Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Alla bilder Alla bilder Planritningar Planritning Dokument Dokument Karta Karta Intresseanmälan Intresse Dela via epostTipsa
Pris
22 000 000 SEK
Adress
Emmavägen 5, Gamla Herrviksnäs, Värmdö
Typ
Friliggande villa
KVM
169 kvm, biarea 12 kvm
Tomt
17 260 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

En äkta sjötomt med över 150 meter lång strandlinje & en hänförande vy mot Återlögafjärden i sydväst

Längst in på vägs ände finner ni detta paradis, en äkta, över 2 hektar stor, sjötomt med över 150 meter lång strandlinje. Ifrån den tidstypisk nationalromantiskt inspirerade villan har man en hänförande vy mot Återlögafjärden i sydväst. Gedigen brygganläggning, möjligt för fartyg att angöra efter strandlinjen. Gediget brygghus och bastu. Gästhus samt förrådsbyggnad.

Beskrivning

Övrigt

A beautiful waterfront property with a long coastline. Fantastic sea view. Large jetty where several boat can be moored. Located close to Stockholm.

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Herrviksnäs 1:37, Värmdö kommun, Värmdö församling. Skattesats 32.36%.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 169 kvm, biarea 12 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 0 sovrum.

Tomt

Tomtarea 17 260 m² (friköpt) och 2 870 m² vattenyta.
Storlek: 17 260 kvm.

Byggnadstyp

2 ½ plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 1937
Byggnadstyp: 2 ½ plan i souterräng
Grundläggning: Gråsten/torpargrund
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Timmer
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, enskilt avlopp.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 8 002 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 214 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 4 788 000 SEK.
Värdeår: 1976
Skatt/avgift: 7 812 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Värmdö Herrviksnäs GA:1

Pantbrev

17 st om totalt 5 000 000 SEK

Renoveringar

2006

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Som utgångspunkt redovisas alla bud även till budgivare och spekulanter. Säljarens lagstadgade rätt att besluta om att inte alla bud ska redovisas under budgivningsprocessen gör dock att avvikelser kring denna utgångspunkt kan förekomma. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy

HitCounter