BesiktigadBesiktigad

Visningar

sön 24 mar 12:00 - 13:00
Välkommen att boka tid
mån 25 mar 17:00 - 18:00
Välkommen att boka tid
Pris
4 600 000 SEK
Adress
Nedre solstensvägen 6A, Mölnlycke - Solsten, Mölnlycke
Typ
Kedjehus
KVM
100 kvm, biarea 63 kvm
Tomt
347 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Kedjehus på gavel med härligt altandäck och lekvänlig tomt.

Ett hörnhus är nu till salu i det charmiga Solstensområdet. Husen är ritade av Lennart Qvarnström och är byggda på 50-talet. Huset är förhöjt i förhållande till gatan. Det ger mindre insyn i entrévåningen och mer ljus till källarvåningen. Husets sällskapsytor är koncentrerade till mellanplanet. Här finns ett modernt kök med plats för matbord. Rymligt vardagsrum med burspråk, originalparkett och braskamin som ger rummet en härlig karaktär. Dubbeldörrar leder ut till ett tilltaget trädäck i två nivåer samt den lekvänliga trädgården. Ungefär halva trädäcket är väderskyddat under tak. Ett sovrum finns på detta plan.
En trappa upp finns två sovrum, ett helkaklat badrum och i mitten ett allrum. Källarvåningen är torr och fin och fungerar väl som boyta. Idag finns ett stort matförråd som i flera andra hus används som sovrum. Här finns ytterligare ett potentiellt sovrum eller sällskapsrum. Övriga utrymmen i källarplanet är tvättstuga, pannrum, förrådsdel och wc.
Förvaring finns i form av stickvindar och takvind.

Ett familjevänligt boende då det finns många barn i området samt att det är nära till både förskolor och skolor.
Huset har ett mycket bra läge med gångavstånd till Mölnlycke centrum. Busshållplats runt hörnet och en enkel påfart till Göteborg, flygplatsen och Borås. Det tar knappa 15 minuter till Göteborg. I Mölnlycke är det nära till många fina badsjöar, vackra parker och skogar med härliga motionsslingor. Närmaste badsjö är Gröen och Rådasjön. I expansiva Mölnlycke finns det ett mycket bra serviceutbud, ett resecentrum samt många olika idrottsföreningar som sysselsätter barn och ungdomar.

Beskrivning

Välkommen in i detta välvårdade hus. Direkt innanför ytterdörren finns ett klinkergolv och därefter parkett. Här finns plats för ytterkläder och skor. Till höger i hallen finns det första sovrummet. Här är en mörkgrå heltäckningsmatta på golvet och vitmålade väggar. Ena väggen är täckt av en hel garderob med skjutdörrar. Till vänster ligger köket. Det totalrenoverades 2007 med luckor i vitt, grå kakelmönstrad plastmatta och downlights i taket. Höjden på bänkskivorna är något högre än standard. Vitvaror i form av induktionshäll, varmluftsugn, kombinerad kyl/frys, fläkt och diskmaskin är alla från 2007. Mot trädgården finns vardagsrummet. Burspråk, originalparkettgolv och braskamin ger rummet en härlig karaktär. Downlights i taket. Dubbeldörrar leder ut till ett stort trädäck i två nivåer.
En trappa upp finns två sovrum på var sin sida om ett sällskapsrum. Här är vitmålat med ljusa trägolv. Det ena sovrummet har dörrar ut till en liten balkong. Innanför sovrummen finns stickvindar med förvaring. Förvaring finns även på vinden. På detta våningsplan finns också ett helkaklat badrum med dusch.
Källarvåningen är torr och fin och fungerar bra som boutrymme. Här finns ett större rum som idag används som sovrum men det fungerar även väl som sällskapsrum för ungdomarna, till exempel. Det rum som nu används som matkällare är sovrum i några av de andra husen. I detta våningsplan finns även ett wc, en rymlig tvättstuga och pannrum/förråd med utgång till trädgården.

Dokument (pdf)

Planritningar Energideklaration.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Solsten 1:83, Härryda kommun, Skattesats 33.29%.

Församling

Råda.

Typ

Kedjehus

Storlek

Boarea 100 kvm, biarea 63 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Tomtarea 347 m² (friköpt).
Storlek: 347 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1953
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Källare med mellangjuten betongplatta
Grundmur: Grunmurar av betong
Stomme: Trä och lättbetong
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Tak: Betongpannor
Fönster: I huvudsak 3-glas. Några 2-glasfönster finns kvar
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft med återvinning (FTX)
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Övrigt: Dessa hus är till viss del byggd med radonhaltig lättbetong. Boverkets gränsvärde är 200 bq/m³. Värdena i detta hus har varit något högre. Man har 2019 åtgärdat detta genom att investera i ett nytt ventilationssystem. Till- och frånluft med återvinning (FTX). Leverantören har lämnat ett skriftligt garantiåtagande.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen el. El-panna. Luft/luft-pumpar.

Energideklaration

Energiklass: G
Energiprestanda: 124 kWh/kvm år.
Datum: 2017-06-08
Status: Utförd

Internet

Bredband via IP Only. Flera leverantörer går att välja mellan.

Uteplats

Vid entrén finns bord och stolar till förmiddagskaffet.
Trädgården och ett stort trädäck i två nivåer är i västerläge.

Bilplats

Garage finns i anslutning till huset och en bil får plats utanför. Gemensam parkering finns nära.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

38 250 SEK varav:
Uppvärmning: 22 000 SEK
Försäkring: 4 000 SEK
VA: 5 800 SEK
Renhållning: 6 000 SEK
Sotning: 400 SEK
Samfällighet: 50 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 882 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 558 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 324 000 SEK.
Värdeår: 1953
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Parkmark, 14-RÅD-1078.1
Förmån: Officialservitut Väg Och Väg I Samfälld Vägmark, 14-RÅD-1078.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Nyttjanderätt Tele
Planbestämmelser: Stadsplan (1976-07-19)

Pantbrev

1 st om totalt 3 148 000 SEK

Renoveringar

1997 - Yttertaket lades om
2006 - Badrummet gjordes om
2007 - Köket totalrenoverades
2007 - Braskamin
2010 - Installation av 2 luftvärmepumpar
2012 - Byte av de flesta fönster och altandörrar
2014 - Nya innerdörrar
2015 - Ny ytterdörr
2015 - Fasaden målades
2015 - V/A-ledningar i området byttes ut och fiber drogs in. Östersidan källarytterdel kunde besiktigas och var då torr.
2019 - Ny hängränna och stuprör på garaget
2019 - Installation av FTX-system
Östersidan och del av väsersidan dränerades på 90-talet.
I stort sett all el har bytts ut i huset.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy