Redo
Budgivning pågår
Aktuellt bud: 2 600 000 SEK

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Alla bilder Alla bilder Planritningar Planritning Dokument Dokument Karta Karta Intresseanmälan Intresse Dela via epostTipsa
Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Nygårdsplatån 3, Vagnhärad
Typ
Friliggande villa
KVM
113 kvm, biarea 111 kvm
Tomt
1 364 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trevlig hörntomt med unikt timmerhus med inglasat uterum och garage

På Nygårdsplatån 3 finns områdets enda timmerhus. Det rymliga och välplanerade huset byggdes 1971 och har varit i en familjs ägo under åren. De timrade stockarna och bergvärmen ger mycket låga uppvärmningskostnader.

Huset ligger i ett lugnt område på en återvändsgata med en stor, lättillgänglig och plan trädgårdstomt med stora möjligheter till lek och aktiviteter.
Fastigheten har sol från morgon till kväll och här ryms flera fruktträd och bärbuskar samt växthus och friggebod.
I det rymliga, vidbyggda garaget finns plats för både bil och arbetsbänk samt förvaring.
Huset rymmer hall, kök med matplats, vardagsrum med utgång till inglasat uterum och 3 sovrum samt badrum på entréplanet. Källaren rymmer tv-rum med öppen spis, rum med egen ingång som använts för "Butik". Dessutom finns det gott om förrådsutrymmen samt tvättstuga, ytterligare sovrum, pannrum och toalett, bastu/dusch. Fastigheten är väl omhändertagen i äldre stil och skick.

Härlig möjlighet för familjen eller för er som vill utveckla egen verksamhet i husets tidigare "Butiksdel" eller i det vidbyggda garaget. Även goda möjligheter till generationsboende finns.
Välkommen Hem!

Beskrivning

Via den takade farstukvisten kommer du in i hallen. På golvet ligger fint skiffergolv från Norge samt plats för avhängning för kläder och skor. I det rymliga vardagsrummet finns en stor väggfast bokhylla och plats för både soffa och matbord. Utgång till den inglasade verandan. Timmerstockarna är synliga och ger en skön Dalastämning i huset.

Vidare in i huset finns tre sovrum med ekparkett och garderober. Det större sovrummet har fina glasskjutdörrar av rökfärgat glas till garderobsväggen. Även ett av de mindre sovrummen har fin garderobsvägg med skjutdörrar. Detta rum används idag som klädvårdsrum. Det tredje sovrummet har även det garderober.

Köket har luckor av trä där vitvarorna uppdaterades för ca 5 år sedan. Kyl/frys, diskmaskin och spis med häll finns här.
Badrummet går i ljusblå färgton och har kakel och klinkers med duschkabin, WC och handfat.. Ytskikten är i original medans porslinet är utbytt för några år sedan.

Källarplanet rymmer en egen butiksdel eller kan även användas som uthyrning eller ungdomsdel. Här finns egen ingång. Planet rymmer även pannrum med bergvärmen installerad för ca 4 år sedan. En klassisk Gillestuga med öppen spis för mysiga hemmakvällar. Här finns också ytterligare ett sovrum med klädkammare. Tvättstuga och dusch/bastu samt separat WC finns också här. Äldre ytskikt.

Välkommen hem!

Dokument (pdf)

Trosa Fagerhult 2:78 tomtkarta Säljarens Frågelista Besiktningsprotokoll Energideklaration

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Fagerhult 2:78, Trosa kommun, Trosa församling. Skattesats 33.64%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 113 kvm, biarea 111 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 1 364 m² (friköpt). Plan trädgårdstomt med gräsytor, buskar och rabatter samt växthus
Storlek: 1 364 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1971
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Betong
Stomme: Timmer/Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Liggande timmer
Tak: Betongpannor, från byggåret
Fönster: 2 glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme fr 2014; Vattenburen värme samt luft/luft värmepump
Elförbrukning: 10 623 kWh/år.

Energideklaration

Energiklass: B
Energiprestanda: 34 kWh/kvm år.
Datum: 2018-11-06
Status: Utförd

TV

TV antenn

Internet

Fiber i tomtgräns. Ej anslutet

Övriga byggnader

Garage, växthus, friggebod

Bilplats

Garage samt biluppställningsplats

Uteplats

Inglasat uterum

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

30 091 SEK varav:
Uppvärmning: 16 740 SEK
Försäkring: 3 821 SEK
VA: 7 150 SEK
Renhållning: 2 380 SEK
Elförbrukningen är 10623 kWh/år. Ägaren har även Larm i huset som kostar ca 5100 kr/år. Går att överta. Sotning skedde senast 2015 och kostnaden var då 1194 kr.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 078 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 492 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 586 000 SEK.
Värdeår: 1971
Skatt/avgift: 7 812 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Ändring Av Dp (1996-10-16) Byggnadsplan (1970-06-17)

Pantbrev

13 st om totalt 1 350 000 SEK

Renoveringar

2016: Fönster bytta
2016: Bergvärme installerat
2013/2014: Utbyte av vitvaror i kök
2017: Ytskikt entréplan
2000: Nytt klinker dusch nedre plan
slutet av -90 talet: Inglasad veranda

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter