Länk kopierad!
Bilder Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
11 500 000 SEK
Adress
Björkvägen 13, Fullersta, Huddinge
Typ
Friliggande villa
KVM
117 kvm, biarea 40 kvm
Tomt
2 540 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Fantastisk villa anno 1921 med goda avstyckningsmöjligheter

Unik möjlighet/investering!

I populärt villakvarter finner vi denna fantastiska villa anno 1921 med goda avstyckningsmöjligheter eller som framtida investering. Till stor del helt plan trädgårdstomt om 2.540 kvm (minsta tomtstorlek enligt gällande detaljplan 600 kvm) och beläget i lugnt och barnvänligt område med närhet till såväl skola och kommunikationer som till naturen.

Huset i sig har endast haft 2 ägare sedan byggåret och är mycket väl omhändertaget med bevarad själ och charm såsom gedigna trägolv och kakelugnar. Vi finner även ljust och trevlig kök med fönster åt flera väderstreck, matsal med kakelugn som central punkt, mysigt vardagsrum, 3 sovrum, helkaklat badrum samt ett nedre plan med många möjligheter. Planritningar finns dessvärre ej.

Gällande detaljplan finns att läsa under "dokument".

En unik möjlighet att bibehålla som investering eller att utveckla och förädla.

Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

ENTRÈPLAN:

--- Ljus och välkomnande hall med klinker och underliggande golvvärme, vackra fönster samt öppet in mot inre möblerbar hall.

--- Fin matsal med trägolv, plats för större matgrupp samt kakelugn som central punkt. Skjutdörrar in mot vardagsrum med trägolv och plats för större soffgrupp.

--- Trevligt kök med laminatgolv, fönster ovan arbetsbänken, kakel ovan diskbänken, matplats för 4-5 personer samt vitvaror i form av spis/ugn, fläkt, inbyggd ugn/micro, kyl och frys samt diskmaskin. Årtal vitvaror: diskmaskin (-05), resterande från 90-talet. Här finner även en mindre hall som leder ut mot baksidan.

ÖVRE PLAN:

--- Delvis möblerbar hall med laminatgolv och anslutning till samtliga rum på övre plan.

--- 3 bra sovrum varav det ena med egen kakelugn och anslutning till balkong.

--- Helkaklat badrum (-07) med klinker och underliggande golvvärme, toalett, tvättställ, handdukstork samt duschhörna.

NEDRE PLAN:

--- Ett nedre plan som består av tvättstuga, toalett, matkällare, verkstad samt goda förvaringsutrymmen.

Dokument (pdf)

plankarta0126k-71651 - Björkvägen 13 beskrivning0126k-7165 - Björkvägen 13 bestammelse0126k-7165 - Björkvägen 13

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Borrsvängen 22, Huddinge kommun, Skattesats 32.91%.

Församling

Huddinge.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 117 kvm, biarea 40 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Till stor del helt plan trädgårdstomt om 2 540 m² (friköpt) med goda avstyckningsmöjligheter, se vidare under "dokument" och gällande detaljplan. Bland plana gräsytor finner vi även en fantastisk blomsteräng, gullvivor, prästkragar, syréner, rhododendron, asalea, blodlönn samt 3 äppelträd.
Storlek: 2 540 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1921
Byggnadstyp: 1 ½ plan med källare
Grundläggning: Betongplatta
Stomme: Betong/trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Puts - 12
Tak: Betongpannor (omlagt -99/-00)
Fönster: 2-glas
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme - borrdjup ca 120 m.

TV

TV-antenn finns. (fiber installerat).

Internet

Fiber.

Övriga byggnader

Trevlig gäststuga som idag används som förråd.

Uteplats

Trädäckad uteplats i sydöstligt läge samt en balkong i sydligt läge. Dessutom finns gott om naturliga uteplatser i trädgården.

Bilplats

Gott om plats för flertalet bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

26 589 SEK varav:
Uppvärmning: 22 245 SEK
VA: 2 761 SEK
Renhållning: 1 583 SEK
I uppvärmningskostnaden (12.500 kWh) ingår även hushållsströmmen.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 3 093 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 942 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 151 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan (1966-08-24)

Pantbrev

6 st om totalt 1 248 000 SEK

Övrigt

Från Björkvägen 13 når man Huddinge Centrum på ca 10 min där ett stort utbud av affärer och service finns. Här finns även pendeltåg mot Stockholm och Södertälje samt busstorg med linjer både inom och utanför kommunen.

I närområdet finns Hälsans stig samt mysiga naturområden.

Det finns flertalet dagis och skolor i närområdet. Dessa kommunala grundskolor finns i Sjödalen-Fullerstaområdet. För mer information gå in på www.huddinge.se.

Stenmoskolan (6-9 år)
Skogskällan (6-12 år)
Källbrinksskolan (10-15 år)
Tomtbergaskolan (6-13 år)
Hörningsnässkolan (6-12 år)
Ängsnässkolan (6-12 år)
Kvarnbergsskolan
Vistaskolan
Balingsnässkolan (6-15 år)


ALLMÄNT HUDDINGE

I Huddinge centrum ges människorna företräde framför bilarna. Arkitekternas förebild har varit gamla stadskärnor, med snirkliga gator och öppna ytor. Stora och små butiker samsas vägg i vägg. Här finns ett rikt utbud av kommersiell och allmän service: apotek, arbetsförmedling, försäkringskassa, kommunalhus, huvudbibliotek, närpolisstation, postkontor, vårdcentral, pendeltågsstation och i anslutning till stationen en bussterminal. I Huddinge centrum väntar pendeltågen mot såväl Stockholm (ca: 15 minuter) som Södertälje (ca: 30 minuter).

I närområdet finns tennis- och fotbollsplaner. För dem som tycker om att åka skridsko /spela hockey finns Björkängshallen. Gym och bad finns i Huddingehallen. Närhet till Flottsbro som är Storstockholms högsta slalombacke. Flera sjöar med fina badstränder finns även att tillgå. För den kulturintresserade finns på 5 minuters gångavstånd Fullersta gård, välkänt för sina många konstutställningar. Ett flertal trevliga caféer finns inom bekvämt promenadavstånd.

Vill du koppla av, ta dig då ut till i natur som Huddinge erbjuder. Här finns skogar, berg, sjöar (Gömmaren och Långsjön) och en rofylld tystnad. Det finns hela sju naturreservat i kommunen.

Ca 15 min bilväg bort finner ni även Kungens kurva som är ett av Europas största handelsområden. Här finns bland annat Ikea och Heron City med Nordens i särklass största biografanläggning.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy