Länk kopierad!
Bilder
Besiktigad & försäkrad

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
1 575 000 SEK / Utgångspris
Adress
Viljansvägen 12, Kovland, Kovland
Typ
Friliggande villa
KVM
150 kvm, biarea 15 kvm
Tomt
670 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Charmig familjeidyll belägen på lugn gata!

Nu saluförs detta bedårande hus i barnvänligt område med närhet till förskola, grundskola och idrottsanläggningar. Här bor du om rymliga 150 kvm fördelat på två våningsplan med fyra väl tilltagna sovrum. 2015 utfördes en genomgående renovering av nedervåningen där inget lämnats åt slumpen. Socialt och inbjudande arbetskök, ett väl tilltaget sovrum, generöst vardagsrum för sociala tillställningar och ett helkaklat badrum med golvvärme. Allt för att du ska trivas till fullo. Övervåningen erbjuder tre rymliga sovrum, ett trevligt allrum, ett badrum med wc samt smidigt undangömda förvaringsmöjligheter i kallvinden.

Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Tvättstuga & pannrum
Praktisk tvättstuga belägen på källarplan, detta utrymme nås från norra sidan av huset med egen ingång. Här finns en ny tvättmaskin från 2019, god förvaring samt elpannan som värmer huset.

Hall
Välkomnande hall med ljusa ytskikt och slitstarkt klickgolv samt goda avhängningsmöjligheter. Här nås trappen som tar dig vidare upp till övre plan. Under trappen finns goda förvaringsmöjligheter om så önskas.

Kök
Väl tilltaget kök som renoverades under 2015 med moderna inredningsdetaljer som inkluderar rostfritt, klinker och skåpsluckor med vacker spegel. Generösa arbetsytor och god förvaring i över- samt underskåp och i det rymliga skafferiet med praktisk skjutdörr. Väl påkostade maskinpark, här inkluderas kyl & frys, diskmaskin, spis från 2018, ugn samt micro.

Vardagsrum
Ljuvligt vardagsrum med goda sociala ytor, här ryms både en större soffgrupp samt matplats om 6-8 personer. Här återfinner du även utgången till bostadens trevliga uteplats med grönskande framsida.

Sovrum
Större sovrum med god plats för dubbelsäng samt diverse möblemang. Här återfinns god förvaring i rummets garderober.

Badrum
Väl tilltaget badrum som renoverades 2015, helkaklade väggar och klinkergolv med golvvärme. Badrummet är utrustad med en elegant kommod med handfat samt spegelskåp för diverse förvaring av hygienprodukter, duschhörna samt WC.

Allrum
Rymligt allrum med ljusa ytskikt och slitstark plastmatta på golvet. Här finns god plats för större soffgrupp, biljardbord, pingisbord eller annan trevlig inredning med social klang.

Badrum
Väl tilltaget badrum med våtrumsmatta och våtrumstapet, wc, duschhörna, praktiskt vädringsfönster samt handfat.

Sovrum
På övre plan finner du tre väl tilltagna sovrum med god plats för större säng samt diverse möblemang. I två av sovrummen återfinns även god förvaring i stora garderobslösningar. Samtliga rum berikas av ett härligt ljusflöde och ytskiktsrenoverade väggar.

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktningsprotokoll

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ytterkovland 2:10 & 2:11, Sundsvall kommun, Skattesats 35.58%.

Församling

Sättna.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 150 kvm, biarea 15 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Storlek: 670 kvm.

Byggnadstyp

1 ½ plan

Byggnad

Byggnadsår: 1909
Byggnadstyp: 1 ½ plan
Övrigt: Värdeår 1929
Grundläggning: Torpargrund
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Lackerad aluminiumfasad
Tak: Plåt
Fönster: 3-glasfönster isoler
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: I köpet ingår även fastigheten Ytterkovland 2:11, se bifogad tomtkarta för mer info.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Elpanna med vattenburet system
Elförbrukning: 30 000 kWh/år.

Energideklaration

Status: Beställd

TV

Parabol & antenn

Internet

ADSL, leverantör tecknas separat.

Övriga byggnader

På fastigheten finns två matkällor och flera förråd i två plan.

Uteplats

Härlig uteplats med grönskande trädgård.

Bilplats

Bilplatser för två bilar finns på arrenderad mark.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

60 917 SEK varav:
Uppvärmning: 28 900 SEK
Försäkring: 5 217 SEK
VA: 7 300 SEK
Renhållning: 1 500 SEK
Elektricitet: 16 500 SEK
Övrigt: 1 500 SEK
Under övriga uppgifter finns ett tomtarrende motsvarande 1500kr/ år.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 892 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 620 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 272 000 SEK.
Värdeår: 1929
Skatt/avgift: 6 690 SEK.

Pantbrev

6 st om totalt 1 049 000 SEK

Renoveringar

2015 Renoverat fönster & yttertaket.
2015 En större renovering utfördes på entréplanet , nytt bjälklag, utreglade innerväggar, ny el och vvs, kök, dusch/toalett, sovrum & vardagsrum.
2015 Ny kyl och frys
2018 Ny induktionshäll
2019 Ny tvättmaskin

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy