Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 495 000 SEK
Adress
Kristineberg 103, Eslöv
Typ
Villa
KVM
253 kvm, biarea 156 kvm
Tomt
2 585 kvm (friköpt)
Rum
12 rum

Unikt boende perfekt för den stora familjen

Vi har nöjet att presentera villan från 1975 med inte mindre än stolta 400 kvm. Huset erbjuder minst 5 sovrum, 4 toaletter och spatiösa sällskapsytor med trevligt ljusinsläpp. Njut av biblioteksavdelning, den praktfulla öppna spisen och handgjorda detaljer såsom trappan som går från källarplan till övre plan. Imponera på gästerna i den rymliga matsalen i anslutning till köket för att sedan inta kvällens dessert i finrummet framför brasan. Den rymliga tomten förgyller varje sommardag tillsammans med poolen och poolhuset. Tack vare det optimala läget med inte ens 10 minuter in till Eslöv och ca 20 minuter till Lund har du aldrig långt till all nödvändig service. Denna visningen får ni inte missa, varmt välkomna!
Nuvarande ägare innehar även två industrifastigheter intill. Alla tre fastigheter kan köpas till ett pris av 7 990 000kr. Kontakta mäklaren för mer information.

Fastigheten säljs med friskrivningsklausul.

Beskrivning

Entréplan:
Vi välkomnas in genom den pompösa entrén på Kristineberg 103. Till vänster har vi gott om avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Till höger hittar vi den första toaletten som är utrustad med wc, handfat och bidé. Ytskikten består av plastmatta på väggar och golv.
Trappan med dess handgjorda räcke som genomsyrar hela huset och tomten tar oss till allrummet som till vänster erbjuder en trevlig bibliotekshörna. Rakt fram kommer vi till ett utrymme som idag används till en soffhörna som är perfekt för att låta en trevlig kväll ta sitt slut från matsalen. I allrummet ligger heltäckningsmatta och på väggarna hittar vi rustikt tegel som tillför atmosfär. Förbi trappan kommer vi till myshörnan där avslappning framför brasan är ett faktum. Förbi kaminen har vi ytterligare en helkaklad toalett som, hall samt ett förråd. Hela huset genomsyras med inbyggda garderober. Köket och den ståtliga matsalen hittar vi vid soffhörnan. I köket hittar vi särskilda attribut och mönster från husests byggår. Köket är praktiskt med bra förvarings- och arbetsytor, spis, ugn, vask, kyl och frys i fullhöjd och diskmaskin. Allt man behöver för att bjuda gästerna på en trevlig middag! I köket finns utrymme för ett matbord samtidigt som man i anslutning har en enastående matsal med parkett och fin utsikt mot trädgården.
Ner mot källaren kommer vi till en mellannivå som ger huset härlig rymd. Här har vi det gamla finrummet som imponerar med den öppna spisen som bjuder på vackert hantverk.

Källarplan:
I källaren möts vi av den rymliga gillestugan som idag används som vardagsrum. Eftersom det i källaren även finns tillgång till badrum med dusch och wc är detta ett perfekt utrymme för tonåringens. Vidare har vi möjlighet att installera en bastu i källaren. För det nödvändiga i vardagen finns här också tvättstuga med tvättmaskin (2019) och torktumlare (2019) samt gott om förvaring där samt i matkällaren. Optimalt för varma sommardagar erbjuder källaren även ett till sovrum längst in. Ytskikten i källaren är bytta år 2014.

Ovanplan:
Trappan från källaren tar oss först till bottenplan och sedan vidare till översta plan där vi möts av en hall som binder ihop planet. Till höger hittar vi två rymliga sovrum med plats för både säng och garderober eller skrivbord. Det är bara fantasin som sätter gränser på möbleringen! Till vänster kommer vi till det stora badrummet som är utrustat med wc, bidé, och badkar. Som extra lyx finns i direkt anslutning en rymlig walk-in closet. På översta plan hittar vi en mycket genomtänkt planlösning eftersom nästa sovrum finns precis efter badrum och dressing room. Optimalt för att effektivisera på morgonen. Vidare kommer vi till ett utrymme som med fördel används som sovrum med möjlighet till home office eller hobbyrum. Även här har vi en nivåskillnad som visar hur sällsynt huset är. Från hallen utanför når man den trevliga balkongen som har plats för ett caféset för morgonkaffet.

Övrigt
Larm kan övertas vid intresse

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Info, Bra att veta om Budgivning.pdf Info, Energideklaration Småhus.pdf Info, Försäljningen.pdf Info, Så här mäter du bostaden.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kristineberg 1:3, Eslöv kommun.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 253 kvm, biarea 156 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

12 rum, varav 5 sovrum.

Tomt

Stor tomt med varierande växtlighet där familjen kan trivas. Här finns gott om plats på gräsmattan samtidigt som man har utrymme som trädgårdsintresserad i de vackra rabatterna. Tomten erbjuder skugga under skiftande frukt- och lövträd. Njut av den härliga poolen under årets varma sommardagar där du i anslutning har poolhuset med pentry och möjlighet till toalett.
Storlek: 2 585 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1975
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Stomme: Tegel
Bjälklag: Lättbetong
Fasad: Tegel
Tak: Eternit
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp. Samfälld sandfilterbädd där fastighetsägarna turas om med skötsel en gång i månaden.
Övrigt: Huset värms upp med en varmluftspanna från Lennox som levererar luftburen golvvärme. Systemet har samtidigt hand om ventilationen. Som stöd under vintern används olja.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftburen golvvärme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 71 kWh/kvm och år
Energideklarationsdatum: 2013-05-03

Internet

Nuvarande ägare har trådlöst bredband via Tele2.

Bilplats

På tomten finns ett stort garage som har plats för både två bilar samt förråd för trädgårdsredskap. Framför huset finns en asfalterad gårdsplan där man utan problem får plats med flertalet bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

59 000 SEK varav:
Uppvärmning: 18 000 SEK
Försäkring: 7 000 SEK
Renhållning: 6 000 SEK
Elektricitet: 28 000 SEK

Säljarens uppgifter.
Ovanstående driftskostnader gäller endast villan. För industridelen tillkommer 14500kr/år för uppvärmning, 30000kr/år för el samt 17000kr/år för försäkring.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 217 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 847 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 370 000 SEK.
Värdeår: 1975
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Avlopp, 12-BOL-98.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eslöv Brönneslöv GA:2, Gemensamhetsanläggning: Eslöv Brönneslöv GA:4

Pantbrev

2 st om totalt 2 650 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy