Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Platinagatan 7, Västra Frölunda
Typ
Friliggande villa
KVM
145 kvm, biarea 47 kvm
Tomt
552 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

OMTYCKT OMRÅDE

ATTRAKTIVT HUS i pittoreska kvarter med trånga mysiga gränder och blandad arkitektur. Ett boende i unik miljö som andas historia och med mycket utöver det vanliga. Charmig planlösning med tak upp till nock och läckra takbjälkar. Härlig grönskande tomt med stort altandäck och en trevlig gräsmatta. Rymligt hus med fyra sovrum, två allrum, en matsal och kök.
Kungstens mysiga centrum finns alldeles nedanför med bageri, smyckesaffär, blomsterbutik, Cyrano Pizzeria, godisaffär och frisör. Härlig natur nära med fina promenadstråk både vid vattnet och i den grönskande omgivningen. På bara några minuters avstånd finns en knutpunkt för buss och spårvagn.

Beskrivning

Välkommen till ett mysigt hus med bra planlösning.

Hallen har gott om plats för förvaring i flera garderober. Vitmålad väggpanel/målade väggar och ljust klinkergolv.

Till höger finns badrummet. Här finns det två fönster som ger ljusinsläpp och vädringsmöjligheter. Vitmålade träväggar, nåtat båtdurksgolv och spottar i taket. Utrustningen består av handfat med kommod som har gott om förvaring, dusch med massagefunktion och toalett.

Till vänster når ni köket som är stort och rymligt. Här finns gott om plats för att kunna ha många middagsgäster och med en trevlig utsikt över trädgården. Vit köksinredning Från Pustelli med metallbeslag, exklusiv arbetsbänk i granit, vitt kakel, vitmålade väggar och linoleummatta. Här finns det även en barbänk i ek där gäster kan hänga med ett glas vin medan kocken lagar maten. Köksutrustningen består av varmluftsugn, spishäll, fläckt, kyl, frys och diskmaskin.

Matsalen finns i anslutning till köket. Stort och härligt rum med plats för många att njuta på trevliga bjudningar. Ljust tapetserade väggar och fint äldre trägolv.

Bredvid matsalen finner ni ett av allrummen. Här finns det en vacker kamin att mysa vid under ruggiga vinterkvällar. Stort trevligt fönster med utsikt mot framsidan av huset. Ljust tapetserade väggar och likadant fint äldre trägolv som i matsalen.

Sovrum 1 finns också på den här våningen. Detta rum passar perfekt som kontor eller barnrum. Tapetserade väggar och trägolv.

Övervåning

Här möts ni av läckra takbjälkar och takhöjd upp till nock. Längst upp finns det ett litet trevligt fönster som ger fint ljusinsläpp. Allrummet är ett härligt rum med fönster åt två vädersträck och även här finns en kamin att mysa vid. Vitmålade väggar och trägolv.

Från allrummet når ni den den stora terrassen med pampig utsikt över området. Härlig plats att njuta på under den varma årstiden.

Badrummet på övervåningen har likadant snyggt båtdurksgolv som på nedervåningen och vitmålade väggar. Även i detta rum finns det ett fönster som ger ljusinsläpp. Utrustningen består av handfat med kommod, badkar, separat dusch och toalett.

På övervåningen finns det även tre sovrum. Mysiga rum med snedtak och trevlig utsikt över området. Trägolv och tapetserade väggar.

I källaren finns det en tvättstuga, wc och gott om plats till förvaring.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 755:541, Göteborg kommun, Skattesats 33.69%.

Församling

Älvsborg.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 145 kvm, biarea 47 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 552 m² (friköpt).
Storlek: 552 kvm.

Byggnadstyp

2 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1909
Byggnadstyp: 2 plan med källare
Grundläggning: Källare/torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: Isolerglasfönster och kopplade fönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburet system med pelletsuppvärmning

Övriga byggnader

Stort fristående förråd. Uppdelat på två, en med värme.

Bilplats

P-plats för två bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

24 171 SEK varav:
Uppvärmning: 12 752 SEK
Försäkring: 7 757 SEK
VA: 1 500 SEK
Renhållning: 2 162 SEK
I uppvärmningskoatnade finns även hushållsel.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 272 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 568 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 704 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Pantbrev

4 st om totalt 1 300 000 SEK

Renoveringar

2019
Lasering av innertak övervåning.
Nya ytskikt hall.
Nytt balkonggolv.
Ny balkongdörr.
Brunnsrenovering
Ny pump (dränkbar)
Renspolning.
Ny slang.
Tätningsmanchett i brunnen.
Ny hydropress
2018
Ny tvättmaskin.
Ny kyl/frys.
2017
Ny torktumlare
Nytt dörrlås.
2016
Nya ytskikt övervåning.
Slipning av golv undervåning.
Nya trappsteg inomhus.
Ny diskmaskin.
2015
Stenpartie vid brunnen.
2014
Stenläggning vid planket.
Fasad ommålad.
2013
Trädäck i trädgården.
2012
Nytt duschrum bottenvåning, nytt vatten avlopp (allt vatten och avlopp är därmed bytt).

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy