Länk kopierad!
Bilder Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
Kontakta Mäklaren
Adress
Pukslagargatan 4, Gamla Älvsjö, Älvsjö
Typ
Bostadsrättsvilla
KVM
104 kvm
Avgift
3 133 SEK / mån
Rum
4 rum

Modern bostadsrättsvilla i Gamla Älvsjös somriga villaidyll

Varmt välkommen till denna fantastiska 2-plans bostadsrättsvilla, byggd 2016, i ett av Älvsjös äldsta villakvarter på en av dess finaste gator omgiven av natur och närhet till både förskolor, löparstråk och allt som familjelivet behagar. Här får du äkta lummig villakänsla i hörntomt men med delat ansvar.

Bostaden erbjuder generösa materialval i form av exklusiv carraramarmor och oljad stavparkett. Här har du en egen ingång med fina syrenbuskar vid entrén. Entréplanet bjuder på en härlig öppen planlösning mellan det ljuvliga köket och det mysiga vardagsrummet. Från vardagrummet nås även den underbara terassen på 20 kvadratmeter som går runt huset från sydost. En enastående plats för avnjutning av både morgonkaffet och kvällsgrillningen. Här har även byggts en insynsskyddande spaljé för en härlig hallonbjörnbärsbuske och en vacker vit klematis att växa på. Utanför köksfönstret återfinns grönska samt även ett idylliskt körsbärsträd som skapar en mysig och lummig trädgårdskänsla och en väldigt barnvänlig miljö. I anslutning till altanen finns en fläderbuske och på framsidan står två stycken pallkragar redo för sommarens planteringar.

Detta boendet är ett perfekt steg för barnfamiljen med både ett och två barn eller för den som kommer från en bostadsrätt och inte vill ta klivet till det fulla ägandansvar som tillkommer med ett villaköp men ändå vill ha känslan av att bo i något "eget".

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för att uppleva detta unika hem!

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Entré
Entrehall med spotlights och dimmer, golv i vacker carraramarmor och en Marbodalgarderob. Gott om plats för hatt- eller skohylla och bra avhängningsmöjligheter.

Badrum
Helkaklat och fräscht badrum med badkar, golv i carraramarmor, stora vitblanka kakelplattor i 30 gånger 60 cm med gerade hörn och elgolvvärme. Här åtefinns också ett praktiskt vädringsfönster, WC, tvättpelare i form av torktumlare från siemens och tvättmaskin från miele, vitt handfat med kommod och inkaklad spegel.

Mindre förråd
Ett mindre förråd där den egna värmepannan NIBE 750 är placerad. Perfekt utrymme att gömma undan barnvagnar och liknande på. Bra komplement till förrådet under trappan. Golv i oljad stavparkett.

Kök
Bostadens hjärta med social och öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Här finns stora möjligheter till både matlagning, fest och umgänge. Arbetsbänkar och stänkskydd i carraramarmor, skåpsinredning i vitt från Marbodal, vitvaror från Siemens, stor kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, inbyggd ugn/micro och diskho. Golv i oljad stavparkett. Direktutgång via altandörr till den generösa terassen.

Trappförråd
Under den stängda trappen med trappsteg i solid ek finns ett inbyggt förråd med dörr som erbjuder plats för ytterligare förvaring. Även här golv i oljad stavparkett.

Vardagsrum
Generöst vardagsrum med ljusinsläpp från två håll. Vitmålade väggar, lättplanerade ytor och oljat stavparkettgolv. Här når du även den egna uteplatsen i form av ett stort trädäck med plats för såväl grill som sitt- och matgrupp.

ÖVRE PLAN
På övre planet är det genomgående oljad stavparkett förutom i badrummet.

Badrummet
Rymligt helkaklat badrum med golv i carrraramarmor och vitblankt kaklade väggar. Här finns wc, handfat med kommod, inkaklad spegel, handdukstork, elgolvvärme och vikbara duschväggar i klarglas.

Sovrum 1
Lättmöblerat sovrum med fransk balkong och två garderober. Kan med fördel användas som kontorsdel eller hobbyrum. Fönster i två vädersträck. Plats för säng, arbetsbord och liknande. Vitmålade väggar.

Sovrum 2
Sovrum med två garderober och ett stort fönsterparti med härligt ljusinsläpp. Plats för säng, byrå, skrivbord och nattduksbord. Kan även detta användas som kontors-, hobby eller barnrum.

Stora sovrummet
Generöst sovrum med fransk balkong och en fantastisk takhöjd som inbjuder till en oslagbar rymd i rummet. Här finns plats för dubbelsäng, nattduksbord och garderober.

Övrigt

Från huset är det ca 200 m till närmaste busshållplats som tar dig till tunnelbanan i Fruängen eller Telefonplan samt pendeltåget vid Älvsjö station. Till Stockholm C tar resan ca 25 minuter och med bil ca 15 minuter. Från huset har ni ca 10 - 15 minuters promenadavstånd till Älvsjö Centrum och 20 -25 min promenadavstånd till Fruängen Centrum. I både Fruängen och Älvsjö finns service med flertalet matvarubutiker, bageri, apotek, vårdcentral, bank, restauranger, bibliotek, gym, etc. Längs Svartlösavägen har ni bageri och café och delibutik. Populära resturanger i närheten är Crispy Duck Café, Aloë (som har en michelinstjärna), Rinos, Primitivo di Papa Gabi och Långbro Värdshus i Långbro Park.

Grundskolor i närheten:
- Ekängens skola (åk F-6), ska vara färdigbyggt hösten 2019.
- Johan Skytteskolan (åk F-9), 973 m.
- Långbrodalsskolan (åk F-6), 738 m.
- Grundskolan Metopotanum (åk F-9), 1,6 km.

Förskolor i närheten:
- Förskola i Ur och Skur Vindleken (221 m)
- Förskola Muminstugan (391 m)
- Trumslagaren (442 m)
- Mockasinen Agneta och Sussi AB (808 m)
- Förskola Lillskogen (877 m)

Stormarknad i närheten:
- Hemköp Älvsjöhallen (734 m)
- Willys (957 m)

För fritidssysselsättningar finns i närområdet bl.a. idrottsplats för friidrott, fotbollsplaner med konstgräs och grus, ishall, Älvsjöskogen med motionsspår och promenadavstånd till Långsjön med bad sommartid och skridskoåkning vintertid om vädret tillåter. Älvsjöskogens motionsspår är 3,8 km och 1,8 km långa och belysningen är på mellan 06.00 - 23.00. Lämplig start är i slutet av Herr Göstas väg vid Älvsjö gamla bollplan. Rastplatser finns utefter spåren.På vintern görs spåren i ordning för skidåkning.

Dessutom attraktiva Långbro park. En mycket trevlig park som har haft de engelska parkerna som förebild, där det finns vackra promenadstråk. Här kan lunch avnjutas på Långbro värdshus som drivs av prisbelönte kocken Fredrik Eriksson.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF BRF PILRÄGNET 13 ÅRSR 2019.pdf BRF Stadgar.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Stockholm kommun, Skattesats 30.81%.

Församling

Brännkyrka.

Storlek

Boarea 104 kvm. Enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

4

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2016
Byggnadstyp: 2-plans bostadsrättsvilla
Fönster: 3-glas energifönster
Övrigt: Uppvärmningen av bostaden sker individuellt i föreningen och huset har därmed försetts med egen frånluftsvärmepump (NIBE 750) med ett vattenburet uppvärmningssytem. Entreplan och övre plan har uppvärmning via vattenburna radiatorer. Badrummen värms däremot upp via elgolvvärme.

Ventilation:
Frånluftsfläkt i badrum och kök. Ersättningsluft tas in i bostaden via tilluftsdon i fönster.

Husets uppbyggnad:
- Betongplatta
- Trästomme
- Träbjälklag
- Träfasad

Föreningen

Föreningens namn: Brf Pilrägnet 13
Organisationsnummer: 769628-7908
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 4
Antal lägenheter: 6
Antal lokaler: 0

Föreningen registrerades 2014-09-23 och är en äkta bostadsrättsförening. Den ligger på en lugn gata med kort promenadavstånd till Älvsjöskogens naturreservat med motionsslingor, flera förskolor och skolor, bussar till Älvsjö - Fruängen - Gullmarsplan - Telefonplan. I området finns även Långsjön med Långsjöbadet samt Långbro Park med populära Långbro Värdshus.

Parkering: En varsin parkeringsplats går med varje bostadsrätt och ingår därmed i avgiften.

Föreningens ekonomi

Lån per kvadratmeter bostadsrättsyta är 9868 kr.

TV

TV via Telia

Internet

Fiber via Telia

Månadsavgift

Avgift: 3 133 SEK / mån
Kallvatten, källarförråd, sophantering (brännbart-, mat- och trädgårdsavfall) och parkeringsplats ingår i avgiften.

Kostnaden för värme och varmvatten ingår inte.

Gårdsplats/innergård

Den mysiga trädgårdstomten används flitigt sommartid av alla medlemmar och all grönska skapar en riktigt lummig känsla.

Driftskostnad

1 629 SEK varav:
Uppvärmning: 600 SEK
Försäkring: 350 SEK
Elektricitet: 300 SEK
Övrigt: 379 SEK

Övrigt-kostnaden på 379 kr/mån motsvarar förhandlad fördelaktig kostnad via föreningen för TV och Bredband via Telia.

Driftskostnaderna är individuella och beror på antalet personer i hushållet samt deras konsumtion.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 17.03 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare

Renoveringar

- Radonmätning gjord 2016.
- Dränering gjord 2016 under produktionen.

Anslutande terass

Storlek: 20 kvm.

Bilplats

Parkeringsplatsen (nr 4) återfinns på den gemensamma parkeringen i hörnan av Pukslagargatan och Herr Stens Väg.

Övriga utrymmen

Ingår ett förråd om ca 11.6 kvm (enl. säljaren) bi-yta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy