Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
6 995 000 SEK
Adress
Norra Breviksvägen 12, Näset, Västra Frölunda
Typ
Friliggande villa
KVM
183 kvm, biarea 9 kvm
Tomt
693 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

ATTRAKTIV VILLA PÅ NÄSET

Mycket välskött och härlig villa om ca 183 kvm. Stort kök, 4 sovrum och vardagsrum med utgång till ett läckert uterum helt i glas med ryggåstak. Lättskött och mycket fin trädgårdstomt med ett stort trädäck. Vidbyggt garage med ett rum perfekt till ex kontor. Gångavstånd till hav och härliga bad.

Beskrivning

Här väntar en mycket fräsch, välskött och ljus villa på sin nästa familj.

Luftig och möblerbar hall med parkettgolv och rakt fram genom vardagsrummet är det dörr helt i glas ut till den vackra trädgården. Vardagsrummet är stort och kan möbleras med både soffa och matbord. Via skjutdörrsparti kommer ni vidare ut i familjens favoritrum- uterummet helt byggt i glas med högt i tak och med stora klinkers i ljusgrått på golvet. Här sitter man och njuter både till frukost och middag.

Det ljusa köket är från Epoq och installerades 2007, luckor och lådor i vitt med kanter i ek. Väggarna är ljust ljust grå och trätaket är vitmålat.

Kyl och frys (ca 2006) i fullhöjd med utdragbart skafferiskåp på ena sidan och förvaring även på den andra. Spis med glashäll, fläkt i rostfritt och diskmaskin i vitt (ca 2013).
Gott om arbetsytor vid bardisken och vitt kakel ovan arbetsbänkar.

Ljus och trevlig matplats med plats för gäster.

Bekvämt intill köket finns ett praktiskt grovkök med egen ingång. Utrustat med tvättmaskin, torktumlare och varmvattenberedare (2015). Garderober, tvättho och gott om väggskåp och arbetsytor.
Här finns också bastu, dusch och toalett samt en dubbelgarderob.

På entrévåningen finns två av villans sovrum med ett nyrenoverat badrum från 2014 emellan. Det större sovrummet är nästan 14 kvm, har en hel garderobsvägg och fönster mot trädgården. Det mindre är placerat mot entrésidan.

Snyggt badrum från 2014 med golvvärme, klinkers i svart och vitt, vitt kakel på väggarna, dubbla handfat med väggskåp ovanför och badkar på tassar.

En vitmålad trappa (spaljen är borttagen men finns kvar) tar er upp ett underbart och ljust allrum om ca 40 kvm. Delvis med ryggåstak vilker ger rymd åt rummet.

Här kan man sitta i soffan och mysa vid braskaminen eller sjunka ned i en fåtölj vid takkupan och läsa en bok.
Från allrummet kommer ni ut till en balkong i soligt sydvästläge.

Här finns ytterligare två sovrum, båda om 9,4 kvm och med två garderober vardera.

Fin gästtoalett med nylagt golv i ek 2018, klädkammare samt gott om förrådsutrymmen i sidovindar.
Vindsloft med golv och plats för saker som ej används så ofta.

Övrigt

I den inre delen av Askimsviken ligger Bjölahamnen, som är den största småbåtshamnen på Näset. På gång/cykelavstånd finns den fina badplatsen i Rörvik och på Näset finns också två av Göteborgs populäraste badställen - Smithska Udden och Näsetbadet. Det finns även ett antal badföreningar, där man kan köpa säsongskort.

I Näsetskolan på kort gångavstånd går det cirka 300 elever från förskoleklass till årskurs 5. För de mindre barnen finns det förskolor nära både på Hammarvägen och på Smithska vägen.

Alldeles intill i Åkered finns en välsorterad livsmedelsbutik och fiskhandel. Sportarenan erbjuder badminton, squash, tennis, innebandy, pingis, racketlon och gym.

Till Frölunda Torg med dess stora utbud av shopping, ca 200 butiker, caféer och restauranger mm tar man sig på några minuter med buss. Frölunda Torg är även en knutpunkt för spårvagnar och många busslinjer.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Näset 57:1, Göteborg kommun, Skattesats 33.69%.

Församling

Näset.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 183 kvm, biarea 9 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 693 m² (friköpt). Uppvuxen trädgård på en plan, lättskött och insynsskyddad hörntomt. Stort trädäck att duka upp på under fina sommardagar och kvällar. Säljarna är trädgårdsintresserade så här finns många vackra blommor, växter och träd.
Vid sidan om garageinfarten finns ett vårdträd (Ginko biloba) som säljarna kommer att flytta med till sitt nya boende.
Storlek: 693 kvm.
Typ: Hörntomt, insynsskyddad och trädgårdstomt

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1975
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Två luftvärmepumpar ca 2014 och 2015, direktverkande el.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 81 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-10-19

TV

Via fiber

Internet

Fiber 100/100 m-bit.

Bilplats

Vidbyggt garage med plats för en bil samt i förlängningen ett rum perfekt som kontor eller som eget allrum för tonåringarna. Papp på taket bytt 2015 och fasaden bytt 2003.
Plats för ytterligare två bilar på garageinfarten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 345 SEK varav:
Uppvärmning: 21 250 SEK
Försäkring: 4 160 SEK
VA: 5 260 SEK
Renhållning: 1 675 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 604 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 819 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 785 000 SEK.
Värdeår: 1975
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1994-05-19) Tomtindelning (1974-05-15) Stadsplan (1972-10-17)

Pantbrev

11 st om totalt 2 096 000 SEK

Renoveringar

2018 Ny elcentral
2018 Dränering, dock ej långsida vid garaget
2018 Nytt golv gästtoalett andra våningen
2015 Byggt inglasat uterum
2015 Ny papp på garagetaket
2015 Ny varmvattenberedare
2014 Nytt badrum entrévåningen
2010 Fasad ommålad
2008 Nya fönster, Traryd
2007 Nytt kök, Epoq

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy