Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 995 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Hyttgatan 24, Falun
Typ
Villa
KVM
120 kvm
Tomt
372 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Unikt villa i Elsborg

VARMT VÄLKOMNA TILL DENNA UNIKA VILLA PÅ HYTTGATAN 24 I ELSBORG MED NYBYGGNADSÅR 2015! Är du intresserad av att bo centralt i anrika och populära kvarter och inte behöva tänka på renoveringar under en lång tid framöver är detta ett boende för dig. Huset är uppfört i samma gamla stil som övriga boenden i området men med dagens höga krav och standard. Elsborg bebyggdes efter 1646 och är idag en av Faluns bäst bevarade stadsdelar med bebyggelse från 1600-tal till 1900-tal. Elsborg har bevarat den gamla trädstadens låga, faluröda hus med slingrande gränder. Varmt välkommen till Hyttgatan 24 och detta inbjudande hus där ingenting behöver göras eller fixas. Om umgänge med familj och vänner står högt upp på din prioriteringslista kan den här öppna och luftiga bostaden vara något för dig. På gården står idag en fullt utrustad extrastuga som fungerar perfekt som ett extraboende för tonårsbarnen alternativt kan användas som en uthyrningdel för extra intäkter.

Det första som möter dig i huset är en öppen och inbjudande hall med gott om plats för jackor och skor. I anslutning till hallen finns ett allrum som idag nyttjas som matrum för större sällskap. Längre in finns ett mysigt och härligt vardagsrum med värmekamin och fint ljusinsläpp, följt av ett ljust, fräscht och funktionellt kök. Badrummet är nytt, fräscht och påkostat med toalett, duschvägg, kommod, spotlights, tvättmaskin och inbyggt högtalarsystem.

Här bor du mycket centralt och attraktivt med bekvämt avstånd till bland annat butiker, galleria, skola, restauranger och biograf. Faluns stadskärna ligger ett stenkast från huset, Falu Koppargruva en kort promenad bort och Sjön Runn finns en cykeltur från bostaden. Det här är helt enkelt ett perfekt läge för den som uppskattar att bo centralt!

Beskrivning

Hall
Den öppna, inbjudande och stora hallen öppnar upp och välkomnar både boende och gäster med vita väggar underbart parkettgolv. Här finns det mesta man kan kräva av en hall, såsom gott om plats för jackor och skor.

Kök
Det ljusa, fräscha och funktionella köket har vita väggar och parkettgolv. Utrustningen består av induktionshäll, ugn, kyl-frys "side-by-side", extrafrys och diskmaskin. I övrigt erbjuder köket generösa arbetsytor, påkostade material och plats för matbord och stolar. Högtalare finns också infällt i taket

Vardagsrum
Vardagsrummet är husets givna samlingspunkt ? ett mysigt och härligt rum med parkettgolv och ljusa väggar. Här erbjuds gott om plats för en större soffgrupp. En kamin som förhöjer mysfaktorn och fint ljusinsläpp är något du också kan förvänta dig av detta vardagsrum.

Allrum
Öppet och socialt allrum med ljusa väggar och parkettgolv.

Sovrum 1
Från övervåningen når du husets master bedroom ? ett stort och harmoniskt rum med parkettgolv och vackra tapeter. Rummet har plats för garderob och plats för dubbelsäng.

Sovrum 2
Ett lite mindre och lättmöblerat sovrum med plats för garderob och plats för dubbelsäng alt. 2 enkelsängar. Ljusa väggar och har parkettgolv. Fungerar utmärkt som barnrum, gästrum, kontor eller avlastningsrum.

Badrum 1
Nyrenoverat, fräscht och påkostat badrum från 2015 med klinkergolv och kaklade väggar. Här finns utrustning i form av toalett, duschvägg, kommod, spotlights, tvättmaskin och Inbyggt högtalarsystem.

Gästtoalett
Husets gästtoalett är fin och fräsch och har toalett och badrumsskåp samt torktumlare och tvättmaskin.

"LILLA HUSET"

Sovrum
Sovrum med plats för dubbelsäng samt garderober. Rummet har stora fönster med härligt ljusinsläpp och utsikt mot den mysiga innergården

Kök
Stort kök med gott om plats för matbord och stolar.

Vardagsrum
Mysigt vardagsrum med plats för soffa/bäddsoffa samt TV-hörna

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Geschwornern 5, Falun kommun, Skattesats 33.95%.

Församling

Falu Kristine.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 120 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 0 sovrum.

Tomt

Tomtarea 372 m² (friköpt).
Storlek: 372 kvm.

Byggnad

Byggnadsår: 2015
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Status: Utförd

Bilplats

Uppfart med plats för 2 bilar

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

29 836 SEK varav:
Uppvärmning: 18 103 SEK
VA: 9 334 SEK
Renhållning: 1 899 SEK
Sotning: 500 SEK

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 0 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 028 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 192 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 836 000 SEK.
Värdeår: 2015

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning Områdesbestämmelse Fornlämning (1 st)

Pantbrev

12 st om totalt 2 225 000 SEK

Renoveringar

2016

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy