Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
12 500 000 SEK / Accepterat pris
Adress
Hembygdsvägen 16, Åre centralt, Åre
Typ
Friliggande villa
KVM
130 kvm, biarea 75 kvm
Tomt
1 514 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Genuint timmerhus i bästa skick och standard

Genuint timmerhus i två plan i bästa skick och standard. På fastigheten finns även en gäststuga, härbre, garage, carport och skotergarage för två skotrar. Unikt tillfälle att även förvärva två markområden ett på Renfjället om ca 116 Ha med jaktkoja och ett vid Tännforsen om ca 49 Ha. Jakt och fiskerättigheter på båda ingår. Bostadsfastigheten kan köpas separat. Utanför bostadshuset brusar Ullån och på andra sidan vägen ligger Hembygdsgården med café, tunnbrödsbakning, midsommarfirande m m. Det är ca 1,5 km till närmaste skidlift (Alpina Nationalarenan) och ca 2 km till Åre centrum.

Hela nedre plan består av ett vackert handslaget tegelgolv från 1600-talet, som ursprungligen låg i museum Gustavianum i Uppsala, med golvvärme, synliga takbjälkar och 30 cm djupa fönsternischer. De vackra dubbeldörrarna i farstun är från sekelskiftet och glasade av en glaskonstnär i Uppsala. Stort härligt kök med specialbeställda kökssnickerier och arbetsbänkar i marmor. Allrummet/vardagsrummet har dubbeldörrar ut mot altanen med vidsträckt utsikt upp mot Renfjället. Mellan kök och allrum finns en stor öppen spis, som kan ses från tre håll. På nedre plan finns även en separat toalett och ett förråd som går att göra om till tvättstuga.

Hela övre plan har 20 cm breda golvtiljor från egen skog, synliga takbjälkar och djupa fönsternischer. Smakfullt vardagsrum med fönster i två väderstreck. Detta rum går lätt att dela av om fler sovrum behövs. TV-rum/bibliotek med platsbyggda bokhyllor och öppen spis med braskassett. Sovrum med fönster i två väderstreck samt helkaklat duschrum med golvvärme.

Till fastigheten hör en trivsam gäststuga från ca 1850-talet (fd Lärarbostad till Åre skola) med storstuga, arbetskök och helkaklat duschrum med golvvärme på nedre plan samt två sovloft med plats för tre sängar.

Härbre i två plan, garage med plats för en bil, carport med plats för en bil samt skotergarage med plats för två skotrar. Fastigheten är i utmärkt skick och har bara nyttjats ca 2 månader/år. Enbart bokade visningar.

Beskrivning

NEDRE PLAN:
Entré med tapetserade väggar, handslaget tegelgolv och två garderober med skjutdörrar.

Vackra blyinfattade dubbelskjutdörrar med olikfärgat glas leder in i den inre hallen med ljusa tapetserade väggar, målad bröstpanel, gråmålade takbjälkar och handslaget tegelgolv. På ena sidan finns en toalett med helkaklade väggar från Uppsala Ekeby i turkos nyans, grått klinkergolv med golvvärme, kommod med infällt tvättställ, badrumsskåp med belysning över samt vägghängd toalett. På motsatt sida finns ett förråd där vatten och avlopp är indraget med möjlighet att inreda en tvättstuga. Mellan toaletten och förrådet finns en väggfast arbetsplats med mosaik och fönster över.

Allrum/vardagsrum med fönster i två väderstreck, tapetserade ljusa väggar, handslaget tegelgolv, synliga takbjälkar målade i ljusgrått med infällda spotlights, härligt ljusinsläpp från dubbeldörrar i glas med utgång till altan och underbar utsikt mot Renfjället.

Det smakfulla köket har fönster i två väderstreck, gråmålade takbjälkar, tapetserade väggar, bröstpanel målad i gul nyans, 30 cm breda fönsternischer med infällda spotlights, handslaget tegelgolv och specialbeställda skåp från Alsike Snickeri. Köksluckorna har kryssade dörrar samt vitrinskåp och är lackerade i gul nyans. Över spis, arbetsbänkar i marmor och diskho sitter mosaik i olika grå nyanser. Den trevliga matplatsen rymmer 6-8 middagsgäster. Köksutrustning: Induktionsspis, vedspis, specialtillverkad fläktkåpa i koppar, integrerad diskmaskin och kyl/frys samt vinkyl. På nedre plan finns även en öppen spis som kan ses från tre håll.

ÖVRE PLAN:
Det smakfulla vardagsrummet har fönster i två väderstreck, djupa fönsternischer, gråmålade takbjälkar, 20 cm breda golvtiljor från egen skog, tapetserade väggar i grön nyans samt vackra elementskydd. Detta rum går lätt göra om till två sovrum.

I anslutning till vardagsrummet ligger biblioteket/TV-rummet med tapetserade väggar i grå nyans, djup fönsternisch, gråmålade takbjälkar, breda golvtiljor, vackert elementskydd, platsbyggda bokhyllor och braskamin.

Det vackra sovrummet har fönster i två väderstreck, djupa fönsternischer, gråmålade takbjälkar, breda golvtiljor, en dubbelgarderob med skjutdörrar, handtryckta tapeter från Långholmens tapetverkstad i Stockholm. Härifrån kommer även rullgardinerna.

Helkaklat duschrum med kakel i turkos nyans från Uppsala Ekeby, ljusgrått klinkergolv med golvvärme, kommod med skåpförvaring och handfat i glas blåst på Kosta glasbruk, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning över samt vägghängd toalett.

Gäststugan:
Den trivsamma gäststugan har en härlig storstuga med fönster i två väderstreck, diskret mönstrad tapet, bröstpanel målad i roströd nyans, takbjälkar, breda golvtiljor och braskamin. Välplanerat arbetskök med bra skåpförvaring och luckor i mahogny. Över spis, diskbänk och arbetsbänkar i marmor sitter ljusa kakelplattor. Köksutrustning: Spis, ventilator, kylskåp och bänkdiskmaskin.
Loftet har grålaserade väggar och snedtak, golvtiljor samt fönster på båda sidor. I det ena finns plats för två sängar och i det andra plats för en säng.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Åre-Berge 1:122, Åre kommun, Skattesats 35.06%.

Församling

Åre.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 130 kvm, biarea 75 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 1-3 sovrum.

Tomt

På tomten finns blomsterrabatter och tre vinbärsbuskar.
Storlek: 1 514 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 2000-2016
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: Betongplatta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Liggande timmer
Bjälklag: Betong/trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Plåt
Utvändigt plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Bergvärmehål ca 140 m.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2018-10-22

TV

TV via kabelnät.

Övriga byggnader

Gäststugan (fd Lärarbostaden): Byggnadstyp: 1 1/2-plan. Grundläggning: Torpargrund. Stomme: Liggande timmer. Fasad: Stående träpanel. Tak: Plåttak. Fönster: 3-glasfönster isoler. Uppvärmning: Elradiatorer.

Härbre: Byggnadstyp: 2 plan. Grundläggning: Plintar. Stomme: timmer. Fasad: Timmer. Tak: Sedum. Fönster: 2-glas. El indraget.

Garage/förråd: Gjuten betongplatta. Isolerade tak och väggar. Utvändig träpanel. El indraget.

Skotergarage med skjutportar.

Uteplats

Solig och högt belägen uteplats med trädäck och vidsträckt utsikt mot Renfjället och Ullån.

Bilplats

Garage med plats för en bil.
Carport med plats för en bil.
Skotergarage med plats för två skotrar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

38 120 SEK varav:
Uppvärmning: 22 000 SEK
Försäkring: 6 000 SEK
VA: 9 000 SEK
Renhållning: 520 SEK
Sotning: 600 SEK
I summa uppvärmning ingår hushållsel.
Bostadshus och garage är uppvärmda året runt.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 569 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 320 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 249 000 SEK.
Värdeår: 2009
Skatt/avgift: 4 024 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 23-ÅRE-2410.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Åre Åre-Berge GA:12
Planbestämmelser: Grundvattenskydd (2016-12-12) Byggnadsplan (1988-02-25) Grundvattenskydd (1983-07-13)

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy