Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 2 feb 13:15 - 14:00
Öppen visning - välkommen!
mån 3 feb 17:30 - 18:00
Öppen visning - välkommen!

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
5 250 000 SEK / Utgångspris
Adress
Aspenvägen 45, Vretarna, Tumba
Typ
Friliggande villa
KVM
169 kvm
Tomt
484 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Bekymmersfritt boende med bra läge

Huset präglas av en modern och ljus känsla med stora social utrymmen och tomt som vetter mot allmänning och anses som ett av de bästa lägena i området. Carport och förråd, stor trädäckad altan som delvis är under tak samt fiber.

Invändigt erbjuds en mycket flexibel och funktionell planlösning som passar de flesta familjer. Entréplan har trevliga sociala ytor i form av vardagsrum, matplats och kök som går samman utan att det är helt öppet. Härifrån tar man sig ut till altanen som sträcker sig runt huset och som delvis är under tak. Här kan man umgås utan att bli störd. Vidare finns ett sovrum, helkaklat duschrum samt en mycket praktisk tvättstuga.
Övre plan och dess allrum har öppet till nock och skapar en luftig känsla och har fler a möbleringsalternativ. Här finns dessutom tre sovrum, klädkammare och ett stort badrum med både badkar och dusch.

Stor närhet till de populära förskolorna Vreta och Ängsgården, även Tunaskolan finns på gångavstånd. Från Tumba centrum går både pendeltåg mot Stockholm och Södertälje samt flertalet bussförbindelser till flertalet orter i södra Stockholm. Tumba centrum är ett fullstort centrum med gott om butiker, restauranger och övrig service.

Välkommen till visningar av denna kompletta familjevilla!

Beskrivning

ENTRÉHALL
Luftig och välkomnande entré med klinker som övergår i ett genomgående parkettgolv för hela huset. Här finns givetvis plats för avhängning samt ingång till förråd under trapp.

VARDAGSRUM
Trevliga ljusinsläpp som erbjuds från två håll. I anslutning finns den rymliga matplatsen som ger plats för ett rejält långbord.

KÖK
Ett väl utrustat kök med stor funktion och gott om avlastningsytor och skåpförvaring. Bardel angränsar ut mot matplatsen.

Utrustningen består av kyl och frys, spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt diskmaskin. Samtliga maskiner är fån Siemens förutom diskmaskinen som är av märket Electrolux.

SOVRUM
Tre garderober och fönster mot baksida.

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga med groventré. Plastmatta, våtrumstapet, värmepanna (nyservad), torkskåp, tvättmaskin (Electrolux -16), tvättho samt förvaringsmöjligheter.

DUSCHRUM
Helkaklat med golvvärme. Duschhörna, tvättställ med under- och spegelskåp, vädringsfönster, wc samt handdukstork.

ÖVRE PLAN

ALLRUM
Rymligt och härlig rymd upp till nock med flera möbleringsalternativ. Ingång till klädkammare.

SOVRUM X 2
Likvärdiga sovrum som har fönster mot samma gavelsida.

SOVRUM
Ett lite större sovrum med fönster mot andra gaveln.

BADRUM
Plastmatta och våtrumstapet med hörnbadkar, dusch, wc, tvättställ med under- och spegelskåp samt vädringsfönster.

Övrigt

KOMMUNIKATIONER
Från Aspenvägen tar det 5-7 minuter till närmaste busshållplats. Med buss tar det endast 3-5 minuter till Tumba centrum där pendeltåg avgår mot såväl Stockholm C (25min) som Södertälje C (20min). Med bil tar resan till Stockholm 25-30 minuter.

Från Tumba finns även en rad andra bussförbindelser, bland annat till Tullinge, Huddinge sjukhus, Fridhemsplan, Salem, Rönninge, Vårsta, Grödinge och till norra Botkyrka (T-bana).

NÄROMRÅDET
I det direkta närområdet i Vretarna finns fina promenadstigar och motionsspår kring sjön Aspen. På kort gångavstånd finns den mycket uppskattade restaurangen Vretastugan.

BUTIKER OCH SERVICE
Tumba Centrum är kommunens huvudcentrum. Här finns post, banker, apotek, systembolag, livsmedel, dammode, tyg, spel och tobak, kemtvätt, frisör, ur och optik, guldsmed, sportaffär, blommor, skor, skomakeri/nycklar, zoo, konditori, fotvård, restaurang och pizzeria m.m.

Bland övrig service kan nämnas bibliotek, konsthall, kommunalhus, församlingsexpedition, försäkringskassa, arbetsförmedling, polisstation och folktandvård.

På närmare avstånd finns Tuna centrum med bl.a. mataffär och Pizzeria.

FÖRSKOLOR, SKOLOR OCH FRITID
I Tumba finns det fem grundskolor:
Tunaskolan (ombyggd hösten 2002 samt den närmaste skolan)(F- 9).
Björkhaga skola (F-9),
Broängsskolan (F-9),
Kassmyraskolan (F-6),
I Tumba finns en friskola Kunskapsskolan (6-9). Skolan ligger i Alfa Lavals lokaler.

I Tumba ligger kommunens största gymnasieskola, Tumba gymnasium, som erbjuder både yrkes- och högskoleförberedande utbildningar. I samma lokaler finns även Alby gymnasiums Individuella program. Vägg i vägg med Tumba gymnasium finns Botyrka Mediecenter som bedriver medie- och det estetiska programmet, samt en rad olika kultur- och medieprojekt för barn och ungdomar.

Förskolorna är: Ängsgården och Vreta som båda ligger i området samt Tunagården, Nackdala, Björkstugan, Lövholmen, Skäcklinge Gård, Kungstäppan och Kärrspiran, .

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf Besiktningsprotokoll.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Makrillen 1, Botkyrka kommun, Skattesats 33.41%.

Församling

Botkyrka.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 169 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 484 m² (friköpt).
Lättskött tomt med plana gräsytor, stenläggningar och stilrena rabatter.
Storlek: 484 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 2007
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: FTX
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: D
Energiförbrukning: 73 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2020-01-10
Energiprestanda primärenergital: 118 /kWh per kvm och år

Internet

Fiber.

Uteplats

Välplanerad altan på baksidan som sträcker sig runt knuten för att fånga upp solen på ett optimalt sätt. Del av uteplats är under tak.

Bilplats

Plats för två bilar varav en får plats i carport.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

41 352 SEK varav:
Uppvärmning: 30 812 SEK
VA: 6 566 SEK
Renhållning: 2 574 SEK
Samfällighet: 1 400 SEK
I uppvärmningen ingår även hushållsströmmen. I samfälligheten ingår områdesskötsel.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 069 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 807 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 262 000 SEK.
Värdeår: 2007
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Botkyrka Makrillen GA:1
Planbestämmelser: Detaljplan Ändring Av Dp Ändring Av Dp

Pantbrev

3 st om totalt 3 465 000 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy