Redo

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.
Pris
2 295 000 SEK / utgångspris
Adress
Hälsogränd 73, Brunnsängen, Örebro
Typ
Bostadsrättsradhus
KVM
108 kvm
Avgift
4 824 SEK / mån
Rum
4 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Trivsamt bostadsrättsradhus i stabil förening!

Nu finns chans att förvärva detta generösa radhus i suterräng fördelat på 1,5 plan i populära området Brunnsängen i Adolfsberg. Här erbjuds en insynsskyddad och lättskött uteplats i markplan samt en altan med tillhörande trädgård en trappa upp. Smakfullt renoverat kök, dubbla badrum och en rejäl tvättstuga. Utöver bostadens tre sovrum finns även ett ljust och luftigt vardagsrum samt extra bonusyta i suterrängplan som idag används som gästrum med tillhörande Walk in closet. Genomgående ljusa och fräscha ytskikt samt gott om förvaringsmöjligheter både inne och ute!

Till bostaden finns även en garageplats att hyra om så önskas!

Brf Passaren är en välskött förening med god ekonomi. Här finns gott om grönytor, lekplatser och en inhägnad tennisplan som vintertid används som isbana. Här erbjuds ett lättskött boende med bilfria innergårdar, perfekt för barnfamiljen! Närhet till bland annat matbutik, förskola och skola samt bekvämt cykelavstånd om ca 10 min till stan.

Möjlighet till förhandsvisning finns, varmt välkomna att kontanta mäklaren för mer information!

Beskrivning

På entréplan välkomnas ni in via egen grind till insynsskyddad uteplats med tillhörande förråd.
Väl inne i bostaden möts ni av en rymlig hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i separat klädkammare. Två sovrum, helkaklat badrum (med toalett, tvättställ och dusch) samt rymlig tvättstuga (med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp, tvättho och förvaring i över- och underskåp). På entréplanet erbjuds även ett bonusrum som idag används som gästrum med tillhörande Walk in closet.

En trappa upp möts ni av ytterligare en hall med plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i garderob. Här finns utgång till altan och trädgård där många mysiga grillkvällar kan avnjutas tillsammans med familj och vänner. Trädgårdsredskapen förvarar ni smidigt i tillhörande förråd.

Ljust och rymligt vardagsrum samt ett sovrum som idag nyttjas som kombinerat lekrum och kontor.

Helkaklat badrum (med toalett, tvättställ och badkar) samt smakfullt renoverat kök (med kyl, frys, diskmaskin, spis och fläkt). Gott om förvaring och arbetsyta samt en rymlig matplats med färgglad fondvägg. Via kök och matplats når ni smidigt ut via hallen till altanen. Denna bostad erbjuder er gott om plats för umgänge året runt!

Dokument (pdf)

Planritningar Årsredovisning HSB brf Passaren i Örebro 2017 (1).pdf Stadgar Passaren i Örebro 2016.pdf

Bostadsfakta

Kommun

Örebro kommun, Skattesats 34.05%.

Församling

Adolfsberg.

Storlek

Boarea 108 kvm.

Rum

4 rum, varav 3 sovrum.

Lägenhetsnummer

7-2539-1-4-8

Våning / hiss

1,5 plans radhus i suterräng
Hiss finns ej.

Byggnad

Byggnadsår: 1981
Ventilation: FTX

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Fjärrvärme

Föreningen

Föreningens namn: HSB Brf Passaren
Organisationsnummer: 7750001179
Föreningsform: Bostadsrättsförening
Lägenhetsnummer: 7-2539-1-4-8
Antal lägenheter: 158
Antal lokaler: 0

Parkering: Inom föreningen finns 167 garageplatser , varav föreningen nyttjar 6 st.
Varje bostad har rätt att hyra en garageplats (180 kr/månad). Vid behov av ytterligare en parkeringsplats gäller separat kösystem.

TV och bredband: Fiber finns, eget abonnemang krävs.
Basutbud med tv-kanaler ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen: I föreningen finns en större föreningslokal med plats för ca 80 gäster att hyra för 300 kr/dygn.

Föreningens ekonomi

Årsavgifterna var oförändrade inför 2017. De genomsnittliga årsavgifterna uppgår till 519 kr per kvm. Inför 2018 beslutade styrelsen om en avgiftshöjning på 1 %. För de därefter kommande fyra åren (2019-2022) prognostiseras en höjning med 1 % per år beroende på ränteutveckling mm.

Föreningens renoveringar

2007 - Garageportar
2012 - Fiberinstallation
2013 - Byte av ventilation
2017 - Byte av hängrännor, ventilationshuvar samt tilläggsarbete förrådstak.

Under de närmsta åren planerar föreningen för att måla fönster, byta panel på förråden, takbyte på garagen, reparation av husgrunder samt att åtgärda belysning vid parkering och garage.

Energideklaration

Energiklass: D
Energiprestanda: 113 kWh/kvm år.
Datum: 2018-06-28
Status: Utförd

TV

Kabel-TV (ingår i avgiften). Fiber finns via stadsnät.

Internet

Fiber via stadsnät.

Månadsavgift

Avgift: 4 824 SEK / mån
I månadsavgiften ingår kallvatten, kabel - TV, bostadsrättstillägg samt en avsättning till den inre reparationsfonden om 93 kr/mån.

Gårdsplats/innergård

I området finns mycket grönytor, lekplatser och en inhägnad "tennisplan" som vintertid fungerar som isbana.

Driftskostnad

1 755 SEK varav:
Uppvärmning: 720 SEK
Försäkring: 270 SEK
Elektricitet: 585 SEK
Övrigt: 180 SEK
Övrigt avser kostnad för garageplats.

Alla ovanstående belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/mån om inget annat anges.

Ekonomi

Andel i föreningen: 0.64069 %
Andel av årsavgiften: 0.64073 %
Pantsättningsavgift: 455 SEK
Överlåtelseavgift: 1138 SEK
Betalas av: Köpare
Reparationsfond: 1 028 SEK

Bilplats

I föreningen finns 167 garageplatser att hyra för 180 kr/månad. Varje bostad har rätt att hyra en garageplats. Vid behov av ytterligare en parkeringsplats gäller separat kösystem.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy