Länk kopierad!
Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 200 000 SEK / utgångspris
Adress
Vretavägen 54, Vreta, Uppsala
Typ
Friliggande villa
KVM
137 kvm
Tomt
3 000 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trevlig villa med underbart sjönära läge vid Ekoln

Välkommen att ringa för visning! Med ett underbart sjönära läge på fin grönskande tomt ligger denna härliga villa med genomgående ljusa väggar, vitlaserade tak, klinker i hall, badrum, toalett och tvättstuga i övrigt parkettgolv samtliga med golvvärme på entréplanet och spännande planlösning. Inbjudande stensatt entré som omgärdas av rabatter. Ljust och luftigt vardagsrum med stora fönsterpartier i tre väderstreck med rikligt ljusinsläpp, högt i tak, braskamin, två utgångar till den stora rundande altanen, där en del är under tak samt underbar utsikt mot Ekoln. Den välplanerade köksdelen ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och bjuder in till trevlig samvaro. Här ryms stora sällskap! Från hallen finns en trappa upp till ett loft om ca 15 kvm med fönster i tre väderstreck och ett vitmålat räcke mot vardagsrummet. Tre sovrum varav två ligger mot sjösidan. Helkaklat fräscht badrum med fönster samt gästtoalett med fönster. Rymlig tvättstuga med utgång till trädgården.

Fastigheten gränsar mot samägd mark mot Ekoln. Här finns bad- och båtbryggor, iläggningsplats för båtar, liten sandstrand, plattform med platsbyggda bord och soffor samt del i sjövattenanläggning för bevattning. I närområdet finns underbara strövområden ut till Vreta udd och vackra hagmarker med välvuxna ekar i Toran mot Hammarskogs friluftsområde. Här finns kommunens största system av vandringsleder och skidspår. Vintertid går en ca 1 mil lång skidled ända in till Uppsala. Om isen är bra plogas en 15 km lång skridskoslinga Dalbyviken-Vårdsätraviken-Skarholmen. I området finns förskola. Med bil tar det ca 15 min till city.

Beskrivning

Välkomnande ljus och rymlig hall med randig tapet på väggarna, klinkergolv i grå nyans, två höga fönster och plats för avhängning av ytterkläder.
I passagen mellan sällskapsdel och sovrumsdel finns en klädkammare samt trappan upp till loftet.

Det fantastiska vardagsrummet har fönster i tre väderstreck, ljusa väggar, parkettgolv och stora fönsterpartier med rikligt ljusinsläpp, två utgångar till det stora rundade trädäcket och underbar utsikt mot Ekoln. I vardagsrummet finns även en värmande braskamin.

Det välplanerade vinkelköket ligger i öppen planlösning mot vardagsrummet och har en bred rostfri diskbänk med tre mindre fönster över och arbetsbänk i laminat med infälld spishäll. Skåpförvaring med vita luckor och över diskbänk, arbetsbänk och spishäll sitter snyggt kakel i grå nyans. Mellan kök och vardagsrum finns en flyttbar barbänk med arbetsbänk i massiv ek och förvaringslådor under. Den generösa matplatsen rymmer stora sällskap invid stora fönsterpartier. Köksutrustning: Kyl, frys, spishäll, inbyggnadsugn, ventilator, micro och integrerad diskmaskin.

En smal trappa leder upp till loftet om ca 15 kvm med ljusa väggar, parkettgolv, fönster i tre väderstreck samt ett vitmålat räcke mot vardagsrummet.

Sovrum med fönster mot entrén med ljusa väggar, parkettgolv och en vitmålad skjutdörr.

Generöst sovrum med utsikt mot Ekoln, ljusa tapetserade väggar, parkettgolv, 6 garderober och en vitmålad skjutdörr,

Sovrum med utsikt mot Ekoln, väggar målade i ljusgrön nyans, parkettgolv och en vitmålad skjutdörr.

Det smakfulla badrummet har stora vita kakelplattor på väggarna, klinkergolv i grön nyans och fönster. Badrumsutrustning: Kommod med skåp, lådor och infällt tvättställ, badrumsskåp med spegeldörrar och belysning över, duschplats med vikbara dörrar, toalett samt förberett för badkar.

Rymlig tvättstuga med ljusa målade väggar och en fondvägg målad i blå nyans, rutigt klinkergolv i vitt och blått, tvättbänk med låsbart skåp och tvättkorgar, en bred arbetsbänk med förvaringsskåp över och under, tvättpelare, Nibe-panna frånluftsvärmepump, avhärdningsaggregat samt tryckkärl för dricksvatten samt utgång till trädgården.

Gästtoalett med väggar målade i grön nyans och rutigt klinkergolv i olika kulörer, fönster, kommod med infällt tvättställ och spegel med belysning över samt toalett.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration Vretav 54, Uppsala 180625 e-dekl.pdf Besiktning Vretav 54, Uppsala 180625 2018-135.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Vreta 4:60, Uppsala kommun, Skattesats 34.3%.

Församling

Uppsala-Näs.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 137 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Stensatt entré med marksten i en stor rundel. Fin trädgårdstomt med prunkande rabatter och frukträd.
Storlek: 3 000 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: Betonglatta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor och plåt
Utvändigt plåtarbete: Målad plåt
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: Mekanisk frånluft
Ventilationsinspektion: 2018-06-25
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp, tank till latrin.
Övrigt: Goda möjligheter att utöka byggnaden med fler rum.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump, vattenburet golvvärmesystem, braskamin

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 87 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-06-25

Internet

Bredband via Bahnhof, 229:-/mån.

Övriga byggnader

På tomten finns ett äldre garage/förråd.

Uteplats

Stort rundat trädäck med rundade trappsteg längs ena sidan ner till gräsmattan/trädgården mot sjösidan.

Bilplats

Det finns plats för 2-3 bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

37 238 SEK varav:
Uppvärmning: 22 500 SEK
Försäkring: 6 000 SEK
VA: 6 000 SEK
Renhållning: 1 193 SEK
Sotning: 545 SEK
Samfällighet: 1 000 SEK
I summa uppvärmning ingår även hushållsel.
I summa VA ingår tömning av latrintank.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 5 408 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 964 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 444 000 SEK.
Värdeår: 2007
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Avtalsservitut: Båtbrygga Mm, 03-IM1-79/41991.1
Förmån: Avtalsservitut: Sjövattenledning Mm, 03-IM1-79/42008.1
Förmån: Avtalsservitut: Väg,Båtbryggor, D201700651901:2.1
Rättigheter last: Last: Officialservitut Avlopp, 0380-2005/159.3
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa Mm
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:1, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:2, Gemensamhetsanläggning: Uppsala Vreta GA:3
Planbestämmelser: Avstyckningsplan (1931-04-17)

Pantbrev

3 st om totalt 2 370 000 SEK

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy