BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.
Pris
12 000 000 SEK / utgångspris
Adress
Karlsrovägen 25, Tungelsta/Haninge, Tungelsta
Typ
Friliggande villa
KVM
170 kvm, biarea 34 kvm
Tomt
154 585 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Välkommen till Tungelsta - hästgård i Haninge

Välkommen till en trivsam hästgård i Haninge! Rofyllt och avskilt boende med generösa hagar, modern villa, stall med 5 boxar plus 3 uteboxar, gästhus och dubbelgarage. Lugnt belägen vid slutet av en återvändsgata och en riktig oas med ostört läge i Tungelsta. Rogivande utsikt över hagar, ängar och skog. Trots det avskilda läget tar det endast ca 7 minuter med cykel till Tungelsta pendeltågsstation eller 30 minuter med bil till Stockholm city. Anlagd ridbana med bra underlag finns, samt möjlighet att bygga ridhus. Intill finns två separata tomter om ca 2000 kvm respektive 3000 kvm. Dessa är till salu och kan med fördel förvärvas ihop med gården. Perfekt om man vill skapa ett riktigt generationsboende med gott om plats.

En del av fastigheten är belägen vid Söderbyvägen och ligger som en alldeles separat enhet - den är dock integrerad i samma fastighetsbeteckning som gården; dvs 1:15.Denna har man haft utarrenderad. Arrendet har löpt ut, en köpare kan välja att använda denna för eget bruk alternativt förlänga arrendet med nuvarande arrendator.

Ytterligare en del av samma fastighet är åkermark belägen vid Söderbyvägen. Denna har man lånat ut till en bonde som brukat jorden, man kan använda den som en beteshage eller fortsätta att bruka den.

Sist men inte minst finns ett skogsskifte också som tillhör fastigheten, belägen nordväst om fastigheten.

Beskrivning

Villa byggd 1991, 170 kvm.

Entré
Välkomnande och ljus entré med fint ljusinsläpp från fönstren i pardörrarna. Vattenburen golvvärme på hela entréplanet ger ett behagligt inomhusklimat. I hallen ligger ett modernt klinkergolv, nymålade väggar och gott om dold förvaring i flera garderober. Infällda spotlights i taket.

Vardagsrum
Ljust vardagsrum med vitmålat parkettgolv, målade väggar och infällda spotlights i taket. Täljstenskamin (Tulikivi 1997) med mycket god uppvärmningsförmåga. Rummet är stort och har plats för både matsalsgrupp och sällskapsdel. Generösa fönster i syd-västläge med markiser. Härligt burspråk med platsbyggda bokhyllor.

Badrum
På entréplanet finner vi även ett helkaklat badrum (renoverat år 2000) med golvvärme, wc, dusch samt tvättställ med kommod.

Kök
Öppet och rymligt kök från 2013 med gott om både avställningsytor och förvaring. Härligt klinkergolv med vattenburen golvvärme och målade väggar. Infällda spotlights i taket. Utgång till generös altan.

Kökets utrustning:
Vita köksluckor, ljusblå laminatbänkskivor, ovanför bänkarna finns en skyddande glasskiva framför putsad betong (mycket enkel att rengöra). Infällda dubbla diskhoar, köksfläkt (Franke 2013), inbyggd diskmaskin (Husqvarna, 2013), inbyggd frys (Electrolux, 2013), inbyggd kyl (Electrolux, 2013), spishäll samt varmluftsugn (Gram, 2013). I köket finns en charmig vedspis med inbyggd vedförvaring intill. Vinkyl med plats för 40-50 flaskor.

Övre plan:
Allrum med vitmålat parkettgolv och målade väggar/tapetserade väggar. Infällda spotlights i taket. Här finns utgång till balkong samt garderober.

Sovrum 1 har plats för dubbelsäng, vitmålat trägolv, målade väggar och garderober. Infällda spotlights i taket.

Sovrum 2 har plats för dubbelsäng med härlig heltäckningsmatta, walk in closet samt målade väggar. Infällda spotlights i taket.

Sovrum 3 är ett mindre sovrum som inretts för barnen. Härlig heltäckningsmatta och tapetserade väggar.

Badrum
Stort lyxigt badrum på övre plan med betongputsade väggar, klinkergolv med golvvärme, vägghängd wc, dubbla tvättställ med kommoder, infällda spotlights i taket, samt dusch med dubbla glasdörrar. Underbart fristående badkar med golvmonterad badkarsblandare.

Källarplan
Rymlig tvättstuga med målat betonggolv, målade väggar och tvättho. Tvättmaskin (Bosch), torktumlare (Bosch), torkskåp (Cylinda), VVB-Varmvattenberedare (Nibe Compact) samt jordvärmepump (Energy 80/90).

Charmigt gästhus byggt 2001 med egen altan i högt läge.

Boyta ca 24 kvm samt ett sovloft om ca 7 kvm. Rustik inredning med trägolv samt marmorgolv innanför dörren för att minimera slitage. Citrongula målade väggar med bröstplanel. Trevligt kök i bok med massiv bänkskiva i ek, 2-plattors spishäll och köksfläkt.

Helkaklat duschrum med wc, tvättställ med kommod, dusch, varmvattenberedare och elektrisk handdukstork.

Prydligt stall med 5 boxar och 3 uteboxar.
Inne i stallet finns fyra fullstora boxar om ca 12 kvm samt en mindre box om ca 9 kvm. Boxarna har även öppning utåt för frisk luft och omväxlande utsikt. Automatiska vattenkoppar med varmvattencirkulation, detta för att undvika att vattnet fryser vintertid.

Tre uteboxar i anslutning till stallet.

I anslutning till stallet ligger en egen sadelkammare samt sadelkammare för inackorderingar. Här finns uppvärmning samt varmt och kallt vatten.

Rejält dubbelgarage med plats för två bilar eller 5 ton hö.
Trappa upp till loft där det finns gott om plats för förvaring.

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktning Karlsrovägen 25 .pdf Energideklaration Karlsrovägen 25.pdf Tomtkarta.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Tungelsta 1:61+Tungelsta1:15, Haninge kommun, Västerhaninge-Muskö församling. Skattesats 32.84%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 170 kvm, biarea 34 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomtarea: Totalt 154 974 kvm friköpt mark fördelat på två fastigheter: 4 782 kvm villatomt (Tungelsta 1:61) plus 150 192 kvm (Tungelsta 1:15). Fastigheten 1:15 är belägen på fyra platser:
Den första är i anslutning till stallet och bostaden.
Den andra är belägen vid infarten till den nyanlagda grusvägen från Söderbyvägen.
Den tredje är belägen innanför en vägbom vid Söderbyvägen.
Den fjärde är skogsareal.
De nuvarande ägarna har styckat av två villatomter i anslutning till fastigheten, och dessa är till salu och kan med fördel förvärvas ihop med gården.
Storlek: 154 585 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1991
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Platta på mark samt krypgrund
Grundmur: Leca-sten
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Stående träpanel
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: Isolerglasfönster
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, borrad brunn samt enskilt avlopp med infiltration- helt ny avloppsanläggning är installerad 2018. Beskrivning av det nya avloppet finns i pdf. Fråga mäklaren om dokumentet vid intresse.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Jordvärme

Energideklaration

Energiklass: D
Energiprestanda: 67 kWh/kvm år.
Datum: 2018-05-31
Status: Utförd

TV

Öppen fiber

Internet

Öppen fiber

Uteplats

Stort lyxigt trädäck i ogenerat läge. Man når altanen från både köket och hallen. Från altanen har man en underbar utsikt över hästhagar och marker.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

67 780 SEK varav:
Uppvärmning: 58 800 SEK
VA: 3 000 SEK
Renhållning: 4 980 SEK
Samfällighet: 1 000 SEK
Antal kilowattimmar som förbrukats på fastigheterna totalt per år: 43 785 kwh. Larm är installerat, årskostnad 5000 kr.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 674 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 600 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 074 000 SEK.
Värdeår: 1991
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Officialservitut Vattentäkt,avlopp; Officialservitut Väg(2 st)
Gemensamhetsanläggningar: Haninge Tungelsta GA:2

Pantbrev

4 st om totalt 1 798 000 SEK

Renoveringar

2019: Ny värmepump ?Diplomat Inverter Mini?
2018: Ny avloppsanläggning (Baga, 3 kbk)
2017: Ommålning av garage-, stall- och uteboxfasad
2014: Byggt inhängnad lekplats
2013: Hela entréplan dvs hall, kök och vardagsrum (ej badrum)
2013: Hela övre plan dvs, allrum, alla sovrum samt badrum
2011: Trästaket runt fastighet 1:61
2010: Byggt altan
2006: Ommålning av hus- och gästhusfasaden

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy