Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 11 800 000 SEK
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
12 500 000 SEK / eller högstbjudande
Adress
Ängsvägen 8B, Edsviken/Nytorp, Sollentuna
Typ
Friliggande villa
KVM
152 kvm, biarea 100 kvm
Tomt
1 223 kvm (friköpt)
Rum
8 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkommen till Paradiset!

Välkommen till "Paradiset"! En fantastisk 20-talsvilla med många bevarade detaljer som stuckatur, takrosetter och fina trägolv. Stort hus om totalt 350 kvm med härliga sällskapsdelar, fint kök med öppen planlösning, renoverade badrum, fyra bra sovrum på samma plan och källare med relax, vinkällare och bra förvaring. Fantastisk tillbyggnad intill poolområdet med stort sällskapsrum med nytt kök och exklusivt duschrum/wc. Detta rum kan även disponeras som uthyrningsdel. Stor tomt om 1 223 kvm med sol från morgon till kväll, härligt poolområde, förråd, gräsmatta och nybyggt parkeringdäck med plats för flera bilar. Fastigheten har två adresser med parkering från Ebbagårdsvägen och skaft med gångväg från Ängsvägen. Attraktivt läge i Edsvikens villaområde med närhet till både Edsvikens vatten och Sollentuna centrum med affärar och kommunikationer. Ring för visning!

Beskrivning

De flesta rum har vackra detaljer som takrosetter, fina trägolv och stuckaturer.

ENTRÉPLAN

Välkomnande HALL med parkettgolv/klinkergolv och trevlig öppning mot köket med pelare.

Separat WC med klinkergolv (golvvärme), kaklad vägg, wc och handfat.

KAPPRUM med trägolv, fönster (som blir dörr till utbyggnaden) och ingång till stor klädkammare.

Fantastiskt SÄLLSKAPSRUM med vacker stuckatur, takrosetter, ett flertal fönster, burspråk med fransk balkong, murad öppen spis och vitlaserade trägolv. Här finns plats för rejäl matsalsmöbel, stor soffgrupp och tv-rumsdel.

Modernt KÖK med öppen planlösning mot sällskapsrummet med bra förvaring och generösa arbetsytor. Trevlig köksö med induktionshäll, fläkt och barstolar. Här finns även kyl/frys med ismaskin, Quooker (kokande vattenkran), varmluftsugn, micro, diskmaskin, avfallskvarn och kaffemaskin.

Fantastiskt SÄLLSKAPSRUM med direkt anslutning till poolområdet. Stort rum med plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Hel glasvägg mot poolområdet med skjutdörr och marmorgolv med golvvärme. Här finns även ett KÖK med kylskåp, diskmaskin, ho och förberett för spishäll och fläkt. Exklusivt DUSCHRUM med marmorgolv, marmor på väggen, stor duschplats, vägghängd wc och plats byggt handfat. Denna utbyggnad kan också bli separat lägenhet som kan hyras ut.

ÖVRE PLAN

HALL med trägolv, fönster och öppen spis.

Rymligt DUSCHRUM med klinkergolv (golvvärme) kaklad vägg, wc, stort handfat, fönster och bra duschplats.

SOVRUM med heltäckningsmatta och två fönster.

ALLRUM med trägolv, stort fönsterparti med utgång till balkong med härlig utsikt och bra solläge.

SOVRUM med heltäckningsmatta, och fönster.

SOVRUM med trägolv och stort fönster.

Ytterligare ett SOVRUM med trägolv, fönster och garderob.

NEDRE PLAN

HALL med klinkergolv.

TEKNIKRUM/FÖRRÅD med betonggolv. Här finns värmepannan, pump och filter till poolen samt bra förvaringsmöjligheter.

Trevlig VINKÄLLARE med klinkergolv och litet fönster.

Rymligt RUM med klinkergolv och fönster. Här finns även bra förvaring i garderobsvägg med skjutdörrar, samt tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare med plats att hänga tvätt också.

Separat WC med klinkergolv, wc och handfat.

RELAXDEL med klinkergolv, delvis kaklad vägg, bra duschplats, bubbelbadkar och plats att hänga kläder.

Dokument (pdf)

Planritningar Nybyggnation Ängsvägen 8

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Toften 7, Sollentuna kommun, Skattesats 31.24%.

Församling

Sollentuna.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 152 kvm, biarea 100 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

8 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 223 m² (friköpt). Terraserad tomt med högt, insynsskyddat läge. Härligt poolområde med plats för stor loungegrupp, gräsmatta, förråd och nybyggt parkeringdäck. Fri utsikt mot Edsvikens villaområde.
Storlek: 1 223 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1924
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä & betong
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts
Tak: Högblankt tegel & Plåttak
Fönster: 2-glasfönster & 3-glasfönster
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luftvärmepump (luft/vatten) Nibe från 2016

Internet

Fiber finns fram till huset. Kostar c:a 16 000 kr att koppla in.

Övriga byggnader

Tillbyggnad 2018

Bilplats

Nybyggt parkeringdäck med plats för flera bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

51 349 SEK varav:
Uppvärmning: 30 000 SEK
VA: 3 518 SEK
Renhållning: 2 831 SEK
Elektricitet: 7 000 SEK
Övrigt: 8 000 SEK
Total förbrukning hos SEOM för 2016 var:
EL 45 424 kwh (inkl pool)
Vatten 154 m3

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 7 150 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 2 486 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 4 664 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Vatten-Och Avloppsledningar, 0163-05/10.1
Rättigheter last: Avtalsservitut Villa Mm
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Villa Mm
Planbestämmelser: Detaljplan Stadsplan

Pantbrev

4 st om totalt 3 300 000 SEK

Övrigt

Livet i idylliska Edsvikens Villastad är härligt.

Mycket bra läge med närhet till Sollentuna Centrum, Edsvikens vatten och kommunikationer. Ett boende i Nytorp inom Edsvikens villastad ger fantastiska möjligheter för friluftsmänniskor, motionärer och livsnjutare. Promenera eller cykla bort längs stranden till Edsberg och avnjut en härlig picknick i slottsparken. Ta med frukosten ner till stranden och börja dagen med ett morgondopp. Spela tennis på lokala klubb-banan. Unna dig friskvård, träning, gym och bad i Sollentuna sim- och sporthall. Motionera eller utöva friidrott på Sollentunavallen. Med storslagen natur inpå, ett rikt aktivitetsutbud och dessutom stadens puls bara tio minuter bort erhålls det bästa av flera världar.
Lägg till att ett av Stockholms största köpcentrum som ligger på andra sidan vägen. Allt detta sammantaget ger en unik möjlighet för dig och din familj.

Barn & utbildning
Sollentuna kommun har som mål att erbjuda Sveriges bästa skolor och här ska alla elever känna sig trygga. Alla elever ska nå målen i alla ämnen och alla gymnasieelever ska nå behörighet till högskola.
För föräldrar med förskolebarn finns ett stort utbud av både kommunala och fristående förskolor och familjedaghem i närområdet.
Kommunikationer
Med pendeltågsstationen, där även 13 busslinjer passerar, drygt 450 meter hemifrån, är det lätt att ta sig kommunalt till och från bostaden. Det går snabbt och smidigt att åka till city, Kista, Täby eller Arlanda.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy