Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
7 475 000 SEK / Utgångspris
Adress
Kronofogdevägen 61B, Solhem, Spånga
Typ
Friliggande villa
KVM
134 kvm, biarea 70 kvm
Tomt
669 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Topprenoverad familjevilla med optimerad energilösning

Mycket välplanerad familjevilla i perfekt skick på omtyckta Kronofogdevägen i Solhem. Mycket låga driftskostnader - bl.a tack vare solceller. Villan uppfördes 1942 och rymmer totalt 204 kvadratmeter, varav boyta på 134 och 70 kvadratmeter biyta. Här erbjuds ett barnvänligt och stilrent boende med påkostade material, inredd källare och stora sällskapsytor.

Här finner du bland annat ett stilrent och praktiskt kök, ett ljust och rymligt vardagsrum med matsal i fil samt fyra sovrum. Dessutom har bostaden två fräscha badrum och en mycket praktisk tvättstuga i källarplanet. I anslutning till tvättstugan hittar du ett garage med bra förvaringsmöjligheter.

Huset står på en lättskött och barnvänlig trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar, välskött gräsmatta, lekstuga och en vacker häck som skyddar mot insyn. Det finns även ett flertal stensatta rabatter med perenner och kryddväxter och en pergola. Här har du dessutom en stor, rymlig, solig och delvis takbeklädd altan med sol hela eftermiddagen och kvällen med plats för solstolar, matbord och stolar. Tomten har även en påkostad stensättning på infart och framsida.

Detta hem är som gjort för en barnfamilj och det är perfekt beläget i Solhem på trevliga Kronofogdevägen, med närhet till bland annat populära Solhemskolan, Nälstabadet och Spånga Torg med utmärkta kommunikationerna.

Välkommen hem!

Beskrivning

Entréplan

Hall
Det första som möter oss när vi kommer in i huset är en rymlig och funktionell hall med bra förvaringsmöjligheter och vattenburen golvvärme. Här välkomnas man av en härlig braskamin i gjutjärn. Målade vita väggar och svart granitgolv. Inbyggd skoförvaring samt byrå.

Kök
Stilrent, praktiskt och fint kök från IKEA med generösa arbetsytor, bänkskivor i mattslipad svart granit över sandfärgad marmorkakel. Plats för matbord och stolar. Vita målade väggar och svart granitgolv med vattenburen golvvärme. Platsbyggt matbord i ek ingår. Dimbara spotlights.

Maskinpark
Induktionshäll, Whirlpool
Ugn, pyrolys, Siemens
Kyl & frys SideBySide med ismaskin, Samsung
Mikrovågsugn, Siemens
Fläkt, Gorenje
Diskmaskin, Smeg
Avloppskvarn, Insinkerator

Vardagsrum
Ett ljust och rymligt vardagsrum med generösa sällskapsytor. Rummet har vita målade väggar och hårdoljevaxad fiskbensparkett (original).

Matsal
I fil med vardagsrummet ligger matsalen. Öppet och ljust rum med stora fönster och med härligt ljusinsläpp. Rummet har vita målade väggar och hårdoljevaxad fiskbensparkett.

Sovrum 1
Från hallen når du detta master bedroom, som är rymligt och har plats för både dubbelsäng och förvaring. Inbyggda garderober (Elfa) med skjutdörrar i spegelglas inklusive inredning. Vita målade väggar och mattlackad tvåstavig ekparkett. Tak med infällda dimbara spotlights.

Badrum 1
Påkostat, fräscht och funktionellt badrum från 2015 med golv i jämtlandskalksten och väggar beklädda i ljus marmor. Här finns vägghängd toalett, dusch, duschvägg, handfat med kommod, badrumsskåp med inbyggd belysning och eluttag, dimbara spotlights och golvvärme. Även utrustat med rörelsestyrd ledbelysning.

Allrum
Med en liten trappa ner från hallen når man utbyggnadsdelen. Här möts man först av allrummet som gärna används som lekhörna av dom minsta. Från detta rum når man altanen och trappan ner till källarvåningen. Här finns en garderobsvägg (Elfa) med skjutdörrar i spegelglas inklusive inredning. Rummet har vita målade väggar och ekparkett.

Altan
Stor, rymlig, solig och delvis takbeklädd altan med sol hela eftermiddagen och kvällen. Plats för solstolar, matbord och stolar. Här har du utsikt mot trädgården. Förberett för anslutning av vatten och avlopp till utekök.

Sovrum 2
Ett mycket stort sovrum med plats för säng, lek och förvaring. Kanske blir det ett syskonrum? Vita målade väggar och ekparkett. Detta sovrum kan även med fördel användas som master bedroom.

Sovrum 3
Ett stort och lättmöblerat rum med plats för stor säng. Detta sovrum har vita och ljusblå väggar och fondvägg med vita moln samt ekparkett.

Från allrummet leder en ektrappa med stålräcke ner till källaren. Ledstång i ek infälld i väggen med infälld ledbelysning.

Källare
Totalrenoverades år 2010. (Bottenplatta och väggar helt utbytta.)

Tvättstuga
Från källartrappan kommer man direkt in i den praktiska och välutrustade tvättstugan. Här finns tvättmaskin (LG), energisnål värmepumps-torktumlare (Siemens) och tvättho samt bra arbetsytor på träbänk i ek. Väggar klädda med ljusgrå granit. Praktiskt med tvättskenor i taket för upphängning av tvätt. Infällda spotlights i taket. Mörkgrått klinkergolv och vita väggar. Här finns även värmepumpen (Bosch) och centraldammsugaren (Flexit).

Allrum/Hobbyrum
Ett mycket stort rum med plats för stora bioduken och gott om plats för härliga sociala kvällar med vänner och familj i soffor och fåtöljer. Dimbara spotlights infällda i taket. Putsade vita väggar och vitpigmenterad enstavig ekparkett.

Badrum 2
Husets andra badrum renoverades 2010 och erbjuder bland annat vägghängd toalett, dusch, bubbelbadkar, handfat med kommod och spegel. Dimbara spotlights och rörelsestyrd led-belysning samt infällda högtalare i taket. Ett mycket rymligt badrum som dessutom erbjuder en vedeldad bastu inredd i aspträ. Badrummet har stora vita matta kakelplattor och sandfärgat stengolv samt glasmosaik i duschen.

Garage
Från tvättstugan når man garaget. Här finns plats för både bil, cyklar och förvaring. Här finns el och golvbrunn. Slipat och lackat betonggolv. Tak i vit träpanel med inbyggda rörelsestyrda spotlights. Hyllor samt platsbyggd arbetsbänk i ek ingår.

Från hallen vid entrén leder en ektrappa med glasräcke och handledare i ek upp till övervåningen.

Övre plan

Allrum/ Sovrum 4
Övervåningen bjuder på fantastiskt fina ytor och ger möjlighet till många möbleringsalternativ. Familjens extra vardagsrum, hobbyrum eller kanske tonåringens egna våningsplan. Gott om förvaring i öppna sidovindar. Vitpigmenterad furugolv och vitt snedtak.

WC
Utrustad med vägghängd toalett, handfat med kommod samt spegel med inbyggd belysning. Värmegolv med jämtlandskalksten och väggar med vitt kakel.

Dokument (pdf)

Planritningar Areamätning.pdf Brandskyddskontroll kamin 2016-09-16.pdf Brandskyddskontroll bastu 2016-09-16.pdf Energideklaration.pdf Besiktningsprotokoll med fuktmätning.pdf Trädgårdsritning.pdf

Länkar

Film

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ängsskäran 31, Stockholm kommun,

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 134 kvm, biarea 70 kvm.
Areauppgifter enligt mätning.

Rum

7 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Storlek: 669 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1942
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Övrigt: Ombyggnadsår 1961, tillbyggnad
Stomme: Lättbetong och Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Träpanel
Tak: Betongpannor med ytbehandling
Utvändigt plåtarbete: Stålplåt
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: FTX Mekanisk till- och frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen golvvärme från bergvärme

Energideklaration

Energiklass: B
Energiprestanda: 30 kWh/kvm år.
Datum: 2018-11-28
Status: Utförd

Internet

Fiber finns från Bahnhof. (298 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s)

Bilplats

Garage. Plats för en bil under skärmtak. (Rörelsestyrd belysning.)
Uppställningsplats för ytterligare två bilar på garage-nedfart.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

12 800 SEK varav:
Uppvärmning: 4 500 SEK
Försäkring: 4 300 SEK
VA: 2 300 SEK
Renhållning: 1 500 SEK
Sotning: 200 SEK
.
- Kostnadsposten 'uppvärmning' inkluderar även kostnaden för familjens hushållsel.
- Solceller ger en inkomst motsvarande cirka 2500 kr per år då överskottsel säljs till elleverantören och är därmed avdraget i kostnadsposten 'uppvärmning'.
- Nuvarande familj, med fyra personer i hushållet, har en bruttoförbrukning på cirka 8500 kWh och nettoförbrukning på cirka 4500 kWh
- Till fasta avgiften för renhållning tillkommer individuell kiloavgift.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 979 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 632 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 3 347 000 SEK.
Värdeår: 1948
Skatt/avgift: 7 812 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Villa, 0180-86/73.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser: Detaljplan (2007-05-31)

Pantbrev

2 st om totalt 1 000 000 SEK

Renoveringar

1961 Tillbyggnad
2010 Källare omgjord i sin helhet

Övrigt

ÄNGSSKÄRAN 31:
- Här finns perfekta lekytor på plana gräsytor. Lekstugan står och väntar på nya leksugna barn och står en studsmatta högst upp på önskelistan så finns här utrymme för att kunna förverkliga drömmen!
- Soldyrkaren har en mängd platser att välja på. Då det finns tid att koppla av så slår man sig ner i en solsäng eller i en vilstol tillsammans med en riktigt bra bok på altanen eller kanske i pergolan. Önskar man lite skugga så placeras solsängen under ett av tomtens skyddande träd.
- Belysning för träd, pergola, takfot på huset, samt garagenedfart styrs per automatik efter solens upp- och nedgång. Möjlighet att enkelt lägga till fler enheter till detta system för den som önskar och styra det precis som man vill.
- Den plana lättskötta trädgårdstomten om 669 kvm är inramad av häckpartier, större och mindre buskar samt flera träd. I trädgården finns flera stenlagda rabatter med väl etablerade perenna växter. Det finns bla. rosor, dagliljor, funkior, alunrot och en Japansk lönn.
- Gott i sommarpajen är äpplen från tomtens äppelträd. Här finns även päronträd, plommonträd och körsbärsträd samt jordgubbsplantor, rabarber, hallonbuskar, krusbär och vinranka. I anslutning till uteplatsen finns även en liten kryddträdgård med Timjan, Oregano, gräslök och Salvia.
- För den trädgårdsintresserade finns här alla möjligheter att fortsätta odla och förädla.
- I villans invändiga garage finns utrymme för bil, hobbybänk, samt allehanda förvaring. Avlopp finns. Vattenutkast på utsidan vid garageporten.
- Plats för en bil under skärmtak. Uppställningsplats för ytterligare två bilar på garage-nedfart.
- På Kronofogdevägen 61b är det lätt att föredra tåg eller buss till arbetsplatsen då det inte är mer än 8-10 minuters promenad till Spånga Torg med fantastiska kommunikationer. Från Spånga station, via Odenplan, till Stockholms Central är cirka 14 minuter! Torgets bussar går i alla väderstreck.
- På den korta promenaden till torget passerar man populära Solhemsskolan. Här kan man lämna de yngsta på vägen till arbetet, då de blir lite äldre kan de gå själva utan att passera större vägar.

GENOMFÖRDA RENOVERINGAR/OMBYGGNADER:
- Säljaren förvärvade fastigheten 2007.
- 2009. Sovrum på entréplan renoveras - golv (med golvvärme), väggar, innertak.
- 2009. Kamin installeras. Rökkanal godkänns av sotare 2016.
- 2010. Bottenplattan bilas upp och ny bottenplatta med golvvärme och underliggande isolering monteras. Även grundmuren byts ut. Källaren renoveras i sin helhet. Rör finns monterat för eventuell ventilering av bottenplattan. Samtliga avlopp och vattenledningsrör byts ut (även servis till gatan). Dränering monteras (isodrän och platonmatta kring källare och platonmatta vid krypgrund). Större delen av elsystemet byts ut (el i tillbyggnaden byttes ut cirka år 2000). Nytt elskåp och fasadmätarskåp monteras.
- 2011. Bergvärme installeras.
- 2012. Ny takbeläggning ? ytbehandlade betongpannor, isolering, läkt papp. Plåtar och avrinning. Ny ytterpanel monteras och 3-glas isolerfönster monteras. Köket renoveras. Nytt golv (med golvvärme) och innertak i kök och hall på entréplan.
- 2013. Ventilationssystemet installeras (FTX). Övre plan renoveras ? nytt innertak och golv. En öppen planlösning skapas. Vardagsrummet på entréplan renoveras. Golvet slipas (originalparkett) och vardagsrum och matsal tilläggsisoleras invändigt. Tillbyggnaden renoveras invändigt ? golv (med golvvärme), väggar, innertak.
- 2014. Solceller installeras.
- 2015. Dusch/ Wc på entréplan och Wc på övre plan renoveras. (Bilddokumentation finns).
- 2016. Nytt golv läggs, väggar och innertak i sällskapsrummet i källaren.
- 2018. Tak över uteplats byggdes.

Ångspärr finns monterat i väggar och tak. Källare och grundmur målad med silikatfärg. Filter i ventilationssystemet utbytta oktober 2018. Kamin installerades 2009. Rökkanalerna i kamin och bastuaggregat är godkända av sotare 2016 (ursprungligt godkännande med provtryckning utfördes 2011).

ÖPPEN FIBER:
Fiber finns från Bahnhof. (298 kr/månad för 1000/1000 Mbit/s)

LARM:
Friköpt larm från Securitas kan övertas. Frivillig uppkoppling mot Securitas larmcentral kostar 149 kr/månad.

LITE OM NÄROMRÅDET MED LEKPLATSER, UTFLYKTSMÅL, SKOLOR SAMT GYM, BUTIKER OCH RESTAURANGER:
- I Solhem bor man barnvänligt, med naturen runt knuten - här finns lekvänliga skogsområden samt stora ängar med plats för barnens lek. Det är kort promenadavstånd till såväl lekparken Soltunet med plaskdamm för de yngre som till spännande Fornminnesparken, omgiven av stora grönytor och skogsdunge. Invid Fornminnesparken finns även ett nybyggt utomhusgym.
- På promenadavstånd finns populära lekplatser med anslutande gräsyta.
- På kort cykelavstånd ligger populära Starboparken, ytterligare en självklar samlingsplats för leksugna barn!
- För de lite äldre barnen byggdes en Parkourbana i Nälsta under 2013. Parkourbanan har snabbt blivit mycket populär.
- Under soliga sommardagar är Nälstabadet ett populärt utflyktsmål. Badet med flera utomhuspooler, minigolfbana, lekplats och kafé håller öppet hela sommaren.
- Förskolor finns ett flertal i närområdet.
- I Solhemsskolan går barnen från 6-årsverksamheten till och med årskurs 9. På Spånga grundskola bedrivs även spetsutbildning i MA och i NO (som f.n. 1 av 5 skolor i Sverige).
Spånga Gymnasium ligger i anslutning till Solhemsskolan.
Även Kunskapsskolan, med årskurs från 4-9, finns på promenadavstånd.
- Det finns ett flertal gym på nära avstånd. På torget finns ett populärt Puls & Träningsgym och på ungefär samma avstånd finns ytterligare två gym med maximal flexibilitet; dels ett Fitness 24 Seven, dels ett Member 24.
- Spånga Torg ligger endast ca 600 meter bort, här finns matbutiker, flera restauranger, konditori, banker, vårdcentral, apotek och två mycket uppskattade specialbutiker: Åsas Fisk samt Dennis kött. Här ordnas även torgförsäljning sommartid och julmarknad i december.
- Det är inte heller långt till gallerian Bromma Blocks, ett butikscenter med ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger.
- Även Vällingby City med sina generösa öppettider ligger på nära avstånd, här finns det mesta att önska i form av butiker, här finns även torghandel, restauranger, de flesta banker samt biosalong.

TILL SPÅNGA TORG MED PENDELTÅG OCH BUSSAR I ALLA VÄDERSTRECK PROMENERAR MAN PÅ CA 8-10 MINUTER:
Från Spånga station via Odenplan till Stockholms Central reser man med pendeltåg på 14 minuter.
Spånga Torg har även ett rikt utbud av busslinjer:
Buss 116 - trafikerar sträckan: Vällingby Centrum - Spånga station.
Buss 117 - trafikerar sträckan: Brommaplan (med T-bana, gröna linjen) -
Spånga station.
Buss 119 - trafikerar sträckan: Solna Centrum - Hässelby, via Vreten, Sundbybergs station samt Spånga station.
Buss 112 - trafikerar sträckan: Spånga - Alvik (med T-bana).
Buss 118 - trafikerar sträckan: Vällingby - Hallonbergen, via Rissne Centrum (med T-bana).
Buss 157 - trafikerar sträckan: Spånga - Danderyds sjukhus.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter