Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 975 000 SEK / bud
Adress
Ljusterövägen 126A, Ljusterö, Ljusterö
Typ
Friliggande villa
KVM
108 kvm
Tomt
12 785 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unikt tillfälle - Modernt skärgårdsboende högt belägen på stor tomt med enorm potential!

Välkomna till denna stora soldränkta fastighet vid Ösbyviken på Ljusterö. Modernt enplanshus perfekt som sommar- eller åretruntbostad, ritat av arkitekt Leif Brodersen, prodekan vid Arkitekturskolan i Stockholm. Genomtänkt in i minsta detalj för att skapa rätt känsla av skärgårdsboende med bl. a. stora fönsterpartier från golv till tak för bästa ljusinsläpp och kontakt med naturen. Genomgående vitmålad träpanel på väggar och ekparkett på golv samt generös takhöjd. Stora sociala ytor med vardagsrum i öppen plan med välutrustat kök. Tre sovrum och duschrum med tvättmaskin. Altanen om ca 100 m² med söderläge och sol hela dagen är den naturliga umgängesplatsen sommartid. Högt beläget med utsikt över stora delar av tomtens ängsmark och skog.

Den stora tomten består idag av ängsmark och skog med enorm potential! Här finns plats för den som vill ha pool, fotbollsplan, boulebana eller kanske ett yogaretreat. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område så låt fantasin visa vägen till hur tomten bäst kan användas.

Busshållplats på Ljusterövägen direkt utanför tomtgräns. Ca fem minuter med bil till Ljusterö Torg och sju minuter till färjeläget.

Beskrivning

VARDAGSRUM
Stort ljust vardagsrum i öppen plan med kök. Breda och skjutbara glasade altandörrar från golv till tak mot framsida och glasad dörr mot husets baksida. Här finns gott om plats för soffgrupp, matsalsdel och läshörna. Vitmålad träpanel på väggar med en vitputsad fondvägg och ekparkett på golv.

KÖK
Öppet kök med platsbyggd köksö i massiv stavlimmad ek blir en naturlig umgängesplats. Vid köksön finns spishäll, fläkt, diskho och integrerad diskmaskin. Vit skåpinredning på fram- och baksida av köksö. Längs ena väggen finns ytterligare skåp, fullängds kyl och frys, inbyggnadsugn och mikro samt avlastningsyta. Vitmålad träpanel på väggar och ekparkett på golv.

ALTAN
Stor trädäckad altan om ca 100 m² med högt fantastiskt solläge och utsikt över fastighetens ängsmark. Här finns gott om plats för såväl loungemöbler, som sittgrupp, solstolar och grill. Vatten finns framdraget för den som önskar ha ett utekök.

SOVRUM 1
Rymligt sovrum med två fönster mot baksida. Här finns plats för dubbelsäng och förvaring. Vitmålad träpanel på väggar och ekparkett på golv.

SOVRUM 2
Sovrum med ett fönster mot baksida. Här finns plats för säng och förvaring. Vitmålad träpanel på väggar och ekparkett på golv. Möjlighet att att ta bort vägg mot sovrum 3 för ett stort sovrum.

SOVRUM 3
Sovrum med ett fönster mot baksida. Här finns plats för säng och förvaring. Vitmålad träpanel på väggar och ekparkett på golv. Möjlighet att att ta bort vägg mot sovrum 2 för ett stort sovrum.

DUSCHRUM
Stilrent helkaklat duschrum med litet fönster. Duschhörna med vikbara väggar, wc, dubbelt tvättställ med kommod, badrumsskåp och tvättmaskin samt varmvattenberedare. Vitt matt kakel på väggar och mörkt brun och guldskimrande klinker på golv med golvvärme.

HALL
Lång och öppen möblerbar hall med plats för avhängning, garderobsvägg och arbetsdel. Från hallen nås samtliga rum. Vitmålad träpanel på väggar och ekparkett på golv. Infällda spotlights i tak.

Dokument (pdf)

Planritningar Planritning.pdf Frågelista.pdf

Länkar

LjusteröPortalen Ljusterö Golfklubb Linanäs skeppskrog

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Marum 1:375, Österåker kommun, Skattesats 30.16%.

Församling

Ljusterö-Kulla.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 108 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 0-3 sovrum.

Tomt

Tomtarea 12 785 m² (friköpt). Stor tomt med ängsmark och skog. Här är det fantasin som avgör hur ytorna kan användas. Fastigheten ligger utanför detaljplanerat område.

ARRENDE
Bostadsarrende finns upprättat 2018-09-01 och t o m 2068-08-31 för en del av fastigheten. Arealen utgör drygt 3 000 m² innefattar en komplementbyggnad och två friggebodar. För vidare information kontakta mäklaren.
Storlek: 12 785 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 2015
Byggnadstyp: 1 plan
Grundläggning: Krypgrund med träbjälklag
Grundmur: Murad lättklinker (Lecasten)
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande träpanel
Tak: Papp
Fönster: Isolergals
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, vattenprov genomfört 2017; Tjänligt med anmärkning. UV-filter behöver installeras.
Enskilt avlopp, minireningsverk som delas med två grannfastigheter.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el, luftluftvärmepump
Elförbrukning: 9 045 kWh/år.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Övriga byggnader

Fullt brukbar gäststuga av äldre modell med plats för sängar och förvaring. El finns indraget.
Startbesked för nybyggnation av komplementbyggnad finns.

Uteplats

Trädäckad altan om ca 100 m² i anslutning till husets framsida med bästa solläge. Här finns plats för det mesta man kan önska sig. Vatten finns framdraget för den som vill installera ett utekök.

Bilplats

Carport av äldre modell, används idag som förråd.

Bygglov för carport med förråd 30 m² finns.
Befintlig carport tas bort vid upprättande av ny.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

16 940 SEK varav:
Försäkring: 4 846 SEK
Renhållning: 2 633 SEK
Elektricitet: 9 461 SEK
I kostnad för el ingår uppvärmning. Fastigheten används som sommarbostad. Har värmen på + 12 gr höst, vinter och vår.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 844 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 148 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 696 000 SEK.
Värdeår: 2015

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Väg, 01-LJU-739.1
Rättigheter last: Last: Officialservitut Avlopp, 0117-12/45.2
Last: Officialservitut Avlopp, 0117-12/45.3
Last: Officialservitut Utrymme, 0117-12/45.4
Last: Officialservitut Väg, 0117-12/45.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Österåker Marum GA:14, Gemensamhetsanläggning: Österåker Marum GA:15

Pantbrev

1 st om totalt 1 500 000 SEK

Övrigt

LJUSTERÖ
På Ljusterö finns mycket att se och göra: golf, minigolf, konsthantverk, ett hembygdsmuseum, den vackra Ljusterö kyrka, naturreservatet på Östra Lagnö. Här finns fler restauranger, livsmedelsaffärer och ett bageri.

BAD
Badmöjligheter finns vid lilla badberget eller klippbadet i Linanäs, i Kårnäs och naturreservatet Östra Lagnö.

AFFÄRER & MATSTÄLLEN
Livsmedelaffär (Tempo), pizzeria, café och postkontor finns vid Ljusterö torg som passeras vid vägskälet strax efter färjan. Vid Linanäs som ligger söderut där stora landsvägen ändar, ett par kilometer efter avfarten till Hummelmora, finns en pizzeria, ett bageri och två uteserveringar vid vattnet.

KOMMUNIKATIONER
Bussar går till och från Stockholm via Åkersberga. Närmaste busshållplats på Ljusterövägen, precis utanför tomtgräns. Turupplysningen (www.sl.se) för bussar är 08-600 10 00.

Väljer du att åka båt till Ljusterö går Waxholmsbåtarna från Stockholm och Vaxholm och du kan gå iland på många bryggor på ön. Linanäs är den närmaste bryggan.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy