Länk kopierad!
Bilder Redo
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Odenvägen 10A, Odenslunda, Upplands väsby
Typ
Friliggande villa
KVM
123 kvm, biarea 103 kvm
Tomt
915 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Rymlig villa med pool i populära Odenslunda!

I det lugna och barnvänliga området Odenslunda ligger denna stora familjevilla med totalt sju rum och kök varav fem sovrum. Insynskyddande trädgård på baksidan med pool med omgärdat trädäck intill mindre skogsglänta. Sällskapsytor i öppen planlösning med kök, matsal och vardagsrum, vackert integrerade med varandra. Här finner man den moderna braskaminen att tända efter en promenad en kylig dag. Gediget kök med matplats för det stora sällskapet. I köket gör de stora arbetsytorna och de påkostade materialvalen det till en dröm att laga middag åt familj och vänner. Matsal i inglasat rum med stora läckra fönsterpartier som vetter mot trädgårdens baksida och suddar ut gränsen mellan inne och ute. Separat entréingång på nedre plan på två ställen, perfekt för tonåringarna alt möjlighet att hyra ut ett rum för inneboende. Relaxavdelning med badkar, dusch och bastu. Skönt att värma upp de riktigt kalla dagarna för ett ångbastubad. Fiberoptik. Centraldammsugare. Kallförråd med indragen el för förvaring av trädgårdsredskap mm

I Odenslunda är närmsta förskola Råbäcken alt. Skutan. Odenslunda Skola, årskurs F-5, ligger inom promendavstånd. De äldre barna tar sig med lätthet till både Sandbergskaskolan, åk F-9, alt Grimstaskolan, åk 6-9. Bussar till Väsby centrum och station trafikerar Sandavägen vid Glädjen, där även närmsta matbutik finns. I närområdet ligger det skogsbeklädda Sandaskogen med många stigar och ställen att leka på. Här finner ni även ett el-upplyst motionsspår, på ca 2,1 km, för fina promenader och joggingturer och ett ute-gym samt barnens pulkabacke vintertid.

Beskrivning

ENTRÉPLAN

HALL
Öppen och ljus hall med tapetserade väggar samt klinkergolv. Rymlig garderob med dörrar i spegel för förvaring av ytterkläder och skor.

KÖK
Det stora köket har en öppen planlösning med vardagsrummet och matsalen. Här är det en fröjd att laga middagen och ytorna rymmer lätt en middag för både släkt och vänner. Det är vid köksön i mitten som spishäll och den fritt hängande fläkten från Fjäråskåpan sitter. Praktisk sopsug invid köksö, smidigt att snabbt fösa ned brödsmulorna i centraldammsugarens system. Perfekta platsen för familjens vardagliga häng och festens samlingspunkt. Köket har en öppen yta mot matsalen, det inglasade rummet. De läckra fönsterpartierna vetter mot trädgårdens baksida och suddar ut gränsen mellan inne och ute. I köket finner ni vita skåpsluckor samt vitt kakel ovan bänkskiva i ljus laminat. Kyl med vatten-funktion i dörr och frys med is-funktion i dörr, båda i rostfritt av märket Electrolux från -15. Diskmaskin, Husqvarna från -12. Ugn Bosch, från -05. Mikrovågsugn Siemens, från 2011. Vitmålade väggar och ett målat mörkt klinkergolv med el-slinga för komfortvärme. Spotbelysning i taket samt skena ovan diskbänken att hänga upp valfri belysning.

VARDAGSRUM
Vardagsrummet, ligger med fönsterpartier fint mot trädgårdens framsida, med en öppen planlösning med köket. Här finns den moderna täljstenskaminen, att tända de ruggiga och kalla vinterdagarna. Vitmålade väggar varav en gråmålad fondvägg och ekparkett på golvet.

MATSAL/INGLASAT RUM
Fantastiskt utbyggt inglasat rum som används året om. Här njuter man av ljuset och kan blicka ut över poolen och trädgården. Vitmålat tak med takfönster och mörkare målat klinkergolv med el-slinga för komfortvärme. Högtalare av märket B&W monterade i tak. Spotlights i tak.

POOL
Poolen byggdes 2006 och ligger i fint skyddat läge mot en skogsdunge på trädgårdens baksida. Stor trädäckad altan runt poolen och intill huset. Här får man plats med både matsalsmöbler och solstolar i olika sittgrupper. Poolen mäter 7,5 x 3,5 m med ett djup på 1,7 m. Poolskyddet är nytt 2017 och barnsäkert.

SOVRUM 1
I anslutning till hallen till höger på entréplan ligger ett sovrum, gott om plats för enkelsängen, skrivbord och hurts mm En garderob med slät dörr i ek. Vitmålade väggar samt ekparkett på golvet.

SOVRUM 2/MASTER BEDROOM
Rymligt sovrum med plats för dubbelsängen, hurtsar mm på entréplan. Gråmålade väggar samt ekparkett på golvet med golvvärme (el-slinga). Gott om plats för förvaring av kläderna i den inbyggda garderoben med skjutdörrar i ek respektive spegel med invändig belysning. Utgång till matsalen/inglasade rummet. Ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

SOVRUM 3
Det tredje sovrummet på entréplan, plats för enkelsängen, skrivbord samt hurts mm. Gråmålade väggar samt ekparkett på golv.

BADRUM
Rymligt badrum med sjösten och kakel på väggarna samt sjösten och klinker på golv. Här har man dubbelhandfat med spegel ovanför, duschhörna, handdukstork och Wc.

KÄLLARPLAN
Trapp ned till källaren från huvudentrén i hall på övre plan eller genom entréingångar via källaren, varav en direkt in i ett rum med eget mindre pentry. Här finns möjlighet att hyra ut för en innerboende alt. drömstället för de äldre tonåringarna.

ALLRUM
Mysigt allrum nås direkt när man kommer ned från trappen. Passar bra för extra tv:n allt som ett bibliotek, med inbyggd bokhylla i vägg. Vitmålade väggar samt parkettgolv.

SOVRUM 4
Rymligt sovrum med platsbyggd sängstomme i vitmålat trä med en överslaf för kompisen att sova över i. Vitmålade väggar och ekparkett på golv.

SOVRUM 5
Idag finns här ett sovrum med walk-in-closet med fönster. Vitmålade väggar och ekparkett på golv. Önskar man ytterligare ett sovrum på detta plan kan man förslagsvis ta bort denna klädförvaring och på så sätt få tre bra sovrum med fönster. Plats för enkelsäng, mindre skrivbord och hurts mm

TVÄTTSTUGA
Rymlig tvättstuga med plats för att hänga, torka och vika sin tvätt. Vitmålade väggar och klinkergolv i terracotta med golvvärme (el). Här finns tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens från -12, torkskåp av märket Electrolux från -06. Här finns även huset elpanna/varmvattenberedare placerad, Thermia med volymen 300 l från -02.

RELAX/BADRUM
Lyxig relaxavdelning med ett spabadkar från Westerbergs samt bastu Helo combi med ångbastu alternativt vanlig torrbastu. Dusch. Wc. Sjösten och ljust kakel på väggarna samt sjösten och ljust klinker på golv med golvvärme. Wc som du når både från duschen och korridoren. Här finns även ett handfat samt spegel. Installerat högtalarsystem.

KONTORSRUM/ALLRUM
Med en egen ingång från trädgården når man detta rum med eget mindre pentry med en diskho och mini-kyl. Eluttag för att komplettera med en mindre spishäll finns. Direkt vid ingången finns ett kapprum med plats för avhängning av ytterkläder och skor. Vitmålade väggar varav en mönstrad fondtapet och ljust laminatgolv.

GROVINGÅNG
Extra entréingång med vitmålade väggar och terracottafärgat klinkergolv med golvvärme(el). Garderob med skjutdörr i spegel och draperier.

Utanför groventrédörren ingång finns poolrummet med poolpump samt plats för förvaring av poolen tillbehör. Utrymmet nås via egen dörr och är frostsäkrat.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Odenslunda 1:588, Upplands Väsby kommun, Skattesats 32.54%.

Församling

Fresta.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 123 kvm, biarea 103 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 5-6 sovrum.

Tomt

Tomtarea 915 m² (friköpt).
Ombonad uppväxt tomt med gräsmatta, buskage, äppel- och körsbärsträd, insynskyddande baksida med pool. Poolen är omgärdat av ett stort trädäck i sydvästläge, helt fritt från insyn med en glänta av skogsdunge. Här har ni plats för flertalet möbelgrupper för trevligt umgänge de härliga sommardagarna. En trappa ned från trädäcket och poolen ligger den fantastisk trädgården. På framsidan finns en gräsyta där detaljplan tillåter ett uthus/garage på max 40 kvm. Runt om i trädgården finns ett flertal olika växter i stor trälåda och planteringar. Automatisk belysning ute och på fasad med timer för skymning samt rörelse.
Storlek: 915 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1981
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Grundmur: Källare/Betongplatta
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Tegel
Tak: Betongpannor
Fönster: 2-glas, 3-glas
Ventilation: Mekanisk frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Radonmätning från 2011 med ett årsmedelvärde på 90 Bq/m3.
Uppvärmningen kompletteras med en luft/luft värmepump.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Elpanna med vattenburen värme, 2001. Thermia 300 l
Elförbrukning: 34 332 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: F
Energiförbrukning: 101 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2016-11-14

TV

Fiberoptik

Internet

Fiberoptik

Bilplats

Uppställningplats för upptill 4 bilar på tomten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

60 843 SEK varav:
Uppvärmning: 45 569 SEK
Försäkring: 7 809 SEK
VA: 4 075 SEK
Renhållning: 3 390 SEK
I kostnaden för förbrukningen av hushållsström är kostnaden för uppvärmning av bostaden inkluderad. I kostnaden för uppvärmning är även kostnaden för uppvärmningen av poolen inkluderad. Poolen har varit i bruk under juni-sept, uppvärmningen av poolen då legat kring 28-30°C.
Vattenförbrukningen är beräknad på en förbrukning av 150 kbm vatten.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 648 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 313 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 335 000 SEK.
Värdeår: 1981
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Last: Avtalsservitut: Avloppsledning, 01-IM3-81/11077.1
som avser rätt för fastigheten Odenslunda 1:63 att behålla, underhålla och förnya befintliga avloppsledningar över fastigheten Odenslunda 1:588. Någon ersättning för denna servitutsupplåtelse skall ej utgå.
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut Avloppsledning
Planbestämmelser: Detaljplan (2003-06-10)

Pantbrev

11 st om totalt 5 996 000 SEK

Renoveringar

Dränering och isolering med isodrän, 2003.
Tillbyggnad inglasat uterum, 2006.
Pool och trädäck, 2006.
Köket har delvis renoverat under 2017 med målat golv, nytt kakel och målat tak, dessförinnan från åren 2004-2006.
Vardagsrum, målat tak och fondvägg målad 2017.
Sovrum 1, målade väggar och tak 2017.
Sovrum 3, målade väggar och tak 2017.
Rum i källarplan, målade väggar och nytt golv samt nytt mini-kök med diskbänk och mini kyl från 2017.
Bokhylla infälld i vägg på källarplan ommålad 2019.
Ny trapp vid entrén och nytt räcke vid entrén 2018. Målat 2018.
Målat fasad på ute-förrådet, 2018.
Bytt tak på uteplatsen, 2018
Målat räcke runt uteplats på baksidan, 2018.
Slipat trädäcket, 2018.
Installerat Panasonic luft/luft värmepump, 2018.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy