Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 795 000 SEK
Adress
Persvägen 5, Ärla, Ärla
Typ
Friliggande villa
KVM
114 kvm, biarea 83 kvm
Tomt
2 960 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Villa med egen allé på hörntomt

Snart har du möjligheten att förvärva denna underbara villa på stor hörntomt i barnvänligt område. Huset har ett snyggt IKEA-kök från 2010 och stora sällskapsytor med vardagsrum och matrum i öppen planlösning. En rejäl braskamin värmer under ruggiga dagar och från vardagsrummet finns utgång till en härlig altan under tak med eftermiddags- och kvällssol. På det övre planet har renovering påbörjats och du som köpare har möjligheten att färdigställa med din egna prägel. Vill du ha ett rum eller två? I källaren finns två rum, perfekta som tv-rum och gästrum. Det ena rummet har ett stort fönster och dörr ut mot trädgården vilket släpper in gott om ljus. På tomten finns flera uteplatser, varav en i berså, här är det enkelt att njuta av sommaren. Bergvärme från 2016.
Välkommen hem!

Beskrivning

Rymlig hall med ljusa väggar och bröstpanel, golv i klinkerlook, klädavhängning, garderob och gäst wc med toalett och handfat. Från hallen når du ett ljust kök från IKEA, med vita skåpsluckor, ordentligt med arbetsyta, vit väggpanel och överskåp med vitrindörrar. Köket är utrustat med spishäll, kyl och frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn och micro. Rostfria kapitalvaror.

I fil med kök ligger ett matrum med ljusa väggar där det finns plats för ett rejält matbord. I matrummet finns en vitmålad tegelvägg där det står en stor kamin. Öppen planlösning till det stora vardagsrummet med ljusa väggar, luftvärmepump och plats för en stor soffgrupp. Från vardagsrummet går det att komma ut på en härlig altan med tak och eftermiddags- och kvällssol.

Ett ljust allrum på entréplan med bröstpanel och golv i klinkerlook passar perfekt att inreda som arbetsrum. Här finner du trappan upp till det övre planets möblerbara hall med takfönster och linneskåp. Med ingång från hallen finns ett ljust badrum med väggpanel och ett fönster. Badrummet är utrustat med toalett, handfat med kommod, badkar och inbyggd hyllkombination.

Idag har det övre planet ett stort rum där renovering ej färdigställts. Rummet har ett takfönster och ett fönster samt utgång till en balkong som saknar räcke. Detta rum går med fördel att inreda till två sovrum om så önskas.

Möblerbar hall i källarplan, med tillgång till två inredda rum. Dessa rum disponeras i dagsläget som sovrum, men kan även användas som tv-rum eller gästrum. Tvättstuga med tvättmaskin, tvättho, arbetsbänk samt dusch.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Persvägen 5.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Västra Hedemora 2:33, Eskilstuna kommun, Skattesats 34.32%.

Församling

Stenkvista-Ärla.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 114 kvm, biarea 83 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 1-2 sovrum.

Tomt

Storlek: 2 960 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1947
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Tak: Plåt
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 133 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2010-05-06

TV

Fiber finns framdraget till tomtgräns, ej betalt

Internet

Fiber finns framdraget till tomtgräns, ej betalt

Uteplats

Med utgång från vardagsrummet finns en härlig altan i privat läge. På tomten finns två träaltaner varav en i anslutning till förråd och en i berså.

Bilplats

På tomten finns plats för ett flertal bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

34 445 SEK varav:
Uppvärmning: 19 100 SEK
Försäkring: 5 737 SEK
Renhållning: 7 201 SEK
Sotning: 1 087 SEK
Samfällighet: 1 320 SEK
Kostnaden för uppvärmning inkluderar kostnaden för hushållsel.
Obs! Energideklarationen utfördes före bergvärme installerades.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 6 338 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 845 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 493 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 352 000 SEK.
Värdeår: 1952
Skatt/avgift: 6 338 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 04-ÄRL-419.1
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Eskilstuna Ärla GA:1
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1969-07-02)

Pantbrev

8 st om totalt 1 168 000 SEK

Renoveringar

Kök 2010
Luftvärmepump 2016
Bergvärme 2016
Övre plan under renovering

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy