Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
13 500 000 SEK / pris
Adress
Ösbyvägen 31A, Djursholm - Ösby, Djursholm
Typ
Friliggande villa
KVM
176 kvm
Tomt
1 503 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Väl underhållen familjevilla med modernt formspråk

Fin och väl underhållen familjevilla med modernt formspråk. Entréplan med stort sällskapsrum och elegant murad öppen spis. Plats både för soffgrupp och matsalsdel. Rummets många fönster vetter åt tre väderstreck och sörjer för ett fint ljusflöde under hela dagen. Pulpettakets asymmetri ger rummet både rymd och karaktär. Utgång till altan i sydväst. En halv trappa upp från vardagsrummet ligger köket, som renoverats 2008. Rymlig matplats med rum för 6-8 personer. Även här sörjer de många fönstren för ett fint ljusflöde. Via altandörr och några trappsteg når man insyns- och vindskyddad altan med sol från morgon till tidig eftermiddag. På entréplanet finns ytterligare ett trevligt rum, som av nuvarande ägare används som arbetsrum. Även här är det många fönsterpartier mot den soliga trädgården och utgång till altan med västerläge. Genomgående fin ekparkett i hela våningsplanet, förutom i de båda entréerna som har praktiskt klinkergolv. I anslutning till huvudentrén finns en helkaklad gästtoalett med dusch. Övre plan med tre bra sovrum. Helkaklat badrum från 2008 med badkar. Modern fullutrustad tvättstuga på samma våningsplan.

Grusad uppfart med plats för flera bilar. Carport med isolerat förråd. Solig hörntomt med sydväst läge i korsningen Ösbyvägen/Helgevägen. Plana gräsytor och insynsskyddande fruktträd mot vägen. Centralt läge i Djursholm med nära till Djursholms båda fina insjöar; Ösbysjön och Ekebysjön.

Mycket goda kommunikationer till stan från station Djursholms Ösby eller Bråvallavägen med Roslagsbanan. På endast 12 minuter är man vid Östra Station. I det absoluta närområdet finns flertalet mycket bra förskolor (Småbarnsskolan, Hildingavägens förskola m.fl. ) och skolor (Ekebyskolan åk 0-6, Ösbyskolan åk 0-3) att välja på.

Beskrivning

Till bostaden finns dubbla entréer. Huvudentrén ligger i anslutning till uppfarten mot Ösbyvägen. Hallen har ett mörkt klinkergolv och gott om plats för avhängning. I anslutning till hallen finns en helkaklad gästtoalett med dusch, som renoverats och byggts om 2008. Groventrén ligger i anslutning till carporten och har bra avställningsyta under tak för t.ex. barnvagn. Groventrén har ett mörkt klinkergolv och plats för avhängning. Här finns även en praktisk tvättho.

Från såväl huvud- och groventré når man entréplanets alla övriga rum. Vardagsrummet, som är ca 30 kvm, ligger några trappsteg ner från hallen. Rummets många fönster åt öster, söder och väster gör att det badar i ljus. Det sluttande pulpettaket, liksom den fina murade spisen ger ett elegant intryck. Här finns plats för såväl matsalsbord som stor soffgrupp. På den ena kortsidan kommer man ut till altan i väster.

Köket har vita snickerier och vitvaror från 2010. Även här sörjer de många fönstren åt öster och söder för ett finns ljusflöde. Generös matplats med rum för 6-8 personer. Från köket når man en insyns- och vindskyddad altan med sol från morgon till tidig eftermiddag.

Det rummet som nuvarande ägare använder som arbetsrum kan även användas som sovrum eller tv-rum. Här har man stora fönsterpartier mot söder och väster samt utgång till trädgården i väster. Genomgående i hela entréplanet ligger en fin ekparkett.

Bostadens övervåning består av tre bra sovrum med inbyggda garderober. En möblerbar hall förbinder rummen. Här finns även ett helkaklat badrum (renoverat 2008) med badkar. Bostadens tvättstuga ligger sedan 2008 på samma våningsplan, vilket är otroligt praktiskt. Här finns förutom tvättmaskin och torktumlare från Husqvarna (från 2008) en tvättho och skåpsförvaring. Det finns också plats att hänga tvätt och stryka tvätt.

Dokument (pdf)

Planritningar Danderyd Sigrun 16 Uppmätning av boyta (1) (1) Överlåtelsebesiktning Danderyd Sigrun 16 Radonmätning Danderyd Sigrun 16 Energideklaration Danderyd Sigrun 16

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Sigrun 16, Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 176 kvm.
Areauppgift enligt mätbevis (areauppg. enligt taxeringsinformationen: 159+4).

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Uppvuxen trädgårdstomt med sol hela dagen och plana gräsytor. Fem äppelträd, ett plommonträd, två vinbärsbuskar och en krusbärsbuske.
Storlek: 1 503 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1984
Byggnadstyp: 2 plan
Stomme: Lecasten
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Plåt
Fönster: 2+1 isoler
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Enligt detaljplanen är största tillåtna byggnadsarea 200 kvm varav högst 40 kvm för komplementsbyggnad (förråd/garage).
Detta innebär att det torde finnas outnyttjad byggrätt.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburet system via frånluftsvärmepump

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: G
Energiförbrukning: 144 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-04-01

Internet

Fiber via Telia

Övriga byggnader

Invändigt förråd på entréplanet med lucka ner till krypgrunden.

Carport med isolerat förråd med värme.

Uteplats

Två altaner med trall. Från köket når man uteplatsen med sol från morgon till tidig förmiddag. Här finns ett insyns- och vindskydd. Från vardagsrummet når man altanen som har sol från eftermiddagen till kvällen.

Bilplats

Grusad uppfart med plats för 2 bilar. Plats för ytterligare en bil i carporten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

47 400 SEK varav:
Uppvärmning: 38 800 SEK
VA: 7 100 SEK
Renhållning: 1 500 SEK
I uppvärmningskostnaden ingår hushållselen.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 10 459 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 859 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 6 600 000 SEK.
Värdeår: 1984
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Fastighetsplan (1996-09-24) Detaljplan (1992-04-07) Tomtindelning (1978-10-17)

Pantbrev

6 st om totalt 2 000 000 SEK

Renoveringar

Radonmätt 2019: 100 resp 150 bq.
Ny kompressor till värmepumpen 2019
Målning av fönster och fasad 2017/18
Ny altan 2015
Renovering av kök 2010
Taket lades om med ny papp & plåt 2009
Renovering av badrum övre plan 2008
Renovering av tvättstuga övre plan 2008
Renovering av gästwc med dusch 2008
Renovering av groventré 2008

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy