Länk kopierad!

Visningar

tors 18 jul 17:00 - 17:45
Anmälan krävs!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 295 000 SEK
Adress
Fredriksdalsvägen 1A, Villastaden, Gävle
Typ
Parhus
KVM
130 kvm
Tomt
510 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Totalrustat parhus i attraktiva Villastaden!

Varmt välkomna till ett totalrustat parhus i attraktiva Villastaden!

Här är det bara att flytta in och trivas, i ett smakfullt och totalrenoverat parhus med närhet till allt. På entréplan erbjuds extremt öppna ytor mellan vardagsrum, kök och hall med plats för klädavhängning, stor mat-, och soffgrupp samt altandörr ut till husets baksida med trevlig trädgårdstomt. På entréplan finns även "Master bedroom" med flertalet garderober och eget helkaklat badrum med dusch och badkar. Övre plan erbjuder härlig balkong med kvällssol, två rymliga sovrum med bra ljusinsläpp och högt i tak. Ena sovrummet innehar även egen klädkammare. Övre plans badrum är också helkaklat och innehar dusch. I anslutning med huset finns även enkelgarage samt groventré med tvättstuga innehållande tvättmaskin och torktumlare!

Huset ligger i ett av Gävles mest attraktiva villaområden kallad Villastaden. Här erbjuds allt för ett trevligt boende med närhet till centrala Gävle som innehar allt basutbud, restauranger m.m. och Boulognerskogen, med härliga promenadstråk, caféer och minigolf som du når via en kort promenad. Övrigt i Villastaden har du närhet till förskolor, skolor och högskolan samt mycket mer!

Välkommen hem!

Beskrivning

Kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Tomtkarta.pdf

Länkar

D-Furnish Flygfilm! Social Video

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Villastaden 28:33, Gävle kommun, Skattesats 34.89%.

Församling

Gävle Heliga Trefaldighet.

Typ

Parhus

Storlek

Boarea 130 kvm.
Areauppgifter enligt säljaren.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Mindre trädgårdstomt med gräsmatta och plats för utemöblemang.
Storlek: 510 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plans parhus

Byggnad

Byggnadsår: 1999
Byggnadstyp: 1 ½ plans parhus
Övrigt: Totalrenoverad 2017
Grundläggning: Platta på mark
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Fönster: Isolerglasfönster
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Uppgift kring boarea finns inte tillgängligt i fastighetsutdrag. Undersöker detta med Lantmäteriet. Boarean är baserad på säljarens uppgifter. En köpare rekommenderas uppmätning av area innan köp om denne finner detta avgörande.

Uppgifter kring taxeringsvärde undersöks hos Lantmäteriet och Skatteverket. Återkommer i fråga.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2012-06-29
Energiprestanda primärenergital: 82 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber.

Övriga byggnader

Friggebod ingår ej i köpet.

Uteplats

Altanutgång från kök till husets baksida med möjlighet att bygga valfri uteplats. I dagsläget gräsmatta med möbelgrupp. På övre plan finns balkong i västerläge med kvälls-sol!

Bilplats

Enkelgarage i anslutning med huset. Övrigt plats för 1-2 bilar på uppfart.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

35 660 SEK varav:
Uppvärmning: 24 000 SEK
Försäkring: 6 000 SEK
VA: 3 400 SEK
Renhållning: 2 260 SEK
Uppvärmning inkluderar el.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 871 000 SEK (fastställt avseende år 2019) varav byggnadsvärde 2 741 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 130 000 SEK.
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Elledning, 2180K-2018/29.1
Förmån: Officialservitut Fiberledning, 2180K-2018/29.2
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Gävle Villastaden GA:6
Planbestämmelser: Detaljplan (1994-11-09)

Pantbrev

1 st om totalt 2 600 000 SEK

Renoveringar

Totalrenoverad 2017.

Närområde

Allmänt om området: Villastaden (tidigare Södra Villakvarteren) är en stadsdel i Gävle belägen mellan Gavleån i norr, Kungsbäck i väst, Olsbacka i syd och Vallbacken i öst. Stadsdelen växte upp i början av 1900-talet och består till största delen av mycket stora, i många fall luxuösa, villor på stora tomter. Det oregelbundna gatunätet (som är namngett efter bl.a. gudar från den nordiska mytologin), till stor del kantat av träd och här och var mynnande i små platsbildningar, är en god representant för den stadsbyggnadsfilosofi som rådde i Sverige kring förra sekelskiftet och här främst företräddes av P O Hallman. Gävles stadsarkitekt 1877-1922 Erik Alfred Hedin satte stor prägel på Gävles stadsplanering och Villastaden är ett tydligt exempel.

Längs Kungsbäcksvägen och Gavleån, i stadsdelens norra utkant, finns Gävles "evenemangsstråk" med konserthuset, fotbollsstadion Strömvallen och kvarteret Silvanum med konsthall och utbildningslokaler för högskolan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy