Länk kopierad!
Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
2 795 000 SEK
Adress
Vikhems Bygata 48, Staffanstorp
Typ
Bostadsrättsradhus
KVM
108 kvm
Avgift
4 977 SEK / mån
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trivsamt Brf-radhus i familjevänliga Staffanstorp

Nybyggt brf-radhus från 2018 på hörntomt som ger extra fönster och ljusinsläpp. Smart planerade 108 kvm i två plan med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som är i vinkel. Stora fönsterpartier med utgång till trädäck och trädgård i skönt söderläge. Helkaklat badrum med dusch och separat tvättstuga finns även på detta plan.

En trappa upp möts vi av ett allrum som passar utmärkt som extra tv-hörna, här flödar ljuset in från det stora fönstret i trappan. Det större sovrummet har fönster mot norr och rymlig klädkammare och de två barnrummen har fönster mot trädgårdssidan och vars en garderob. Helkaklat badrum med badkar gör det övre planet komplett.

Beskrivning

ENTRÉ
Grå klinker och vita väggar samt hatthylla.

KÖK
Vitlaserad ekparkett och vita väggar, fönster mot norr vid vasken. Kök från IKEA med antracitgråa och vita luckor, vit kakel ovan mörkgrå bänkskiva i laminat. Rostfri diskbänk med en stor ho. Köksö med plats för två personer och gott om förvaring. Utrustning: induktionshäll, fläkt, integrerad kyl och frys i fullhöjd samt integrerad diskmaskin. I högskåp inbyggnadsugn (varmluft och pyrolys) och mikrovågsugn. Samtligt från 2018.

VARDAGSRUM
Vitlaserad ekparkett och vita väggar, stora fönsterpartier som går hela vägen ner till golvet med utgång till trädgården. Rummet går i vinkel, en yta som passar perfekt för en matgrupp. Här finns ett fönster mot väster som ger fint extra ljus. Under trappan upp till övre plan finns ett förråd.

BADRUM
Grått klinkergolv med golvvärme och vit kakel på väggarna. Utrustning: toalett, handfat med vit kommod, stor spegel och duschväggar.

TVÄTTSTUGA
Grått klinkergolv och vitmålade väggar. Inrett med vita skåp och grå arbetsbänk i laminat med tvättho. Två vita garderober. Tvättmaskin och torktumlare från Siemens 2018 samt frånluftsvärmepump.

ALLRUM
Via trappan som även den är i vitlaserad ek och vita väggar når vi övre plan. Ett allrum på 12 kvm som ger gott om plats för soffhörna. Stort fönster i väster.

SOVRUM 1
Vitlaserad ekparkett och vita väggar, fönster mot norr samt klädkammare.

SOVRUM 2
Vitlaserad ekparkett och vita väggar, fönster mot söder och en garderob.

SOVRUM 3
Vitlaserad ekparkett och vita väggar, fönster mot söder och en garderob.

TRÄDGÅRD
Trädäck på generösa 21 kvm och gräsmatta i skönt söderläge. Runt tomten finns staket och häck, grind ut mot gångbana. Förråd både på trädgårdssidan samt bostadens framsida på 3 kvm var.

Dokument (pdf)

Planritningar BRF Bygga Årsredovisning 2017 BRF Bygga Stadgar

Bostadsfakta

Kommun

Stanstorp 5:300, Staffanstorp kommun, Skattesats 31.84%.

Församling

S:t Staffan.

Storlek

Boarea 108 kvm. Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Rum

5 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

14

Våning / hiss

Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 2018
Byggnadstyp: Flerfamiljhus
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: Mekanisk frånluft

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Frånluftsvärmepump

Föreningen

Föreningens namn: Brf Bygga
Organisationsnummer: 769634-1283
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 14
Antal lägenheter: 18
Antal lokaler: 0

Brf Bygga är en äkta bostadsrättsförening som förvaltar den friköpta fastigheten Stanstorp 5:300. Föreningen bildades 2017 och byggnaderna stod klar 2018. Föreningen består av 3 huskroppar, sammanlagt innehållande 18 bostadsrättslägenheter. Fastighetens adress är Vikhems bygata 22-56.

EKONOMI
BoNea sköter den ekonomiska förvaltningen. Engångsavgifter i samband med en överlåtelse;
Överlåtelseavgift 2,5 % av gällande prisbasbelopp, säljaren betalar (1 163 kr år 2019).
Pantsättningsavgift 1 % av gällande prisbasbelopp per pant (465 kr år 2019).

Enligt föreningens ekonomiska plan bör avgifter och hyror höjas med ca 2 % årligen.

UNDERHÅLL OCH RENOVERINGAR
Då föreningens byggnader färdigställdes under 2018 finns det inga planerade renoveringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningen har ett gemensamhetshus samt gemensam grönyta.

KABEL-TV OCH BREDBAND
TV, bredband och telefoni är gruppanslutet. En kostnad om 183 kr/mån tas ut för detta som ett obligatoriskt tillägg.

GARAGE OCH PARKERING
Föreningen har totalt 27 parkeringsplatser utomhus. Varje lägenhet har en tillhörande parkeringsplats, utöver dessa finns 9 platser för uthyrning (300 kr/mån).

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Bostadsrättstillägget ingår i avgiften för föreningens medlemmar.

Uppgifterna är hämtade från av berörd förening lämnad information. Spekulanter uppmanas dock att ta kontakt med föreningen angående kontroll av ovanstående uppgifter, planerade renoveringar samt eventuella avgiftsförändringar.

Energideklaration

Status: Behövs ej

Månadsavgift

Avgift: 4 977 SEK / mån
Ingår: kabel-TV, bredband och telefoni (samtalskostnad tillkommer), p-plats samt bostadsrättstillägg.

Driftskostnad

1 250 SEK varav:
VA: 250 SEK
Elektricitet: 1 000 SEK
Preliminära uppgifter från säljarna då de inte har bott där i ett år.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 5.55560 %
Andel av årsavgiften: 5.56000 %
Pantsättningsavgift: 465 SEK
Överlåtelseavgift: 1163 SEK
Betalas av: Säljare
Lägenheten är pantsatt. Detta innebär att nuvarande ägare har lån som belastar bostadsrätten. Dessa löses på tillträdesdagen.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy