes av ny ägare).

UTESERVERING
Trädäck med markis mot Fasangatan
Ovan kullerstenen har man byggt ett trädäck inramat med påkostade glassidor. Här är platsbyggda bord och bänkar samt markis. Bygglov beviljat t.o.m. 2023.

Dokument (pdf)

Planritningar Mellangatan 47, Skanör Energidekl..pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Skanör 32:5, Vellinge kommun, Skattesats 30.92%.

Församling

Skanör-Falsterbo.

Typ

Friliggande villa

Rum

5 rum, varav 2-3 sovrum.

Tomt

Storlek: 619 kvm.

Byggnadstyp

Tvåplanshus

Byggnad

Byggnadsår: 1912
Byggnadstyp: Tvåplanshus
Övrigt: Tillbyggnad 2008/2015
Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Sten
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Tak: Papp
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glas teakfönster
Ventilation: Mekanisk m. värmeåtervinning
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp året om.
Övrigt: Kontakta mäklaren för mer information om byggnaden, drift och taxering.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen el ( luft/vatten 2011)

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 80 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-07-04

Internet

Fiber

Övriga byggnader

Friliggande kontor på innergården

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

Se energideklaration.
Kontakta mäklaren för information.

Taxeringsvärde

Typkod: 210, Småhusenhet, tomtmark. Äganderätt.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1999-09-03) Stadsplan (1973-12-07) Tomtindelning (1914-11-09) Fornlämning (1 st)

Pantbrev

7 st om totalt 5 426 000 SEK

Renoveringar

Nytt värmesystem 2011, vattenburen uppvärmning via golvvärme.
Taket omlagt 2010.
Nya skyltfönster i oljad teak 2003.
Ny el 2010.
Fasaden ommålad 2011.
Naturgas är indraget för restaurangköket.
Glaspartiet i kundträdgården hade tillfälligt bygglov och är nu borttaget.

Övrigt

Angiven biarea 172 kvm är idag mycket fina lokaler med biytor som kan disponeras som lokal eller boende efter ny ägares önskemål. Dessutom finns ett friliggande kontor om ca 15 kvm på innergården

Närområde

Allmänt om området: Den norra delen av Falsterbonäset består av ett vackert samhälle med mycket karaktär. Skanör är ett område med villor i olika stilar, från de fina gathusen inne i den gamla delen av samhället, till helt nya områden med toppmoderna villor som i exempelvis Skanörs Vångar. Allt är byggt med känsla. Hamnen med sitt rökeri och med sina fortfarande verksamma fiskebåtar, är ett körsbär på den smakfulla bakelse som är Skanör. I det lilla centrumet finns både affärer, matbutiker, caféer och restauranger. Förskola och skola finns såklart och tillhör de mest populära i Skåne. Här går barnen upp till årskurs nio på gångavstånd från hemmet. För er som älskar golf finns både Flommen och Falsterbo Golfklubbar på cykelavstånd. Norr om samhället breder den norra udden ut sig med rikt fågelliv och vackra vyer. I väster finns den milsvida kritvita sandstranden där färgglada badhytter ligger strösslade bland dynerna och bygger ytterligare på charmfaktorn. Trots att Skanör ligger längst ut på en udde finns goda kommunikationer in till fastlandet och städerna där. Bussen går frekvent och du kan ta dig ända in till Malmö utan att byta. Bilvägen går genom Höllviken och vidare ut på E6 och många väljer att pendla på så sätt då det också är ett smidigt alternativ.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy