Länk kopierad!
Bilder
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
8 500 000 SEK
Adress
Östra Långgatan 27, Centralt - Trosa, Trosa
Typ
Villa
KVM
125 kvm
Tomt
370 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Ett drömhus att bo eller verka i!

En doft, en smak, en känsla. En förnimmelse av sommar, värme, gemenskap och ett fantastiskt hus!
Det klassiska drömhuset som är som en saga kan bli ditt.
Huset på Östra Långgatan 27 eller "Marsipangården" i dagligt tal är nu till salu. På fastigheten finns idag ett stort hus som idagsläget är inrett för café och bageri. Med enkla medel kan du förvandla huset till ett fantastiskt boende. Se mer under Dokument för att se förslag på planlösning för bostad. På gården finns ett gårdshus som idag fungerar som förråd och omklädning för personal. Utveckla detta till gästrum eller annan verksamhet.
I trädgården knastrar gårdsgruset och trädgården känns intim och är insynsskyddad. En mycket spännande plats för dig som har drömmar om att bo och/eller verka i charmiga kuststaden Trosa. Välkommen att höra av dig för visning!

Beskrivning

Huset är idags läget inrett och ombyggt för ägarens tidigare café- och bageri verksamhet som bedrivits i huset. (OBS Verksamheten ingår ej i försäljningen) All inredning är specialutformad av arkitekt och platsbyggd i tidstypisk stil. På entréplan är de gamla trägolven slipade och såpskurade. Fönstren i huset är till stora delar omkittade och ommålade. Valsad plåttak är lagt på huset. Balkongen är renoverad. På entréplan inryms idag en stor lokal med disk. Innanför disken finns ett mindre beredningskök samt diskavdelning innanför. Här finns också en WC.
2 ingångar finns till huset. Detta plan går att dela av om endast skyltytan behövs för affärsrörelse. Här finns också en fin kakelugn. Trappen leder till övre plan. Här är bageridelen med stora generösa beredningsytor och förvaring. Köksdel och förråd. Även WC finns här. Detta plan har tidigare fungerat som bostad där en tidigare ägare bodde på övre plan och hade en caférörelse på nedre plan. Kanske även du drömmer om att bo och verka i samma hus? eller du hyr ut nedre plan och bor själv uppe. Eller så hyr du ut eller driver något eget i hela huset. Här sätter bara fantasin gränserna!

Gårdshuset är delvis renoverat och moderniserat. Här finns både el och VA indraget. I ett av utrymmena är det delvis gjutet en stödmur mot grannen under en del av huset. Vinden/ loftet har kvar sin charm och här går att utveckla vidare. Om du bor i huvudhuset kanske du kan utveckla gårdshuset med sovrum för gäster eller B&B.

Dokument (pdf)

Planritningar P 28-2; Detaljplan Besiktningsprotokoll Säljarens Frågelista Planförslag boende.pdf

Länkar

Digitalt prospekt

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Gamla Staden 117, Trosa kommun, Skattesats 32.68%.

Typ

Villa

Storlek

Boarea 125 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

4 rum, varav 0 sovrum.

Tomt

Tomtarea 370 m² (friköpt). Trädgårdstomt
Storlek: 370 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1929
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Grundläggning: Torpargrund/Krypgrund. Avfuktare installerad. Mark
Stomme: Trä/timmer
Fasad: Trä
Tak: Valsad plåt
Fönster: 2 glas isolerrutor
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/luft värme pump ( el) samt eldstäder
Elförbrukning: 60 063 kWh/år.

Energideklaration

Status: Ej utförd

Internet

Fiber

Övriga byggnader

Gårdshus; VA och el indraget samt gjutet golv i del av byggnaden.

Uteplats

Inramad och insynskyddad trädgård med gräs- och gårdsgrus samt planteringar/fruktträd.

Bilplats

Garage finns ej. Biluppställningsplats på tomten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

167 600 SEK varav:
Uppvärmning: 65 000 SEK
Försäkring: 54 000 SEK
VA: 18 000 SEK
Renhållning: 30 000 SEK
Sotning: 600 SEK

Driftskostnaderna är baserade på ägarens verksamhet i hela huset året om. Dessutom har kylaggregat används på övre plan samt i förråd sommartid. Kostnad för sotning avser var 4:e år. Renhållning avser Suez.

Utöver detta tillkommer en kostnad för fastighetsavgift/skatt på 8 349 SEK.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 103 000 SEK (fastställt avseende år 2012) varav byggnadsvärde 982 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 121 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 349 SEK.

Inskrivningar/Plan

Inskrivna servitut och övriga gravationer: Nyttjanderätt Skyltskåp Mm
Planbestämmelser: Fornlämning , Stadsplan (1928-11-24)

Pantbrev

7 st om totalt 4 000 000 SEK

Renoveringar

2007: Ombyggd och renoverad. Se mer info i bilaga "Säljarens frågelista"

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy