Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 950 000 SEK
Se budhistorik
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
2 795 000 SEK
Adress
Tömvägen 13, Skåreberget, Karlstad
Typ
Friliggande villa
KVM
113 kvm, biarea 156 kvm
Tomt
767 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

LUMMIG TRÄDGÅRD MED UTSIKT ÖVER ÄNGSLANDSKAPET

Varmt välkommen till Tömvägen på populära och barnvänliga Skåreberget. Här finner ni ett 1-planshus med källare och inglasat uterum med utsikt över ängslandskapet. Entréplan erbjuder tre sovrum i bra storlekar samt ett rejält vardagsrum med stora fönsterpartier ut mot trädgården, badrum, samt kök med bra förvaring och bekvämligheter som fullstor kyl och frys samt diskmaskin. En trappa ner finns ytterligare en sällskapssdel med braskamin samt ett sovrum med klädkammare i nära anslutning. Tvättstuga, dusch och möjlighet till bastu samt ett stort "bonusrum" vilket exempelvis kan användas som hobbyrum, gästrum eller lekrum. Stora plus för huset är ny bergvärme, gott om förvaringsutrymmen, dränering, fiber och det stora vidbyggda dubbelgaraget.

Skåreberget erbjuder flertalet lekplatser och ligger naturnära med gångavstånd till Tuggeliteskolan med förskola upp till årskurs tre. I området finns även Tuggelite friluftsområde med ströv- och löp/skidspår samt Skåre centrum med affär och service. Karlstadbuss linje 2 finns inom gångavstånd. Nära avstånd till Bryngfjordsbacken som erbjuder utförsåkning vintertid samt till Bryngfjordens fina 18-håls golfbana.

Välkommen hem!

Beskrivning

HALL
Innanför ytterdörren finns en klinkerbelagd hall med separat avhängningsdel med hatthylla. Golvet övergår sedan till ett laminatgolv i körsbärskaraktär. Vita väggar med en fondvägg.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet är rymligt med generösa sällskapsytor och har stora fönsterpartier ut mot trädgården och uterummet. Ljusa vävtapeter mot ett bokparkettgolv.

INGLASAT UTERUM
Skjutbara fönsterpartier, infravärme och eluttag.

KÖK
Stort kök uppdelat som ett arbetskök och en matplats. Bra förvaring i både över- och underskåp med exempelvis 18 lådor, diskmaskin (2011), spis (2013), fullstor kyl och frys (2005), spisfläkt. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar. Möjlighet att öppna upp väggen för större kontakt med vardagsrummet.

BADRUM
Tidsenligt badrum från 1975 med kaklade väggar och plastmatta på golvet. WC, bidé, handfat, badrumsskåp och badkar. Fönster för bra ljusinsläpp och vädringsmöjligheter.

SOVRUM 1
Ligger i fil med vardagsrummet och har plats för säng och övrigt möblemang. Laminatgolv, vita väggar och fönster mot trädgården.

SOVRUM 2
Har fönster och utgång mot trädgården och utrymme för en stor dubbelsäng. Två linneskåp, garderob samt en dubbelgarderob. Ljusa väggar vilka möter en fondtapet. Laminatgolv.

SOVRUM 3
Ligger längst bort i hallen och har fönster mot gatan. Plats för säng och skrivbord. Ljusa väggar och laminatgolv.

KÄLLARPLAN

GILLESTUGA
Mysigt sällskapsrum med nya väggar och bakomliggande luftspalt. Även golvet är bytt hela vägen ut i korridoren. Spisinsats från Jötul (1995). Från detta rum nås klädkammaren.

SOVRUM 4
Laminatgolv och vita väggar.

ALLRUM
Husets stora "bonusrum", enkelt att disponera efter behag som exempelvis hobbyrum, gästrum eller lekrum.

TVÄTTSTUGA
Tvättstuga med betongväggar, tvättmaskin (2010), torkskåp och bergvärmepump (2014).

DUSCHRUM och FÖRRÅD/BASTU
Duschdel med kaklade väggar och klinker på golvet. Bastuutrymme som idag används som förråd men som enkelt kan göras om till bastu (aggregat finns ej).

HOBBYRUM
Med klinker på golvet (1997) och vita väggar. Tvättho, garderob och arbetsbänk.

Denna del av huset kan avdelas så att hobbyrummet kan användas som kök/pentry och del av allrummet kan användas som sovrum. Separat ingång från garaget för exempelvis möjlighet till uthyrning.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Skåre 1:289, Karlstad kommun,

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 113 kvm, biarea 156 kvm.
Areauppgift från säljaren.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Grönskande trädgårdstomt med bär och frukt (äppleträd, röda och gröna krusbär, björnbär, hallon, smultron, röda och svarta vinbär)
Storlek: 767 kvm.

Byggnadstyp

1-plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1975
Byggnadstyp: 1-plan med källare
Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Tegel och träpanel
Tak: Betongpannor
Fönster: Kopplade 3-glas (isolerruta + enkelglas) + 2-glas.
Ventilation: Frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Energideklaration

Datum: 2011-03-29
Status: Utförd

TV

TV via stadsnätet (https://karlstadsnat.se/)

Internet

Bredband via fiber

Övriga byggnader

Uterum om ca 18 kvm med skjutdörrar och infravärme, tillbyggt 1997. Uterummet nås från vardagsrummet och trädgårdssidan.

Vind på hus åtkomligt från gavellucka. Vind på garage åtkomligt genom invändig taklucka. Golv inlagt på både husvind och garagevind.

Bilplats

Vidbyggt dubbelgarage om ca 44 kvm med värme, vatten och avlopp. Garaget går även att nås från husets källare. Vidbyggt med garaget finns en ved/redskapsbod om ca 10 kvm.

Uteplats

Stenlagd uteplats på framsidan av huset i österläge (morgonsol)
Inglasat uterum i västerläge (eftermiddags- och kvällssol).

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

36 508 SEK varav:
Försäkring: 3 444 SEK
VA: 6 624 SEK
Renhållning: 2 496 SEK
Elektricitet: 23 544 SEK
Övrigt: 400 SEK
Övrigt avser sommarvatten

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 678 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 146 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 532 000 SEK.
Värdeår: 1975
Skatt/avgift: 7 812 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Karlstad Skåre GA:1
Planbestämmelser: Stadsplan (1973-09-07)

Pantbrev

2 st om totalt 1 997 500 SEK

Renoveringar

2014: Bergvärme
2013: Spis
2012: Fiber
2011: Dränering med isolering (dock ej under altanen)
2011: Nya väggar i gillestuga
2011: Diskmaskin
2005: Kyl & frys
1997: Inglasat uterum
1995: Öppen spis

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter