Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 500 000 SEK
Adress
Haglunds backe 1, Alsvik/Bammarboda, Åkersberga
Typ
Villa
KVM
129 kvm, biarea 52 kvm
Tomt
2 000 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Havsnära med utsikt över farleden. Pool, bastu, relax, spabad. Vinterbonad gäststuga med två sovrum

Havsnära med vid utsikt över farleden. Bastubyggnad med dusch för åretruntbruk i direkt anslutning till poolen. Relax, spabad. Vinterbonad gäststuga om ca 25 kvm med två sovrum och wc. En separat gäststuga om ca 10 kvm med högt läge. Fastigheten ligger helt ogenerat. Soldäck i olika plan som nås både från kök/matrum samt från ena sovrummet. Allrum med murspis och fina glaspartier med utsikt över havet. Vardagsrum som kan omdisponeras för ytterligare 2 sovrum. Inredd källardel under del av huset med klädvård, dusch, hobbyrum samt en vinkällare. Fastigheten har tillgång till bryggplats.

Beskrivning

Entréplan:
Hall med klinkergolv och vitmålad, liggande träpanel samt snygg fondvägg. Klädhylla. Plats för sideboard och stol.

Närmast hallen ligger ett mindre sovrum. Rummet har matta på golv samt vitmålad väv på vägg. Fönster mot entrén.

Centralt i huset ligger ett trivsamt allrum med stora glaspartier och utsikt över farleden. Rummet har ljusa väggar och massivt ekgolv. Rummet har en fint murad öppen spis med insats.

Parallellt med allrummet ligger matrum och kök. Här har man lika fin utsikt som från allrummet och utgång till uteplatser och soldäck. Matplatsen har utrymme för ett större matbord och kan utökas efter behov tack vare den flyttbara köksön. Massivt trägolv förenar kök och matplats. Mellan matrum och allrum finns murstock med plats för att installera en kamin.

Köket är inrett med vitmålade skåpluckor och sjösten på vägg ovanför arbetsbänkarna i trä. Vid diskbänken, som är infälld, finns ett fönster med utsikt över lummig grönska. Köket är utrustat med spis, fjärrstyrd spisfläkt, kyl samt diskmaskin.

Toalett med wc, handfat med underskåp och spegelskåp med belysning. Klinkergolv i mörkgrå nyans och vita helkaklade väggar. Toaletten har golvvärme.

Från allrummet kommer man till ett större vardagsrum. Ytan har planerats för att kunna omdisponeras för två extra sovrum och eventuellt slå samman allrum och vardagsrum till en gemensam social yta. Här finns samma fina ekgolv som i allrummet och väggarna har tapetserats i neutral, ljus ton. Här sitter också en luftvärmepump som värmer stora delar av huset.
Från vardagsrummet kommer man medelst en i ek designad spiraltrappa ner till husets inredda källardel.

Intill vardagsrummet ligger det andra sovrummet som har plats för en dubbelsäng. Fint parkettgolv och väggar i varm färgton. Fin utsikt mot havet samt utgång till altan. Fönstren har markis.

Källardel:
Från spiraltrappan kommer man ner till ett hobby-, klädvårdsrum. Här finns ett flertal garderober, som följer med huset. I anslutning till rummet finns en vinkällare.

Intill hobby-, klädvårdsrummet ligger tvättstuga och en dusch. Rummet är utrustat med tvättmaskin och torkskåp. Här finns också en arbetsbänk med infälld tvättho och väggfasta skåp. Rummet har separat ingång från trädgården.

Gästhus 1:
Vinterbonat hus om ca 25 kvm. Huset har en hall med två garderober, två rymliga sovrum samt toalett med wc och handfat. Toaletten har klinkergolv samt vitmålad bröstpanel med tapet ovanför.

Gästhus 2:
Isolerad stuga om ca 10 kvm med på plats byggd över- och undersäng. Huset ligger med högt läge på tomten och fin utsikt över tomten och vidare ut över farleden.

Bastu:
Byggnaden är ca 15 kvm och är inredd för nyttjande året om. Pardörrar som öppnas upp mot poolområdet. Bastudel med el-aggregat och fina lavar. Fönster med utsikt mot havet. Liten relaxdel och rymlig dusch med klinkergolv och helkaklade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Bammarboda 1:67, Österåker kommun.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 129 kvm, biarea 52 kvm.
Areauppgifter enligt ritning(ar).

Rum

7 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomten ligger i sluttning mot havet och är varierande med berg och naturtomt högst upp för att sedan övergå i planteringar och gräsyta vid den nedre delen.
Storlek: 2 000 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med delvis källare

Byggnad

Byggnadsår: 1955, 1988, 1992
Byggnadstyp: 1 plan med delvis källare
Grundläggning: Torpargrund / plint
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: målad träpanel
Tak: Takpannor
Fönster: Isolerglasfönster samt 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, borrad brunn som delas med grannfastigheten.
Enskilt avlopp, 3-kammarbrunn med infiltration.
Övrigt: Poolen har måtten 7,5 x 4 meter och värms upp genom solvärmeanläggning.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump, elradiatorer samt braskamin
Elförbrukning: 30 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Beställd

Internet

Fiber

Övriga byggnader

Utöver huvudbyggnaden finns ett vinterbonat gästhus om ca 25 kvm inrett med två sovrum samt wc. Det finns också en mindre, isolerad, gäststuga om ca 10 kvm.
I direkt anslutning till poolområdet finns en bastubyggnad med liten relax samt dusch. Bastun används året runt. Intill poolen finns också ett trevligt, inglasat uterum.

Uteplats

Tomten har en trivsam gårdskänsla som ramas in av fastighetens byggnader och angränsande grönska. Centralt finns stora soldäck i flera plan med total integritet.

Bilplats

Fastigheten har en grusad uppfart med plats för 4 bilar

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

35 230 SEK varav:
VA: 1 000 SEK
Renhållning: 1 500 SEK
Sotning: 430 SEK
Elektricitet: 30 000 SEK
Samfällighet: 2 300 SEK

Rätt till båtplats finns genom förening. Årskostnad ca. 500 kr.
Elförbrukningen inkluderar uppvärmt utespa (året runt) samt bastubad ca 300 dagar/år.
Utöver fast taxa för sophämtning tillkommer en avgift per tömning. Se www.roslagsvatten.se

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 810 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 370 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 440 000 SEK.
Värdeår: 1990
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Avtalsservitut: Brunn, D201900055612:1.1
Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Badplats Mm, 01-IM4-51/8522C.1
Last: Avtalsservitut: Badplats Mm, 01-IM4-52/6088.1
Last: Avtalsservitut: Väg Mm, 01-IM4-50/3362E.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Badplats Mm(2 st)
Avtalsservitut Väg Mm
Nyttjanderätt Tele
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Österåker Bammarboda GA:2
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1954-06-23)

Pantbrev

6 st om totalt 2 000 000 SEK

Renoveringar

Huvudbyggnaden tillbyggd 1992-1993

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy