Detta objekt är sålt

Men vi har många andra objekt i området som kan vara av intresse. Klicka här.

Sålt

Detta objekt är sålt. Kontakta mäklaren för mer information eller kostnadsfri rådgivning och värdering av din bostad.
Pris
Kontakta mäklaren för mer information
Adress
Skallgångsbacken 42, Spånga Solhem, Stockholm
Typ
Villa
KVM
161 kvm, biarea 53 kvm
Tomt
912 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

ANNO 1925...

År 1925 byggdes ursprungligen denna vackra 20-talsvilla, på solig friköpt tomt om 912 kvadratmeter. Villan är belägen i det attraktiva kvarteret Rödkullan som ligger lugnt och fint mitt i villaidyllen, och bara ca 500 meter från Spånga Torg! Under den korta promenaden mot torget passerar man både Solhemsskolan (årskurs 0-6) och Spånga Grundskola (årskurs 7-9). År 2009 byggdes villan till och består idag av 161 soliga kvm. Villan har hela fem sovrum varav fyra ligger på övre plan, ett klassiskt och lättarbetat kök med stor matplats samt vardagsrum med matsalsdel i fil. Ett axplock av de större renoveringar som genomförts i bostaden under 2000-talet: yttertaket har lagts om i sin helhet, grundmuren har dränerats, elen har dragits om och jordfelsbrytare har installerats, servisledningen och övriga stammar har dragits om, fönster har bytts ut till energisnåla fönster med riktig spröjs och våtrummen har renoverats. Bergvärmepumpen från Nibe installerades år 2013.
- DET FINA ENTRÉPLANET NÅS VIA KLASSISK FARSTUKVIST... i den rymliga hallen finns plats för hela familjens ytterkläder och skor. I anslutning till entrén finns även planets gäst-wc. På entréplanet umgås man gärna med familj, släkt och vänner. Här finns flera fina sällskapsrum där samtliga har stora vackra fönster mot den lummiga trädgården och matsalen har pardörrar mot det soliga och skyddade trädäcket. Det generösa trädäcket är sommarens självklara extrarum, här finns utrymme att möblera med både loungemöbel och det större trädgårdsbordet! I vardagsrummet njuter man inte bara av kaffe med avec utan även av braskaminens sprakande brasa. På planet finns även ett rymligt sovrum, som med fördel används som lek- och tv-rum under småbarnsåren. Tvättstugan har praktisk placering invid köket och utgång till trädgården, perfekt då lakan skall torkas i sommarsol!
- ÖVRE VÅNINGSPLAN... på det privata sovrumsplanet en trappa upp finns fyra fina sovrum, där master bedroom har utgång till balkong i högt fritt läge. Här finns även ett allrum med plats för soffa och tv-möbel samt ett duschrum och separat wc. Står en rymlig walk-in-closet på önskelistan så ordnas det lätt, se den alternativa planlösningen.
- KÄLLARPLANET... här finns flera rymliga förvaringsrum där ett är lämpligt att inreds till bostadens extra allrum eller kanske som familjens mysiga biorum? Här finns även ett avkopplande SPA-rum med bubblande hörnbadkar, wc samt bastu med två lavar, SPA-rummet har separat utgång till trädgården.
- ÖVRIGT... åter till den vackra trädgårdstomten! För den odlingsintresserade finns solbadande ytor för framgångsrik egenskörd! I det fina växthuset trivs allt som annars växer bättre på soliga breddgrader såsom gurka, tomater, paprika, pumpa och aubergine... det är bara fantasin som sätter gränser! Tomten har plana och svagt sluttande gräsytor, ståtliga träd, blommande buskar och vackra perenner som återkommer år efter år. Här finns även den efterlängtade lekstugan samt ett trädgårdsförråd som ger bra förvaringsmöjligheter.
Välkommen till Skallgångsbacken 42!

Kontakta mig för en kostnadsfri värdering

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy

STEG
1
2
3
4

Påbörja din kostnadsfria värdering här

Ta del av vår integritetspolicy