Länk kopierad!
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 1 750 000 SEK
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 995 000 SEK / eller bud
Adress
Slingvägen 11, Nydalen, Motala
Typ
Friliggande villa
KVM
140 kvm
Tomt
809 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Svårslagen utsikt över Vättern

Välkomna till Slingvägen 11 med ett fantastiskt läge i Nydalen ett stenkast ifrån Vättern östra strand. Här har ni svårslagen utsikt över Vättern och kan beskåda solnedgångarna från den härliga balkongen.

Villan är uppförd år 2006 och har senast använts som fritidsboende men lämpar sig även som permanentbostad. Planlösningen består av entréplan med kök med matplats och öppen planlösning mot vardagsrum. Här finns eldstaden samt utgång till uteplatsen under tak. Vidare finns kaklat badrum med tvättavdelning och ett sovrum med utgång till uteplats på baksidan. En trappa upp finns två sovrum, duschrum med bastu och ett allrum med utgång till balkongen. Förutom eldstaden finns luftvärmepump installerad samt elburen golvvärme i samtliga rum på entréplan och elradiatorer på övre plan. På fastigheten finns ett friliggande dubbelgarage samt asfalterad uppfart.

Nydalen är beläget med drygt 2 mils bilväg till Motala, cirka 2,5 mil till Askersund och cirka 7,5 mil till Örebro centrum. I Nydalen finns samfällighet som innefattar väg, vatten och avlopp förenat med en kostnad om för närvarande 5190 kr/år vid fritidsboende och 7950 kr/år vid permanentboende. Det finns en småbåtshamn med möjlighet till båtplats för medlemmar i Nydalens hamnförening. Det finns även en fritidsförening som anordnar gemensamma aktiviteter. I området finns trevliga promenadstråk i skogen, en fin strand för både bad och lek samt grillplats och bastutunna vid stranden. Det finns även ett gemensamhetshus med sovplatser som samfällighetens medlemmar kan hyra. Sammantaget är Nydalen ett tryggt och trevligt område med såväl permanent- som fritidsboende.

En överlåtelsebesiktning är utförd efter en vattenskada som skedde tidigare i år. Se bifogat protokoll från Anticimex under fliken Dokument. Fastigheten är till salu i befintligt skick för omgående tillträde. Nuvarande ägare har beställt renovering och kommer åtgärda följderna från vattenskadan inför ny försäljningsperiod senare i vinter 2019/2020. Välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!

Beskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Välkomande hall med plats för avhängning. Från hallen har ni access till samtliga rum på nedre plan. Hallen är inredd med klinkergolv och väggar i trä. Elburen golvvärme.

KÖK
Kök med matplats intill fönster, öppen planlösning mot vardagsrummet samt utgång till uteplats under tak. Den maskinella köksutrustningen består av rostfri kombinerad kyl/frys, spishäll, diskmaskin, inbyggd ugn och microvågsugn samt köksfläkt. Köket har vita skåpsluckor (IKEA), vitt kakel ovan arbetsbänk, spotligths i tak, klinker på golv och elburen golvvärme.

VARDAGSRUM
Luftigt vardagsrum med öppet mot kök och utgång till uteplats under tak. Även här är det klinker på golv och elburen golvvärme. Det finns en eldstad i anslutning till kök och vardagsrum.
I bortre delen av vardagsrummet är det öppet mot övre plan. På bortre väggen finns även luftvärmepumpen som når övre plan.

BADRUM
Rymigt badrum med bubbelbadkar, wc, handfat med kommodskåp, handdukstork (el), varmvattenberedare, städskåp, samt tvättmaskin och torktumlare i pelare. Klinker på golv och kaklade väggar närmast badkaret. Elburen golvvärme.

SOVRUM
Sovrum med utgång till uteplats mot baksidan. Sovrummet är inrett med trägolv, en vägg i trä och i övrigt vitamålade väggar. Garderober kan lämnas kvar. Elburen golvvärme.


ÖVRE PLAN

ALLRUM
Från vardagsrummet på nedre plan leder trappan upp till övervåningens trivsamma allrum med öppet till nock och utgång till balkong. Från balkongen har ni fantastisk utsikt mot Vättern och solnedgångarna.
Allrummet är inrett med trägolv och väggar i trä.

SOVRUM
Sovrum med väggar och golv i trä, snedtak.

SOVRUM
Sovrum med väggar och golv i trä, snedtak.

DUSCHRUM/BASTU
Duschrum med wc, handfat med kommodskåp, dusch och bastu. Duschrummet är inrett med plastmatta och våtrumstapet.Här finns även ett stort fönster som bidrar till rejält ljusinsläpp.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Slingv 11 Besiktning Slingvägen_11 ÅR_24908756_2019-04-26_04-34-51.pdf Frågelista - bilaga köpekontrakt

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Nydalen 1:132, Askersund kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 140 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Trädgårdstomt med gräsyta, grusgångar, buskar, mur och stor asfalterad parkeringsplats.
Storlek: 809 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2006
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 2-glas / 3-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Vatten och avlopp via samfällighet.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: El (golvvärme & radiator), luftvärmepump, eldstad

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energideklarationsdatum: 2019-04-26
Energiprestanda primärenergital: 102 /kWh per kvm och år

Övriga byggnader

Friliggande dubbelgarage.

Uteplats

Balkong under tak, framsida.
Uteplats under tak, framsida.
Uteplats, baksida.

Bilplats

Friliggande dubbelgarage.
Parkeringsplats på uppfart.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

23 776 SEK varav:
Försäkring: 2 475 SEK
Renhållning: 711 SEK
Sotning: 400 SEK
Elektricitet: 15 000 SEK
Samfällighet: 5 190 SEK
Observera att ovanstående kostnad är nuvarande ägares ungefärliga kostnader med 2 personer fritidsboende i hushållet. Driftkostnader är individuella och kan variera. Utöver ovanstående kostnader tillkommer fastighetsskatt/avgift, f n 8 049 kr/år.

I punkten elektricitet ingår även kostnad för uppvärmning.

Kostnaden för renhållning innefattar sophämtning av liten tunna 6 ggr under sommartid. Köparen kan välja abonnemang hos Askersunds kommun vilket påverkar kostnaden.

Kostnad för samfälligheten är för närvarande 5190 kr/år vid fritidsboende och 7950 kr/år vid permanentboende. I samfällighetsavgiften ingår väg, vatten och avlopp.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 1 947 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 734 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 213 000 SEK.
Värdeår: 2006
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Askersund Nydalen GA:3, Gemensamhetsanläggning: Askersund Nydalen GA:4, Gemensamhetsanläggning: Askersund Nydalen GA:5, Gemensamhetsanläggning: Askersund Nydalen GA:6
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1970-10-09)

Pantbrev

5 st om totalt 1 600 000 SEK

Tillträde

Tillträde enligt överskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy