Besiktigad & försäkrad

Visningar

tors 21 feb 18:00 - 18:30
Välkommen på visning, gör gärna en anmälan!
Pris
3 395 000 SEK / Bud
Adress
Pärlröksgången 91, Krusboda, Tyresö
Typ
Kedjehus
KVM
108 kvm
Tomt
310 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Renoveringschans i charmigt och barnvänligt Atriumhus.

Atriumhus med allt på ett plan!

På Pärlröksgången 91 finns nu en gyllene chans att skapa det hem du alltid velat bo i. Här finner du ett charmigt, barnvänligt och mysigt Atriumhus i ett plan med braskamin, bra planlösning och sociala ytor. Då det föreligger ett visst renoveringsbehov (allt fungerar och man bor här idag) kan du själv vara med och påverka alltifrån materialval till utformning.   

Fasadrenovering är gjort 2016 inkl. vindpapp och spisläkt, i övrigt är du tillbaka i det glada 70-talet när du kliver in i bostaden bortsett från vitvaror som är av det nyare laget.

I bostaden finner du bland annat ett praktiskt, funktionellt och tidstypiskt kök med egen matplats och utgång till en insynsskyddad uteplats med gott om plats för lek och spring.
Ett ljust och öppet vardagsrum som innehar en mysig eldstad med gjutjärnsinsats som värmer upp under de kallare månaderna.
Tre sovrum, ett större med plats för dubbelsäng och egen klädkammare samt två mindre i samma storlek, perfekt för att det inte ska bli några orättvisor.
Ett stort och rymligt badrum med toalett, duschkabin och handfat samt en praktisk gästtoalett.

Utvändigt njuter du av en barnvänlig och trevlig tomt med bland annat plommonträd, körsbärsträd, hallon och diverse olika buskar samt ett förråd som behöver lite kärlek. Dessutom erbjuds på baksidan en mysig och insynsskyddad uteplats med grillplats och plats för matbord och stolar samt på framsidan en takbeklädd uteplats med lättmöblerade ytor.

Detta hem är som gjort för en barnfamilj och det är perfekt beläget i Krusbodas hjärta på trevliga Pärlröksgången, med närhet till bland annat, matbutik, skolor, Alby friluftsgårds, Gammelström och Tyresö Centrum.
Ca 90 meter till busshållplats med direktbuss till Gullmarsplan. Boende i Krusboda har tillgång till krusbodabadet med pool, ca 4 minuters gångavstånd från bostaden.

Vad mer kan önskas?

Välkommen hem!

För att inte missa eventuella förhandsvisningar eller mer information, kontakta ansvarig fastighetsmäklare eller gör en intresseanmälan.

Beskrivning

Hall
En öppen och praktisk hall med klädhängare och bra förvaringsmöjligheter.

Kök
Ett praktiskt, funktionellt och tidstypiskt kök med plats för matbord, stolar och generösa arbetsytor.kyl och frys från bosch 2016, Spis/ugn från AEG, fläkt från SOFUS, diskmaskin från Matsvi

Vardagsrum
Ljust, öppet och mysigt vardagsrum med stora fönster med härligt ljusinsläpp, stora och lättmöblerade ytor och öppen spis.

Sovrum 1
Ett sovrum som har gott om förvaring och plats för stor säng. Rummet är stort och rymligt.

Sovrum 2
Ett trevligt och lättmöblerat sovrum med plats för säng, nattduksbord och plats för garderob. Kan med fördel användas som barnrum, gästrum eller kontor.

Sovrum 3
Ett trevligt och lättmöblerat sovrum med plats för säng, nattduksbord och plats för garderob. Fungerar utmärkt som kontor, barnrum eller gästrum.

Badrum 1
Ett stort och rymligt badrum med toalett, duschkabin och handfat.

Gästtoalett
En praktisk gästtoalett som är utrustad med handfat och dusch.

Uteplats 1 (baksidan)
En mysig och insynsskyddad uteplats med grillplats och plats för matbord och stolar.

Uteplats 2 (framsidan)
Här finner du en takbeklädd uteplats med lättmöblerade ytor.

Tvättmaskin från Bosch 2016, torkskåp från Wascator, varmvattensberedare från Focus 2014, luftvärmepump från 2004.

Övrigt

Att bo i Krusboda:
I området finner ni Krusboda torg där en ICA-butik och en pizzeria finns. Flertalet skolor så som Krusboda skola (Fritids-åk 6), Dalskolan (åk 7-9), förskolan Ballongen samt Karlavagnen. Även Tyresö gymnasium nås en kort bit bort.
I området finns även Krusbodabadet med badvärdar under alla öppningstider. Här finns bastu, 25 m bassäng, barnbassäng samt omklädningsmöjligheter.

Närområdets omgivningar är en dröm för barnfamiljen med vackra naturområden som Nyfors, Tyresta nationalpark, Barnsjön samt fantastiska Alby friluftsgård med fridfull natur, bondgård, utegym, upplysta motionsslingor, fik, ängar samt badplats.
På korta cykelavstånd finns även tennisbanor och stall.

Direktbussar avgår var 5:e minut i rusningstider som tar dig till både Gullmarsplan och Stockholm city.

Dokument (pdf)

Planritningar 680033-deklaration.pdf Pärlröksgången 91 Tyresö 2019_01_16_Alby_1_724_Tyresö besiktningsprotokoll.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Alby 1:724, Tyresö kommun, Tyresö församling. Skattesats 32.63%.

Typ

Kedjehus

Storlek

Boarea 108 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Storlek: 310 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1974
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Papp, bytt ca 2000
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: luftvärmepump-direkt el-eldstad m. gjutjärnsinsats
Elförbrukning: 19 743 kWh/år.

Energideklaration

Energiprestanda: 116 kWh/kvm år.
Datum: 2015-08-28
Status: Utförd

TV

Fiber via Com Hem

Internet

Fiber via Com Hem

Övriga byggnader

Förråd.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

50 997 SEK varav:
VA: 8 971 SEK
Elektricitet: 32 276 SEK
Samfällighet: 9 750 SEK
I samfällighetsavgiften ingår: renhållning, sophantering, miljöhus, pool.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 088 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 834 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 254 000 SEK.
Värdeår: 1974
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Biluppställningsplats, 01-TYE-2356.1
Förmån: Officialservitut Biluppställningsplats, 01-TYE-2356.2
Förmån: Officialservitut Väg, 01-TYE-2366.2
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Tyresö Alby GA:11, Gemensamhetsanläggning: Tyresö Alby GA:3, Gemensamhetsanläggning: Tyresö Alby GA:6, Samfällighet: Tyresö Alby S:1
Planbestämmelser: Stadsplan (1978-06-21)

Pantbrev

5 st om totalt 2 932 500 SEK

Renoveringar

-Byte av träpanel på fasaden inklusive vindpapp och spisläkt. Byte av vissa stuprännor. Nya fönsterfoder. Nymålad fasad.
Detta gjort av yrkesman 2016.

Staket mot grannen + gård, utfört av yrkesman.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy