Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

sön 22 sep 15:00 - 15:45

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
19 000 000 SEK
Adress
Hakevägen 6, Djursholm, Djursholm
Typ
Friliggande villa
KVM
296 kvm, biarea 95 kvm
Tomt
1 870 kvm (friköpt)
Rum
7 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

ETT STENKAST FRÅN DJURSHOLMS TORG

Välplanerad familjevilla centralt belägen längst in på lugn återvändsgata. Lämpligt hus för en aktiv tonårsfamilj, som ställer krav på utrymme samt närhet till skolor, aktiviteter och kommunikationer och den service som Djursholms centrum kan erbjuda.

Beskrivning

Välkomnande entréhall med stengolv, klädavhängning i garderober samt kaklad gäst-wc. Ljus och trevlig sällskapsdel med parkettgolv. Glasade dörrar leder in till vardagsrummet med öppen spis och stora fönsterpartier, som vetter ut mot trädgården och poolen. Biblioteket/TV-rummet och matsalen har också stora fönsterpartier med fint ljusinsläpp. Ett serveringsrum med skåpförvaring förbinder matsalen och det välutrustade köket med parkettgolv. Rostfria vitvaror: kyl/frys med ismaskin (LG), spis/ugn (Electrolux) samt integrerad diskmaskin Miele. Spisfläkt i kåpa. Stor matplats i charmigt burspråk. Arbetsbänkar i massiv ek. Stort och praktiskt skafferi.
Bakom köket finns en groventré med klinkergolv. I anslutning ligger husets tvättstuga med tvättmaskin (Miele), torkskåp, arbetsbänkar med tvättho och garderober med skjutdörrar. Här återfinns även pannrummet. Det finns utgång till trädgården och uteplatser även från vardagsrummet, matsalen och köket.

Från entréhallen leder en ektrappa till det övre planet som rymmer ett stort allrum samt två sovrumsavdelningar med tillhörande badrum. Här finns även fyra klädkammare samt en garderobsvägg.
Allrummet har öppen spis och utgång till en balkong i sydvästläge.
Master bedroom ligger i anslutning till det stora badrummet, som har väggar och golv i italiensk marmor, golvvärme, dubbelhandfat i kommod, wc, duschhörna med glasdörr samt bubbelbadkar. I dag är det intilliggande sovrummet omgjort till kontorsdel.
Det mindre badrummet har svart klinkergolv och kaklade väggar, wc, handfat, duschhörna med glasdörr och handdukstork. Det stora sovrummet här har ursprungligen varit två rum.
Tre av sovrummen samt allrummet har parkettgolv medan master bedroom har marmorgolv.

På källarplanet finns en stor gillestuga med parkettgolv och öppen spis. Här finns även en relaxavdelning med klinkergolv, golvvärme, duschhörna med glasdörrar samt bastu med elaggregat. Helkaklat toalettutrymme med handfat i glas. Matkällare och förråd.
På fastigheten finns ett dubbelgarage. Bergvärme. Pool.

Djursholms centrum erbjuder flera restauranger och service såsom, vårdcentral, tandläkare, bibliotek och flertalet butiker. Kommunikationerna är goda med bussförbindelse till Danderyd centrum och tunnelbana till Östra station. Det är väl försörjt med skolor, även med internationell inriktning. Altorpsskogen erbjuder flera motionsspår, en del elbelysta. Det finns tre golfbanor i kommunen som flitigt utnyttjas även vintertid. Badhus i Mörby. Flera tennisbanor finns både utomhus och inomhus. Vid Djursholms IP spelas det ofta fotboll.

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktningsrapport.pdf Energideklaration.pdf Fuktmätning.pdf Planbestämmelser.pdf Frågelista upprättad av säljaren.pdf Radonmätning korttid.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Jotunheim 11, Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 296 kvm, biarea 95 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

7 rum, varav 4-5 sovrum.

Tomt

Plan och barnvänlig tomt i sydvästläge, friköpt.
Storlek: 1 870 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1964
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Betongplatta samt en krypgrundsdel
Grundmur: Betong
Stomme: Lättbetong
Bjälklag: Betong
Fasad: Mexisten
Tak: Lertegel
Utvändigt plåtarbete: Koppar
Fönster: 2-glasfönster isoler
Ventilation: Självdrag, mekanisk till och frånluft FTX-system
Ventilationsinspektion: 2019-02-18
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme Nibe 2016, Panasonic kyla
Elförbrukning: 30 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: C
Energiförbrukning: 391 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-02-18
Energiprestanda primärenergital: 103 /kWh per kvm och år

TV

Fiber

Internet

Fiber

Övriga byggnader

Dubbelgarage (varm) för två bilar.

Uteplats

Insynsskyddad och trevlig uteplats vid poolområdet, som vetter mot sydväst.

Bilplats

Dubbelgarage samt parkeringsplats för ytterligare två bilar på tomten.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

49 500 SEK varav:
Uppvärmning: 28 000 SEK
Försäkring: 11 000 SEK
VA: 9 000 SEK
Renhållning: 1 500 SEK

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 8 420 000 SEK (fastställt avseende år 2009) varav byggnadsvärde 3 950 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 4 470 000 SEK.
Värdeår: 1964
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Tomtindelning (1963-03-05), Stadsplan (1962-10-20)

Pantbrev

29 st om totalt 11 000 000 SEK

Renoveringar

2013 Badrum övre plan renoverat.
2013 Nytt golv i tvättstugan.
2013 Tomtarbeten.
2015/16 Bytt poolguard och poolduk
2015 Radonsug för markradon installerad.
2016 Ny värmepump Nibe, altandörrar, ytterdörr samt vissa fönster har bytts ut under senare år.
2018 Kyl och frys LG med ismaskin/vatten.
2018 Luftvärmepump kyla/värme.
2019 Diskmaskin Miele.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy