BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 24 mar 12:30 - 13:30
mån 25 mar 17:30 - 18:15
Pris
5 700 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Letstigen 18, Bagarmossen, Bagarmossen
Typ
Radhus
KVM
92 kvm, biarea 44 kvm
Tomt
260 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Gavelradhus med lugnt härligt läge på friköpt tomt

Gavelradhus med ett soligt och mycket bra läge på friköpt trivsam tomt gränsandes mot den fina Gimåparken med lekpark och pulkabacke. Perfekt för barnfamiljen!
Tre bra sovrum på samma plan samt ett rum i källaren. Fiber finns indraget. Fjärrvärme. Radhuset är i behov av en genomgående renovering invändigt och en allmän uppfräschning.

Området är mycket omtyckt av barnfamiljer och huset ligger på en lugn återvändsgata nära kommunikationer och med tunnelbanan når du stan på c:a 20 minuter. På andra sidan gatan finns Nackareservatet som är ett av Stockholms mest älskade friluftsområden. Där finns flera badplatser och gott om stigar för promenader eller skidturer samt att det vintertid plogas skridskobanor. På sensommaren och hösten är skogen rik på både svamp och bär.

Välkommen hem!

Beskrivning

BOTTENVÅNING:
HALL med två bra garderober samt en rymlig KLÄDKAMMARE (möjlig wc).
Trivsamt KÖK med originaldetaljer bevarade. Köket är slitet och behöver ses över. Dock finns moderna och fungerande vitvaror.
Ljust VARDAGSRUM med trägolv och målade väggar. Från rummet har vi även access, via nyinsatta dubbelglasdörrar, till en inbjudande altan som sommartid fungerar som en naturlig förlängning på huset.

ÖVRE PLAN:
HALL med trägolv. Stor KLÄDKAMMARE.
Helkaklat BADRUM med klinkergolv som renoverades 1997. Här finns även en helt nyinsatt wc-stol.
Vidare erbjuder övervåningen 3 bra SOVRUM i varierande storlek.
Sovrum 1 har parkettgolv samt en gul tapet. Härifrån har vi även utgång till en trevlig balkong med fri utsikt över området.
SOVRUM 2 har även det parkettgolv och ljusa väggar.
Slutligen SOVRUM 3 som har trägolv och ljusa väggar.

KÄLLARPLAN:
Rymligt ALLRUM.
TVÄTTSTUGA
MATKÄLLARE/FÖRRÅD
PANNRUM med praktisk groventré.

Övrigt

OMRÅDESBESKRIVNING:
Bagarmossen är en närförort söder om Stockholm som tillhör Skarpnäcks stadsdelsförvaltning och ligger ca 12 km från Stockholm C. Bagarmossen är ett levande område med blandad bebyggelse. Här hittar du 50-talshus, hus byggda under miljonprogrammet, 90-talshus och flera nybyggda hus. Bagarmossen har fått sitt namn efter en mosse som enligt legenden uppodlades av en bagare som ägde Skarpnäcks gård. Bagaren bodde i ett torp, Mosstugan, som låg vid nuvarande Emågatan 76 och som revs 1950.

I närheten finner man Nackareservatet som är Sveriges mest besökta friluftsområde. Här finns möjlighet till aktiviteter som längdskidåkning och skridskoåkning på vintern och bad och motion i fina löpspår om sommaren. Björkhagens golfbana ligger också här liksom fina promenadstråk och stigar i härlig naturmiljö. I närheten ligger även Brotorpsstugan där orienteringsklubben Skogsluffarna har sin populära barn och ungdomsverksamhet. Utöver detta finns det flera parker runt om i området. Flertalet förskolor och skolor finns i närheten. Brotorpskolan, 6 års-årskusrs 6 nås smidigt på endast 5 min och Bagarmossens skola, 6 års - årskurs 9, ligger c:a 15 minuter bort. 4-5 st förskolor inom 30 minuters promenad från huset.
Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

CENTRUM
Bagarmossens centrum renoverades 2003 och har en ny lekplats bortom t-banestationen, en vacker sittplats med perennplanteringar i den gamla ovala delen av torget och på platsen där den gamla stationsbyggnaden låg finns nu ett grönt torg med en lekkulle. Här finner man bibliotek, caféer, mataffärer, apotek, restauranger m.m.

KOMMUNIKATIONER
I centrum finner man Bagarmossens tunnelbanestation. Med Tunnelbana tar det cirka 20 min från Stockholm C med gröna linjen till Bagarmossen. Det finns även bussförbindelser i direkt anslutning till radhuset med bl.a. buss 161 till Gröndal via Älvsjö och Midsommarkransen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se). Tunnelbanan går även förbi Gullmarsplan som är en knutpunkt för busstrafiken i hela Söderort. Nynäsvägen och Södra Länken tar dig smidigt in och ut ur stan.

Dokument (pdf)

Planritningar Radonmätning Frågelista

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Vänligheten 1, Stockholm kommun, Skattesats 30.76%.

Församling

Skarpnäck.

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 92 kvm, biarea 44 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Solig och mycket trivsam gaveltomt (friköpt) som gränsar mot allmänning och den fantastiskt trevliga Gimåparken. Perfekt för barnfamiljen!
Storlek: 260 kvm.

Byggnadstyp

2 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1955
Byggnadstyp: 2 plan med källare
Grundläggning: Grundsulor/källare
Stomme: Trä/betong/lättbetong
Bjälklag: Trä
Fasad: Plåt
Tak: Betongpannor
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme. Installerad 2007

Energideklaration

Status: Beställd

Internet

Fiber finns indraget. Bredbandsbolaget

Bilplats

Boendeparkering på gatan.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

37 000 SEK varav:
Uppvärmning: 15 000 SEK
Försäkring: 5 000 SEK
VA: 3 000 SEK
Renhållning: 2 000 SEK
Elektricitet: 6 000 SEK
Övrigt: 6 000 SEK
OBS! Driften är ett riktvärde. I övrigt ligger nätkostnaden för el.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 183 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 533 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 3 650 000 SEK.
Värdeår: 1955
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan (1954-03-13) , Tomtindelning (1954-05-24)

Pantbrev

6 st om totalt 700 000 SEK

Renoveringar

2012:
Nya fönster (ej ett sovrum samt källaren)
2014:
Omlagt yttertak
2016:
Reparerat balkong

Tillträde

Enligt ök. Snabbt tillträde möjligt

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy