BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 600 000 SEK / Utgångspris
Adress
Regementsgatan 61, Storgärdet, Strängnäs
Typ
Friliggande villa
KVM
197 kvm, biarea 65 kvm
Tomt
1 656 kvm (friköpt)
Rum
10 rum

Attraktiv fastighet på central adress i Strängnäs. Gedigen villa ifrån 1920-talet med 10 rum inklusive källarplan. Flera tidstypiska attribut bl.a. spröjsade fönster, sparsamt använda kakelugnar samt vackra trägolv. Initialt konstruerat som parhus, villan har dock under senare år nyttjats som kontor. Möjlighet att nyttja hela villa som bostad alternativt återställa till parhus. Huvudentré samt groventré på östra respektive västra sidan. Ifrån huvudentrén nås rymligt sällskapsrum i fil med utsikt mot Mälaren. Via groventrén ges access till potentiellt kök samt källarplan. Möjlighet att nyttja källare som tvättstuga, gästrum och förvaring. Övervåning med fyra sovrum varav två rum med kakelugn, trägolv och välvda fönster. Uppvuxen naturtomt. Promenadavstånd till dels Strängnäs centrum dels grönområden. Välkommen på visning.

Beskrivning

Representativt vardagsrum i fil med kakelugn och trägolv. Spröjsade fönster, djupa fönsternischer och utsikt mot Mälaren. Möjligheter att installera kök på entréplan. Övervåning med fyra sovrum varav två rum med delvis välvda fönster samt kakelugn och trägolv. Charmigt snedtak. Källarplan med möjlighet att nyttja som gästrum, tvättstuga alt. hobbyrum. Fönster i källaren skapar ljusinsläpp. Ingång via östra respektive västra sidan utav byggnaden.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Eldsund 6:24, Strängnäs kommun, Skattesats 33.77%.

Församling

Strängnäs domkyrkoförs. med Aspö.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 197 kvm, biarea 65 kvm.
Areauppgifter enligt mätning.

Rum

10 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 656 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1929
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Övrigt: Uppgift enligt säljare.
Grundläggning: Källare
Stomme: Tegel
Fasad: Puts
Tak: Tegel
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

Bilplats

Flera parkeringsplatser.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

41 475 SEK varav:
Försäkring: 4 500 SEK
VA: 7 000 SEK
Renhållning: 2 375 SEK
Sotning: 600 SEK
Elektricitet: 27 000 SEK
Byggnaden har nyttjats som kontor. Driftskostnad schablonmässigt beräknad.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 0 SEK (fastställt avseende år saknas) varav byggnadsvärde 0 SEK.
Markvärde: 0 SEK.
Skatt/avgift: 0 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Vattenledning, 0486-94/40.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0486-2018/40.1
Förmån: Officialservitut Väg, 0486-2018/40.2
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Strängnäs Eldsund GA:3
Planbestämmelser: Detaljplan (1999-04-07)

Pantbrev

1 st om totalt 1 365 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy