Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
11 450 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Södra Promenaden 94, Söder, Norrköping
Typ
Parhus
KVM
217 kvm, biarea 20 kvm
Tomt
680 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Exklusivt parhus anno 1923 - Söder

Välkommen till detta vackra hem med anor från 1920-talet. Detta parhus är inte bara en upplevelse för den som besöker, utan är också ett smycke mellan lindarna på Södra Promenaden. Med sina tre inredda plan samt källare och generösa sällskapsutrymmen är det ett sällsynt representativt och bekvämt boende. Fastigheten har under det senaste året genomgått en totalrenovering med tidstypiska materialval vilket för känslan tillbaka i tiden med stor elegans och enhetlighet. Denna fastighet erbjuder något alldeles extra med sin klassiska stil, och bevarade gamla trädgård mitt i city. Välkommen att kontakta oss för visning!

Beskrivning

Välkommen in genom den vackra och arbetade originaldörren. Vacker entré med klädavhängningsdel med original hyllor och krokar. Stengolv som vid innerdörren mot den inre hallen övergår till ett parkettgolv från husets ursprung. Den inre hallen som kan vara ett av husets trivsammaste rum med den stora öppna spisen, de höga panelerna, den höga takhöjden som är genomgående i hela huset och möjligheten till gott om plats för möblemang för samvaro. Vi dubbeldörrar till vänster öppnar matsalen upp sig och ger gott om plats för bjudningar för det större sällskapet. Vackra fönster mot Södra Promenaden och de nya platsbyggda vitrinskåpen är några av detaljerna i detta rum.
Ljuset från det fantastiska burspråket i vardagsrummet bländar ända hit. Matsal och vardagsrum ligger i fil och avgränsas med dolda skjutdörrar. Rummen skapar en otroligt trevlig sällskaps del och det vackra burspråket med flertalet fönster ger rummet mycket ljus och härlig kontakt med trädgården. Vardagsrummet nås från den inre hallen och även här är originalparkettgolvet bevarat.

Från vardagsrummet finns en bredare öppning in till köket. Under ombyggnaden och totalrenoveringen fick köket både en ny planlösning och utseende till sin fördel. Ytan för den tidigare jungfrukammaren har idag inkluderats och köket har fått en öppen planlösning med matplats. Tidstypiskt och mycket smakfullt kök från Kvänum i gråton med marmor ovan bänkskivorna i mörk granit. Köket likt ett slotts kök ger inte mer att önska utan bjuder på exklusivt material, finish, dubbla hoar, genomtänkta detaljer och utrustning från Gaggenau i form av gasspis, induktionshäll, spisfläkt, separat ugn, micro, kyl, frys och dubbla diskmaskiner. Med ombyggnaden fick köket nytt stengolv med underliggande vattenburen golvvärme. Från köket leder dörren i glas ut till tomt och trädgård.
En praktiskt köksentré ger plats även här för klädavghängning och i anslutning till denna även en gästwc.

Från den inre hallen leder trappan upp till övre plan och den övre hallen. Den vackra trappan med ledare och räcke är vackert hantverk och följer husets klass. Den övre hallen ger plats för en skrivbordshörna och ger även övre plan en öppen trevlig känsla med utgång till balkongen mot Södra Promenaden. Rakt fram ifrån ligger ett av sovrummen. Stort sovrum med egen klädkammare och sovrummet ger gott om utrymme för sällskaps del. En passage leder vidare till de två andra sovrummen. Det största sovrummet är beläget mot trädgården med egen balkong. Vacker kakelugn pryder rummet som även detta har förvaring via mindre klädkammare. Sovrum tre används idag som sällskapsrum men kan med fördel användas som sovrum. På övre plan finns det egna privata badrummet. Badrummet som var en del av totalrenoveringen utförd 2016 ger ett elegant och klassiskt intryck. Här möts man av mjuka toner, badkar, dubbla kommoder och en dold dusch med sitt del. Även badrummet är väl genomtänkt med material och utseende.

Den tidigare råvinden har fått nytt liv och nås idag via en nybyggd trappa från övre plan. Den numera inredda vinden är öppet till nock och ges ljus ifrån hela fyra stycken takfönster. Denna del är idag ett riktigt rymligt dressingroom som få får uppleva, med tillhörande badrum. En glasvägg skilje badrummet från dressingroom:et, detta badrum är helt i marmor med bad, dusch och mässingsdetaljer som blandare. Denna våning är bara en av de totalt fyra våningar som bara måste upplevas på plats.

Från köksentrén på entréplan leder trappan ner till källaren och det öppna och stora allrummet. Hela källaren har gått igenom och fått ny planlösning och ytskikt. Just nu pågående inredning av bastu och duschdel. Källaren erbjuder totalt tre större rum med nylagt stengolv. Modern tvättstuga med praktisk bänk med förvaring och utrusad med dubbla tvätt och torktumlare.
.

Dokument (pdf)

Planritningar 309021_03_SM_FAI_2d 309021_04_SM_FAI_2d 309021_01_SM_FAI_2d 309021_02_SM_FAI_2d Energideklaration_694107 Sammanfattning Energideklaration 694107 309021_03_SM_FAI_2d_m 309021_02_SM_FAI_2d_m 309021_01_SM_FAI_2d_m 309021_04_SM_FAI_2d_m

Länkar

Bildspel Bildspel Bildspel Bildspel

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Rörläggaren 13, Norrköping kommun, Skattesats 33.66%.

Församling

Norrköpings S:t Olof.

Typ

Parhus

Storlek

Boarea 217 kvm, biarea 20 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Uppvuxen och planerad trädgård med planteringar, frukträd och gräsyta. Stenlagd infart.

Tomtarea 680 m² (friköpt).
Storlek: 680 kvm.

Byggnadstyp

2 plan med källare och inredd vind

Byggnad

Byggnadsår: 1923
Byggnadstyp: 2 plan med källare och inredd vind
Grundläggning: Källare, betong
Stomme: Murad
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Tak: Tegel - 2013
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

TV

TV-antenn.

Internet

ADSL.

Övriga byggnader

Friliggande garage med plats för en bil.
Del i äldre charmigt förrådshus.

Bilplats

Gott om plats för parkering på den egna tomten med stenlagd infart med elstyrda grindar mot Södra Prommenaden.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

32 011 SEK varav:
Uppvärmning: 20 356 SEK
Försäkring: 2 596 SEK
VA: 3 127 SEK
Renhållning: 2 132 SEK
Vägavgift/snö: 1 100 SEK
Elektricitet: 2 700 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 287 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 980 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 307 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan (1920-03-05) , Tomtindelning (1923-02-26)

Pantbrev

7 st om totalt 4 500 000 SEK

Renoveringar

2010
Ny fjärrvärmeanläggning
Breddning av infart samt elstyrda grindar
Nya elcentraler

2012
Nya balkong och altandörrar
Ny stensatt uppfart

2013
Nytt taktegel och takplåtar
Nya hängrännor och stuprör på garage, garage ommålat.

2015
Samtliga fönster nykittade och nymålade ut och invändigt.

2016
Totalrenoverat invändigt med nya yrtskikt och delvis nya planlösning.
Ombyggnad av vinden från råvind till bostad med delvis nya fönster och ny trapp.
Nytt kök från Kvänum.
Samtliga bad/våtrum nya.
Nyinstallerat larm med brandlarm och kameror.
All el och VVS är utbytt med inbyggda rör.
Hela källaren är utgrävd.
Elstyrda markiser.

Övrigt

Entréplan

Entré hall
Avhängningsdel, stengolv, målade väggar i grå ton.

Inre hall/allrum
Stor öppen spis, målade väggar i grå ton, höga paneler, gott om plats för möblemang,

Matsal
Dubbeldörrar och skjutdörrar mot vardagsrum, stora originalfönster, original parkettgolv och målade väggar i en mörk grå ton.

Vardagsrum
Burspråk, stora fönster som ger mycket ljusinsläpp, platsbyggd bokhylla, bevarad stuckatur, original parkettgolv, målade väggar i grå ton.

Kök
Stort tidstypiskt kök från 2016 av märket Kvänum, väl tilltaget med arbetsyta och förvaring, stor köksö, bänkskivor i sten, marmor och mässingdetaljer. På köksbänk material och utrustning i form av kyl, frys, två diskmaskiner, spishäll, gasspis, separat ugn, Micro. Utgång till tomten, stengolv med golvvärme, målade väggar i grå ton.

Gäst wc
Tapet, golv i kolmårdsmarmor, vägghängd wc.

Groventré
Avhängning, trapp till källare.

Övre plan

Övre hall
Från inre hallen leder trappan upp till övre plan och övre hallen. Gott om plats för möblemang, kontorsdel, förvaring och utgång till balkong.

Sovrum
Stort sovrum med heltäckningsmatta och målade väggar i grå ton, klädkammare.

Sovrum
Kakelugn, balkong, klädkammare, parkettgolv, målade väggar.

Sovrum
Heltäckningsmatta, målade väggar, klädkammare.

Badrum
Vitt kakel och smakfullt golv, badkar, dusch, wc, dubbla kommoder, golvvärme.

Vind

Allrum/dressingroom
Heltäckningsmatta, målade vita väggar, fyra takfönster,

Badrum
Helt i marmor och glas mot dressingroom, badkar, wc, tvättställ, dusch.

Källare

Allrum
Stengolv och målade väggar

Bastu och dusch (Pågående)
Bastu med tillhörande dusch

Tvättstuga
Stengolv och måladeväggar. Bänk med förvaring. Utrustat med dubbla tvättmaskiner och torktumlare. Här är fjärrvärmeväxlaren placerad.

Rum
Stengolv och målade väggar

Rum
Stengolv och målade väggar

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy