Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Snorpvägen 17, Järna, Järna
Typ
Friliggande villa
KVM
154 kvm
Tomt
2 570 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Stor altan - lummigt - lugn miljö

Lummigt och naturskönt boende långt bort från bilar och oljud? Då har du kommit rätt!

Välkommen till denna vackra trävilla på 154 kvm fördelat på fyra sovrum, ett allrum, ett vardagsrum, en tvättstuga, två badrum och ett utrymme förberett för bastu. Den gigantiska tomten är på 2 570 kvm. Framför huset finns en grusplan som bland annat kan rymma ett större antal bilar. Bostaden ligger i ett rogivande vackert skogslandskap med lagom avstånd till närmaste grannar och med bara 5 km till närmaste pendeltåg som tar dig snabbt in till Södertälje och Stockholm C. Inte längre bort än exempelvis Kallfors.

Ny värmepanna kommer att installeras och bekostas av säljaren, vilket kommer minska driftkostnaderna med uppskattningsvis 10.000-15.000 kr/år enligt IVT.

Här får du en stor kuperad tomt som väcker inspiration. Det ges plats för murar, terrasseringar, upphöjda träterasser med kanske en badtunna, matkällare eller varför inte en egen damm? Strax utanför dörren har man blåbär, lingon, hallon, smultron och svamp och vill man ta en skön skogspromenad eller en härlig löptur så har du hittat helt rätt.

Sommartid äter man gärna middag i eftermiddagssol på den väl tilltagna altanen med plats för både grill, lounge eller varför inte en badtunna? I köket med gott om förvaring ryms många middagsgäster, perfekt när släkten är på besök. Badrummet på övre plan har golvvärme och är byggt med exklusivt italiensk klinker. Blivande bastun färdigställs lätt på några dagar och el är fördragen till aggregatet som ingår. Sovrummet har utgång till terrassen och har en mycket rymligt skjutdörrsgarderob med skjutdörrar av ek. Vardagsrummet har utgång till altanen och här finns en vacker braskamin med hög verkningsgrad, modell Handöls Carl Gustav.

Välkommen hem!

Beskrivning

Huset har genomgående parkettgolv på både entréplan och övervåningen, förutom i badrum respektive tvättstuga. Huset har en centraldammsugare med ett uttag per våning.

ENTRÉPLAN

Hall
Välkomnande hall med gott om plats för avhängning av kläder och ett praktiskt klinkergolv. Tapetserade väggar.

Kök
Stort, praktiskt och rymligt kök. Här kan ni sitta hela släkten och njuta av en riktigt härlig middag med matplats för ca 8 - 10 personer. Bänkskiva i laminat, kakel ovan bänkskivan, vita skåpluckor och en funktionell diskbänk. Gott om plats för förvaring i flertalet skåp. Tapetserade väggar.

Vitvaror (- 04) enligt:
- Hel kyl (Bosch).
- Hel frys (Bosch)
- Spis (Bosch).
- Diskmaskin (Electrolux).
- Spisfläkt (Bosch)

Tvättstugan
Egen tvättstuga med bra arbetsutrymme i form av praktisk arbetsbänk. Tvättmaskin och torktumlare från siemens - 11. Här står även värmepannan.

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum med en välfungerande kamin och gott om plats för soffgrupp, TV, TV-bänk, bokhylla och liknande vardagsrumsmöbler. Tapetserade väggar. Utgång till den trevliga altanen.

Badrum
Badrum perfekt för barnfamiljen. Badkar, WC, handdukstork, element, fönster, tapet och praktisk våtrumsmatta. Hög funktionalitet. Badrummet på nedre plan har förberedd el för golvvärme.

Sovrum 1
Sovrum som också kan användas som kontor eller hobbyrum. Här finns två inbyggda garderober, tapetserade väggar och plats för både säng och skrivbord.

Sovrum 2
Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Påkostad skjutdörrsgarderob med dörrar av ek och bra förvaring. Tapetserade väggar. Utgång till altanen.

ÖVRE PLAN

Badrum
Snyggt kaklat badrum och förberett för färdigställande av bastu. Draget för el, endast panel och aggregatet som behöver installeras/sättas in. Här får du dusch, handdukstork, WC, handfat med kommod och golvvärme. Allt i en estetiskt tilltalande tappning.

Klädkammare/Förråd
Här har ni en potentiell walk-in closet eller ett perfekt förvaringsutrymme. Allt man inte kan ha ute i friggeboden kan slängas in och gömmas undan här. Målade väggar.

Allrum
Öppet och socialt allrum med smart planerad yta för att kunna umgås. Härligt tapetserade väggar och plats för soffgrupp, TV-möbler och liknande.

Sovrum 3
Stort sovrum på övervåningen med väldigt bra möbleringsmöjligheter. Här får man in både en dubbelsäng och sovrumsmöbler.

Sovrum 4
Sovrum som idag används som kontorsyta och kan nyttjas utefter behov.

Övrigt

- 900 m promenad till buss mot Järna, Mölnbo och Gnesta.
- 3,5 km till närmaste badsjö.
- För hästintresserade finns stall med islandshästar på gångavstånd liksom Billsta ridcenter på gång/cykelavstånd.
- Praktiskt förråd på övervåningen.
- Energieffektiva vattenelement även på övervåningen. Järna:
I Järna finns ett centrum med ett torg, flera butiker och restauranger samt en biblioteksfilial, tandläkare, frisörer, apotek och en vårdcentral. Överjärna kyrka ligger här. Järna är en järnvägsknut mellan Västra stambanan och Nyköpingsbanan.

Vid stationen stannar pendeltågen mellan Gnesta och Södertälje centrum som har anslutning i Södertälje hamn till pendeltåg mot Stockholm. Den närmaste fjärrtågsstationen är Södertälje syd, där fjärrtåg och pendeltågen stannar. Bussförbindelse finns med Södertälje centrum, Hölö, Norrvrå, Mörkö och Gnesta. Järna är också mötesplats för två större landsvägar. Motorvägen E4 passerar invid Järna och riksväg 57 har sin östra slutpunkt här.

Järna domineras starkt av olika antroposofiskt inspirerade verksamheter. Den första var Mikaelsgårdens Läkepedagogiska Institut som startade år 1935. Idag sysselsätter dessa verksamheter nära 2 000 personer, vilket är fler än både kommunen och Lantmännen AXA.

I Järna finns det en kommunal grundskola vilken är indelad i två fysiska enheter; Eneskolan (grundskola F?9) och Tavestaskolan (grundskola F-5). Det finns även ett flertal friskolor. De flesta av dessa tillhör den antroposofiska verksamheten och är av typen Montessoriskola eller Waldorfskola. Waldorfskolorna är Örjanskolan (gymnasium och grundskola F-9), Solvikskolan (grundskola F-9) och Mariaskolan (grundskola F-9), Järna Friskola (F - 9) är en Montessoriinspirerad friskola.

I Ytterjärna ligger Järna Naturbruksgymnasium. Antroposofiskt inspirerade verksamheter bedrivs inom huvudsakligen vård, skola och omsorg samt handel, tillverkning och jordbruk. De mest kända verksamheterna är Vidarkliniken, Nordens enda antroposofiska sjukhus och Kulturhuset i Ytterjärna.

I Järna finns det två golfbanor, Kallfors GK och Järna GK, varav den mest kända Kallfors GK är rankad som nr 19 bland Sveriges golfbanor. I övrigt finns motionsspår, vissa slingor belysta, samt en idrottsplats med fotbollsplaner, varav en uppvärmd konstgräsplan och en ishall. Idrottsplatsen är hemmaplan för Järna SK.

LAGFART OCH PANTBREV:
Köparen skall betala avgift för:
- LAGFART (stämpelskatt gällande privatperson) med 1,5 % på köpeskillingen
- Uttag av nya PANTBREV med 2 % på pantbrevsbeloppet motsvarande mellanskillnaden på befintliga pantbrev + kontantinsatsen och köpeskillingen.

KOMMUNAL FASTIGHETSAVGIFT:
Kommunal fastighetsavgift/fastighetsskatt ska betalas med 0,75 % av taxeringsvärdet, dock högst 8 049 kr/år för 2019.

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktningsprotokoll.pdf Energideklaration.pdf Avloppsinfo.pdf Prix behörighetsbevis.pdf Frågelista.pdf Vattenanalys.pdf Förklaring av vattenanalys

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Snorp 1:31, Södertälje kommun, Skattesats 33.55%.

Församling

Överjärna.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 154 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomten har prydnadsträd, en praktfull rhododendron och massor av skog och berg som skapar en lummig och härlig känsla. Perfekt för den med gröna fingrar. Här kan både odlas och byggas.

Friggebod på ca 10 kvm.

Olika växter finns som kan planteras om man anlägger rabatter, bl a Hosta (Funkia), Rhododendron, Silverarv, plommonträd, Vinca major, Krypoxel, Spireor, Kaprifol, Röd potentilla, Idegran, vinbär, smultron, timjan, vårdträd och en mycket dekorativ paradisapel.
Storlek: 2 570 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2004
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Krypgrund med avfuktare
Grundmur: Lättklinkerbetong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä, ommålat - 05
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glas, Isolerglas & 2-1-glas
Ventilation: Nibefighter (värmeåtervinning)
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Gemensamt avlopp med grannen.
Övrigt: Radonmätning ej gjord.

Uppvärmning (spec):
- Vattenburen frånluftvärmepump Nibe Fighter 310p (2004). Vid kontroll upptäckte man att kompressorns funktion i värmepumpen inte fungerar som den ska vilket förklarar den höga elförbrukningen de senaste åren. Ny värmepanna ska installeras och bekostas av säljaren.
- Braskamin.

Avloppsanläggningen bestående av markbädd på angränsande fastighet med tillhörande avloppsledningar samt väg med vägområde på angränsande fastighet ingår i gemensamhetsanläggning: Södertälje Snorp GA:5. Kostnaderna för anläggningens utförande och drift skall fördelas mellan de deltagande fastigheterna. Andelstal för väg med vägområdet (motsvarande sektion 1 i gemensamhetsanläggningen) är 1,0. Andelstal för avloppsanläggningen (motsvarande sektion 2 för gemensamhetsanläggningen) är 1.

Gemensamhetsanläggning: Södertälje Billsta GA:3 motsvarar vägsamfällighet för den större billstavägen. Nuvarande årlig kostnad för vägunderhållet ligger på ca 1400 kr och är medtagen i driftkostnaderna för annonsen.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftvärmepanna + kamin

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiförbrukning: 129 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-06-12
Energiprestanda primärenergital: 206 /kWh per kvm och år

TV

Parabol

Internet

I dagsläget finns ADSL som ger faktiska 16-18 mb/s.
Telge stadsnät erbjuder fiberanslutning inom en niomånadersperiod inom det öppna stadsnätet.

Kostnad för att dra in fiber ligger på ca 18 000 kr enligt förmedlat erbjudande.

Uteplats

Stort trädäck med massor av plats för utemöbler, loungedel, plantering, odling eller kanske en härlig badtunna? På husets trevliga baksida kan ni sitta helt utan insyn från nyfikna grannar med sol från ca 15 till solen går ned beroende på årstid är det begränsat med sol efter 18.00 till följd av närliggande träd.

Bilplats

Stor gruslagd parkering med plats för ca 5 -6 bilar. Möjlighet att bygga garage/carport på tomten finns.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 150 SEK varav:
Försäkring: 5 000 SEK
VA: 1 000 SEK
Renhållning: 3 500 SEK
Vägavgift/snö: 250 SEK
Elektricitet: 21 000 SEK
Samfällighet: 1 400 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 690 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 093 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 597 000 SEK.
Värdeår: 2006
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Tele, 0181K-2017/93.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Södertälje Billsta GA:3, Gemensamhetsanläggning: Södertälje Snorp GA:5

Pantbrev

4 st om totalt 1 992 000 SEK

Renoveringar

- Övervåningen renoverades 2009.
- Dränerade runt huset när det byggdes (-04).
- Friggebod, uppfräschad och målad 2019.
- Ventilationshuv ovan kök bytt 2010.
- Luftvärmepumpen servad 2019.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy