Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Thun-Ollevägen 23, Lugnet, Gustavsberg
Typ
Radhus
KVM
64 kvm, biarea 60 kvm
Tomt
233 kvm (friköpt)
Rum
3 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välbevarat 50-tals funkisradhus med modern touch, stor tomt och soligt läge

SNART TILL SALU
Härligt friköpt funkisradhus. Ritat av kända arkitekten Olof "Thun-Olle" Thunström som ritat många populära bostäder i Gustavsberg. Husen är uppförda på 1950-talet med ett tidlöst, minimalistiskt och smakfullt formspråk i funkisstil. I detta hem är den ursprungliga planlösningen bevarad och flertalet av originaldetaljerna sparade, så som platsbyggt kök och inbyggda garderober med vackert utsmyckade nycklar. Huset har moderniserats i form av bl.a. omdragen el i hela huset, renoverade golv, nya vitvaror och nyare badrum, men utan att förstöra det ursprungliga formspråket och 50-talets ljusa och varma färgskala. Entréplan innehåller förutom vardagsrum och kök, två sovrum, hall, wc samt badrum med tvättpelare. Källare finns under hela huset och har idag ett rum inrett till kontor och mycket gott om förvaringsplats. Möjlighet finns att öppna upp mellan de två våningsplanen och det finns ett arkitektritat förslag på hur detta ska kunna göras, se bifogade två bilder; "alternativ planlösning".

Med detta radhus följer en stor fin trädgård och altan i sydvästligt läge med möjlighet för den trädgårdsintresserade att skapa ytterligare kreativa inslag för hemtrevnad och trivsel. Gillar du inte trädgårdsarbete finns en redan välfungerande och lättskött gräsmatta som står redo att njutas av. På entrésidan finns också gräsmatta och en mysig stenlagd uteplats, en fin plats att njuta morgonkaffet på. Med andra ord finns här både plats för studsmatta och barnens barfotalek och mysiga uteplatser med sol eller skugga beroende på tid på dygnet och dina egna preferenser.
Välkommen hem.

Beskrivning

Entré till ljus och mysig hall med plats för avhängning av kläder. Från hallen har du grönskande vy mot trädgården via vardagsrummet.
Vardagsrum med vacker braskamin, stort fönster i burspråk mot trädgården och utgång till altanen via glasad altandörr. Vacker nyslipad originalparkett på golv och ljust målade väggar.
Från vardagsrummet nås de båda sovrummen på detta plan. Ett stort föräldrasovrum där ljuset flödar då rummet har två fönster i två väderstreck, både mot nordost och sydväst. Flera garderober. Ett lite mindre sovrum, ljust och trevligt, beläget mellan vardagsrum och kök, med fönster mot sydväst.
Härligt kök, renoverat med omsorg, med harmonisk färgsättning och fina originaldetaljer bevarade. Ljusgråa luckor och den klassiska bänkskivan "Virrvarr" designad av Sigvard Bernadotte. Nya vitvaror; spis med induktionshäll, diskmaskin, fläkt och kombinerad kyl/frys. Nytt marmoleum golv i vitt och grått och vitt kakel som stänkskydd över diskbänken. Matplats vid fönstret med plats för fyra till sex personer vid sittande bord.
Helkaklat badrum med dusch, handfat med underskåp och spegel samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Fönster. Separat wc med klinkergolv och vitmålade väggar samt fönster.

Övrigt

OM OMRÅDET
Lugnet är ett naturskönt område mellan skog och centrum där lugn och trivsel råder. Området växte fram på 50- 60 - och 70-talet och karakteriseras av huvudsakligen radhus- och villabebyggelse, där tidstypiska hus med fasader i en blandning av tegel och trä kännetecknar området. Här blandas det gamla brukssamhällets vackra bostäder med modern bebyggelse och husen kryper in mellan berg och vegetation på ett vackert och naturlig sätt, lite ovanligt för den tiden många av de äldre husen uppfördes i. Här bor du i en lugn och naturskön omgivning med gångavstånd till det du behöver för en smidig vardag.
Thun-Olle, som var arkitekt vid Kooperativa Förbundets Arkitekt- och ingenjörsbyrå (KFAI), är arkitekten bakom både detta radhusområde och många andra populära hus i Gustavsberg så som exempelvis Runda Huset, Grindstugärde i Höjdhagen och Kvarnbergsskolan för att nämna några.

Thun-Ollevägen, som flera andra gator i området, har ingen genomfart vilket medför att trafiken begränsas och området lämpar sig bra för barnfamiljer. Granne med området finns fina skogsområden med dess djurliv, svampmarker och möjlighet till bärplockning och granne med huset finns en stor fin lekplats.
Gustavsberg är under mycket positiv utveckling och utvecklas nu till en modern småstad. I Gustavsbergs hamn finns bl.a. vårdcentral, flera livsstilsbutiker, Hemköp, restauranger och caféer.

Värmdös nyaste kulturtillskott; konsthallen "Artipelag" ligger vid Hålludden. För mer information, se: http://www.artipelag.se/

På bekvämt gångavstånd, ca 0,5 km från fastigheten, ligger Gustavsbergs Centrum som erbjuder det mesta av den närservice man behöver: Coop Konsum, flera olika banker, systembolag, apotek, kiosk och frisör för att nämna något. Gustavsbergs Centrum är även knutpunkten för alla bussar på Värmdölandet med sin busscentral.

Utöver kommersiell service erbjuds mycket olika fritidsaktiviteter för alla åldrar. I centrum ligger Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Gustavsbergsbadet, en badhusanläggning med bl.a. motionsbassäng, rehab bassäng samt en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor, finns också här.
Med en kort biltur nås både Mölnvik Köpcentrum och Värmdö Marknad. Båda dessa nås också enkelt med buss.
Flera skolor och förskolor ligger i och runt Gustavsberg, närmast fastigheten ligger Lugnets Förskola och Munkmora Skola som erbjuder årskurs f-3.
För mer information se kommunens hemsida: www.varmdo.se

För den hästintresserade finns "Gustavsbergs Ryttarsällskap och Skärgårdens Rid & Friskvårdscenter" i närområdet. Se www.gurs.se

Direktbuss från Gustavsbergs Centrum till Slussen går varje 5:e minut i rusningstid. Övrig tid ca varje 10:e minut. Resan tar ca 20 minuter till Slussen.
Här får du alla fördelar med att bo nära naturen och ändå ha storstadens utbud på bekvämt avstånd.

ÖVRIGT
Lagfartsavgift om 1,5 % på köpeskillingen samt expeditionskostnad tillkommer.

Vid uttagande av nya pantbrev tillkommer en kostnad om 2 % på pantbrevsbeloppet samt en expeditionskostnad.

ÖVRIGT
Huset är q-märkt. Se mer info under dokument.

Dokument (pdf)

Planritningar Q-märkning.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Skevik 6:12, Värmdö kommun, Gustavsberg-Ingarö församling. Skattesats 32.27%.

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 64 kvm, biarea 60 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

3 rum, varav 2 sovrum.

Tomt

Fin trädgårdstomt med gräsmatta på baksidan av huset, mot sydväst. Tomten ramas in av grönskande häck som skapar enskildhet och insynsskydd.
På entrésidan av huset finns också plan gräsmatta och mot gatan finns nytt staket med grind och skyddande häck mot insyn. Längs huset och vid förrådet finns nygjorda trädgårdsland med vackra planteringar där blommor och växter samsas i fin färgskala anpassad vackert till huset.
Storlek: 233 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1952
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Grundmur: Betong
Stomme: Betong
Bjälklag: Betong
Fasad: Tegel
Tak: Papp
Utvändigt plåtarbete: Hängrännor i plåt
Fönster: 2-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Energideklaration

Energiprestanda: 161 kWh/kvm år.
Datum: 2008-10-13
Status: Utförd

TV

ComHem

Internet

Fiber

Övriga byggnader

Förråd i sidobyggnad med ingång från entrésidan (där finns även trappan till källaren)

Uteplats

Härlig altan under tak med utgång från vardagsrummet. Altanen har sydvästligt läge och gott om sol.
Stenlagd uteplats på entrésidan med morgonsol.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

39 464 SEK varav:
Uppvärmning: 26 400 SEK
Renhållning: 2 360 SEK
Sotning: 515 SEK
Elektricitet: 10 189 SEK
Månadsavgift för kommande samfällighet kan tillkomma.
Kostnad för internet (Fiber via Telia) tillkommer. Nuvarande ägares abonnemang kostar 399 kr/mån.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 958 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 293 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 665 000 SEK.
Värdeår: 1952
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Värmdö Skevik GA:10, Gemensamhetsanläggning: Värmdö Skevik GA:9
Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2013-12-17) Stadsplan (1961-10-02)

Renoveringar

I samband med att husen ombildades från hyresrätt till äganderätt 2014/2015 genomgick huset en omfattande översyn av Värmdö Bostäder som stod som säljare. Nuvarande ägare, som förvärvade huset 2015 från Värmdö Bostäder, har låtit varsamt renovera och modernisera huset invändigt. Köket har fått nytt golv, nya vitvaror, nytt kakel som stänkskydd över diskbänken och diskbänken har höjts till dagens standard. Luckorna har målats och nya handtag i samma stil som originalet har monterats.
I hela huset har ytskikten målats och/eller tapetserats och i öppna spisen har kassett satts in och skorstenen har provtryckts. Parkettgolven har slipats och oljats och fönster renoverats. Utvändigt har trädgården röjts, uteplatserna rustats upp och nytt staket har monterats. Fastigheten framstår idag som mycket välvårdad, med ljus och modern inredning och med flera fina originaldetaljer bevarade.
Kontakta mäklaren för en komplett renoveringslista.

Tillträde

Enl. överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter