Länk kopierad!
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 260 000 SEK
Se budhistorik
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 250 000 SEK / eller bud
Adress
Kung Valdemars väg 16, Vadstena, Kung Valdemar, Vadstena
Typ
Friliggande villa
KVM
157 kvm
Tomt
842 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Välskött villa på hörntomt

Välkomna till Kung Valdemars väg 16. Tack vare den fina utsikten över åkermarkerna kan ni här kombinera landet-känslan med närheten till Vadstena centrum.

Här bor ni i välskött 1 1/2-plansvilla på lättskött hörntomt. Trädgården har en insynsskyddad baksida och en framsida med gräsyta. Dessutom finns både uteplats och inglasad balkong i härligt solläge och med fantastisk utsikt. Bostaden har en flexibel planlösning och kan göras om med fler sovrum efter behov. På entréplan finns kök, vardagsrum med utgång till uteplats, ett avkopplande bibliotek, helkaklat badrum, gäst-wc i anslutning till hall, dubbla sovrum samt tvättstuga med groventré. På övre plan finns ytterligare ett sovrum, ett stort allrum med utgång till balkong samt gott om förvaringsutrymmen i förråd/kattvind. Under åren 2018-2019 har nuvarande ägare utfört flera förbättringar bla avfuktare i krypgrund, renovering av samtliga sovrum, renovering tvättstuga m.m. Utöver bostadshuset finns ett friliggande garage med förrådsdel. På uppfarten får ni plats med ytterligare 1-2 bilar. Fiber finns indraget.

Kung Valdemar är ett barnvänligt och naturnära bostadsområde med närhet till friluftsliv, golfbana, lekplatser och med bekvämt avstånd till mataffärer och annan service samt kulturlivet i de centrala delar av Vadstena. Välkommen på visningarna!

Beskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomnande hall med generösa ytor för avhängning och förvaringsmöjlighet i garderober. I en av garderoberna finns inspektionsluckan till krypgrunden. Hallen är inredd med parkettgolv och tapetserade väggar. Längre in i hallen till vänster finns ytterligare två garderober.

KÖK
Praktiskt kök renoverat 2009. Från köket nås både vardagsrum och hall samt att det finns utgång till trädgården. Den maskinella köksutrustningen består av kombinerad kyl/frys (2019), spis, ugn, inbyggd microvågsugn, köksfläkt och diskmaskin. Köket har vita snickerier, svart kakel ovanför arbetsbänk, infällda spotlights, tapetserade väggar och parkettgolv i ek. Trevlig matplats intill fönster.

VARDAGSRUM
Vardagsrum med parkettgolv, tapetserade väggar och utgång till uteplats. Fin utsikt över åkermarkerna.

BIBLIOTEK
Intill vardagsrummet finns ytterligare ett rum som idag används som bibliotek. Rummet kan även användas som matrum, TV-rum eller göras till ett extra sovrum vid behov. Även här parkettgolv och tapetserade väggar.

SOVRUM 1
Sovrum med plastmatta på golv och målade väggar. Väggar renoverade år 2018.

SOVRUM 2
Sovrum totalrenoverat år 2018. Här finns tre garderober. Parkettgolv och tapetserade väggar med bröstpanel.

BADRUM
Helkaklat badrum renoverat år 2000. Här finns dusch, wc, handfat med kommod (2018), spegelskåp (2018), handdukstork (el), golvvärme (el) och ett härligt hörnbadkar med massagefunktion.

TVÄTTSTUGA
Praktisk tvättstuga delvis renoverad år 2019. Tvättstugan är inredd med plastmatta på golv (2019), våtrumstapet på vägg, tvättmaskin (2018), varmvattenberedare samt förvaringsskåp och bänkyta med tvättho. Utgång till trädgården där det finns torkvinda.

WC
I anslutning till hallen finns en gästtoalett med wc och handfat renoverat år 2009 med kakel och klinker.


ÖVRE PLAN

ALLRUM
Trappan leder er upp till ett väl tilltaget allrum med utgång till inglasad balkong. I allrummet är det öppet till nock. Plastmatta på golv samt vitmålade väggar och tak. Allrummet kan delas av om så önskas.

SOVRUM 3
Rymligt sovrum som även detta är öppet till nock. Plastmatta på golv, vitmålade väggar och tak.

FÖRRÅD
På övre plan finns gott om förvaring i förråd/kattvindar med ingång från såväl sovrum som allrum.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Kung Valdemars väg 16.pdf Besiktningsprotokoll Kung Valdemars v 16 Frågelista - bilaga köpekontrakt

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Slånbäret 1, Vadstena kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 157 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Lättskött trädgårdstomt med insynsskyddad baksida.
Storlek: 842 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1979
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Avfuktare i krypgrund 2019.
Radon: Långtidsmätning radon utförd av tidigare ägare 2009.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 57 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2017-10-19

TV

Fiber.

Internet

Fiber.

Uteplats

Uteplats 1: Stensatt uteplats vid köket, sol på morgon och fm.
Uteplats 2: Rymlig uteplats med markis, sol på em och kväll.
Uteplats 3: Inglasad balkong, sol på em och kväll.

Bilplats

Garage med utrymme för 1 bil. Förrådsdel bakom garaget samt extra förvaring på garagets loft.
Uppfmed utrymme för 1-2 bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

33 567 SEK varav:
Försäkring: 5 100 SEK
VA: 7 512 SEK
Renhållning: 2 595 SEK
Elektricitet: 18 360 SEK
I punkten elektricitet ingår även uppvärmning. Observera att ovanstånde driftkostnader är nuvarande ägares ungefärliga kostnad/förbrukning med 3 personer i hushållet. Driftkostnader är individuella och kan variera. Utöver ovanstående driftkostnad tillkommer fastighetsskatt/avgift, f n 8 049 kr/år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 384 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 182 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 202 000 SEK.
Värdeår: 1979
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan (1974-09-30)

Pantbrev

18 st om totalt 1 633 000 SEK

Renoveringar

Nuvarande ägare har utfört renoveringar 2018-2019, se frågelista.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy