Länk kopierad!
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 250 000 SEK / pris
Adress
Västra Valhallavägen 27C, Djursholm, Djursholm
Typ
Radhus
KVM
104 kvm
Tomt
129 kvm (friköpt)
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Tillbyggt radhus i gott skick

I kvarteret mellan Danderydsvägen, Bråvallavägen och Västra Valhallavägen ligger en stor och solig park om ca 6000 kvm med friköpta radhus i två storlekar. Ett av de mindre husen med adress Västra Valhallavägen 27C är nu till salu. Entréplanet består av bostadens stora och ljusa sällskapsrum med plats både för soffgrupp och matsalsdel. Rummets kortsida består av en hel väg med fönster resp altandörr, vilket sörjer för ett fint ljusflöde i hela våningsplanet. Köket är ombyggt 2015 och har kontakt med vardagsrummet via ett runt, öppningsbart fönster. Enhetliga ekparkettgolv och ljusa väggar. På det övre planet finns tre bra sovrum, varav två har utgång till balkong med kvällssol. Master bedroom har en stor klädkammare inkl. vindsförvaring i anslutning. Helkaklat badrum från 2005 med dusch och dubbla handfat. Garage samt p-plats precis utanför dörren. 2 min promenad till Altorps station och Roslagsbanan. Helt flexibelt tillträde.

Burområdet är centralt beläget i Djursholm med närhet till vacker natur, bad i Ösbysjön och Värtan samt golf vid Djursholms golfbana. Den fina Altorpsskogen med motionsspår av varierande längd ligger i det direkta närområdet. Även nära Djursholms Torg med all tänkbar service och flertalet riktigt bra restauranger samt morgonpigga Gateau. Mycket goda allmänna kommunikationer till stan resp. Mörby centrum med Roslagsbanan/buss 601 resp 602 (stationerna ligger på bara någon minuts promenadavstånd).

Beskrivning

Från bostadens hall når man våningsplanets samtliga funktioner. Tack vare sällskapsrummets stora fönsterpartier åt söder finns ett fint ljusflöde i hela planet. Vardagsrummet har byggts till med 10 kvm och är ca 30 kvm stort. Här får man plats med både soffgrupp och matsalsdel. Utgång till trädgården på baksidan med fint sydväst läge. Stort trädäck med plats för såväl matbord som solstolar. Köket byggdes om 2015 varvid den lilla tvättstugan innanför köket togs bort, till förmån för ett större kök. En fin detalj är det runda fönstret mot vardagsrummet. Eftersom fönstret är öppningsbart är det även praktiskt. Här kan t.ex. kocken skicka ut maten till bordet. Kökssnickerierna är vita och släta. Arbetsbänkar i rostfritt resp. natursten. Spis med ugn och extra stor kyl/frys från Smeg. Helintegrerad diskmaskin och tvättmaskin bakom skåpsdörrar. Matplats med rum för 4-6 personer framme vid fönstret.

Övervåningen består av tre bra sovrum, varav ett större av master bedroom-karaktär. Från det större sovrummet har man tillgång till en rymlig klädkammare med vindsförvaring. Sovrummet har dessutom tre stora garderober. Från de båda mindre sovrummen finns utgång till en stor balkong. Här är det sol från lunch till sen kväll. Badrummet, från 2005, har halvkaklade väggar med bröstlist. Dubbla handfat med spegel ovan samt under och överskåp. Dusch med vikdörrar.

Dokument (pdf)

Planritningar EV19-274 Energideklaration Danderyd Mjölnartorp 13.pdf Mätbevis M2324.pdf Besiktningsprotokoll Västra Valhallavägen 27c.pdf EV19-274 Åtgärdsrapport Energideklaration Danderyd Mjölnartorp 13_normaliserat enligt BEN.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Mjölnartorp 13, Danderyd kommun, Skattesats 30.6%.

Församling

Danderyd.

Typ

Radhus

Storlek

Boarea 104 kvm.
Areauppgifter enligt mätbevis. Enl tax.informationen: 100.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Tomt

Trädgårdstomt om 129 m² (friköpt) på husets fram- och baksida. En grusad gång leder fram till entrén. På den vänstra sidan finns fin gräsplätt med morgon- och förmiddagssol. På baksidan, med utgång från vardagsrummet, finns ett stort altandäck med sol från lunch till kväll. Här finns även en gräsyta och planteringar/odlingslådor.
Storlek: 129 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1967
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: Krypgrund
Fasad: Kalksandsten och trä
Tak: Papp
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Larm via Verisure installerat och går att överta. Abonnemangskostnad: 320 kr/mån.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Bergvärme (central anläggning)

Energideklaration

Status: Utförd
Energideklarationsdatum: 2019-05-15

TV

Digital-tv via fibernät. Ingår i samfällighetsavgiften.

Internet

Fiber via Telia (hastighet 50-100 Mbit/s) samt IP-telefoni. Ingår i samfällighetsavgiften. Tilläggstjänster och samtalskostnader betalas av respektive fastighetsägare.

Övriga byggnader

Rymligt förråd finns vid garagen mot Bråvallavägen.
Gemensamt cykelförråd finns liksom välutrustad tvättstuga.

Bilplats

Garageplats i länga samt utvändig p-plats. Gemensam p-plats finns på Bråvallavägen, Västra Valhallavägen och Danderydsvägen.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

40 344 SEK varav:
Renhållning: 2 500 SEK
Elektricitet: 2 000 SEK
Samfällighet: 35 844 SEK
I samfällighetsavgiften ingår uppvärmning, vatten, tv och bredband. Även skötsel och belysning av parkområdet och dess vägar, lekplatser m.m. ingår i avgiften.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 098 000 SEK (fastställt avseende år 2015) varav byggnadsvärde 1 114 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 2 984 000 SEK.
Värdeår: 1967
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Danderyd Mjölnartorp GA:1, Gemensamhetsanläggning: Danderyd Mjölnartorp GA:2
Planbestämmelser: Detaljplan (1991-06-20) Tomtindelning (1966-04-26)

Pantbrev

14 st om totalt 3 650 000 SEK

Renoveringar

Badrummet renoverat 2005.
Huset tillbyggt på baksidan, 2008.
Ombyggnation kök, 2015.
Nya fläktar i badrum och gästtoalett, 2015.
Taket omlagt 2018.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy