Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 495 000 SEK / utgångspris
Adress
Kräftvägen 2, Insjön, Saltsjö-Boo
Typ
Friliggande villa
KVM
80 kvm, biarea 80 kvm
Tomt
1 830 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Barnvänligt och naturnära

Välkommen till Kräftvägen 2, som bjuder på ett såväl privat som högt och ljust läge och en tomt med lekytor, uteplats, träd och planteringar. Huset som är uppfört 1950-56 består av ett modernt kök, vardagsrum med öppen spis och balkong, två sovrum på övre plan och ett stort sovrum (gillestuga) på nedre plan. För den stora familjen kan det inbyggda garaget med fördel göras om till ett extra sovrum eller en s.k. generationsbostad. (Byggrätt finns för separat garage samt att bygga ut huset till 120 + 120 kvm.) Huset har tack vare sin goda isolering och sitt bergvärmesystem en mycket låg energiförbrukning.

Insjön är ett lugnt och mysigt område med närhet till både Gustavsberg och Saltsjö-Boo. Området är i en expansiv fas med flera nybyggda områden samt planer på fler förändringar. Bl.a. planeras ett nytt bostadsområde på andra sidan Gamla Skärgårdsvägen och en restaurang där nuvarande industribyggnad finns (maskinuthyrning). Se planprogram under dokument! Själva sjön som ligger ett par stenkast från huset bjuder på bland annat bad, kräftfiske och långfärdsskridskor. Insjöns villaägarförening bidrar till gemenskap i området och anordnar förutom aktiviteter på sjön bl.a. midsommarfirande och Lilleboloppet. Besök gärna insjonytt.se!

På promenadavstånd når man Velamsund som med sina 700 hektar är ett av Nackas största friluftsområden. Velamsunds gård och restaurang Långa raden är ett populärt utflyktsmål såväl sommar som vinter. I närområdet finns också ridskola, kajakklubb, golfklubb samt båtklubb med gästplatser. I friluftsområdet finner man också det barnvänliga Velamsundsbadet med anlagd sandstrand. Områdets elljusspår bjuder på löpning på sommaren och längdskidor på vintern.

I området finns flertalet populära förskolor och skolor såsom Idunskolan, Sågtorpsskolan, Myrsjöskolan, Vittraskolan och Orminge skola. Bra kommunikationer med 250 meter till bussen som bl.a. tar dig till Slussen på cirka 25 minuter. Orminge Centrum ligger ca 10 minuter bort och här finns ett stort utbud av service som matbutiker, gymanläggningar, apotek, frisör och restauranger. Inte så långt från området finner man också Nacka Forum som med sina 150 butiker erbjuder ett brett utbud av shopping, caféer och restauranger. I närbelägna Gustavsbergs hamn, som är hjärtat av Värmdö, finns charmigt småstadscentrum, båthamn och anrik historia.

Beskrivning

KÖK inrett med luckor i trä, sandfärgat kakel och bänkskivor i laminat Maskinell utrustning bestående av inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys i rostfritt. Vitmålade väggar och beigt klinkergolv. Matplats för 4-6 personer intill stort fönsterparti.

VARDAGSRUM med vit tapet och ekparkettgolv. Här finns en fungerande öppen spis med spiskassett. Dubbla fönster och utgång till rymlig balkong med förmiddagssol.

SOVRUM 1 med ljus tapet och laminatgolv. Inbyggda garderober och fönster i österläge.

SOVRUM 2 (disponeras idag som matsal) med ljus tapet och laminatgolv. Inbyggd garderob och fönster i norrläge.

BADRUM med blått klinkergolv och helkaklade väggar ljusblått. Inredning bestående av badkar, WC samt handfat med kommod. Vädringsfönster.

KÄLLARPLAN/SUTERRÄNGVÅNING:
En trappa ner finns pannrum, tvättstuga/duschrum, förråd, matkällare, garage och en stor gillestuga som fungerar utmärkt som ett tredje sovrum.

Dokument (pdf)

Planritningar Detaljplan Ändring i detaljplan Program verksamhetsområde Kil Områdeskarta Förhandsbesiktning Energideklaration Energirapport Tomtkarta

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Kil 2:129, Nacka kommun, Skattesats 31.55%.

Församling

Nacka.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 80 kvm, biarea 80 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 0 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 830 m² (friköpt).
Storlek: 1 830 kvm.

Byggnadstyp

1-plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1950
Byggnadstyp: 1-plan med källare
Grundläggning: Betong/källare
Grundmur: Betong/Betonghålsten
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Betong
Fasad: Puts
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: Isolerglasfönster
Ventilation: Mekanisk
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 59 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2018-01-04

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

17 185 SEK varav:
Försäkring: 3 948 SEK
VA: 3 323 SEK
Renhållning: 200 SEK
Sotning: 534 SEK
Elektricitet: 9 180 SEK
Hushållsström = inkl. uppvärmning

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 049 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 510 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 674 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 836 000 SEK.
Värdeår: 1950
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Officialservitut Vattentäkt,avlopp
Rättigheter last: Avtalsservitut Villa; Avtalsservitut Villa Mm(2 st); Officialservitut Vattentäkt
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa, Avtalsservitut Villa Mm, Avtalsservitut Villa Mm, Avkomsträtt
Planbestämmelser: Detaljplan (1999-04-19) , Ändring av detaljplan (2005-09-20)

Pantbrev

4 st om totalt 1 302 000 SEK

Renoveringar

2017 Balkongrenovering (plattor och pelare)
2016 Byte av bergvärmepump
2015 Utvändig plattsättning
2010 Asfalering av uppfart
2010 + 2017 Byte av ytterdörrar
2010 Målning av dörrar samt tapetsering
2009 Byte av samtliga fönster till 3-gals
2009 Köksrenovering inkl. byte klinkergolv
2004 Installation av elektrisk garageport
2000 Fasadrenovering
2000 Byte av innertak i samtliga rum

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy