Länk kopierad!
Bilder Redo
BesiktigadBesiktigad

Visningar

Detta är en redo bostad. Kontakta mäklaren för mer information.
Läs mer om våra Redo-bostäder här.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
7 200 000 SEK / Acceptpris
Adress
Tallkrogsvägen 51, Tallkrogen, Enskede
Typ
Friliggande villa
KVM
66 kvm, biarea 66 kvm
Tomt
551 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välskött 30-tals villa med friköpt tomt i charmiga Tallkrogen!

I populära Tallkrogen ligger denna välskötta 30-tals villa med friköpt tomt. Här bor du med idyllisk småstadskänsla och med storstaden på nära avstånd. I den lummiga insynsskyddade trädgården finns gott om plats umgänge med familj och vänner, samt givetvis barnens studsmatta! Asfalterad uppfart med carport finns för bilen.
Många av de stora renoveringarna är gjorda så här kan ni boa in er direkt!
På entréplan möts du av en öppen planlösning mellan de rymliga och mycket ljusa sällskapsutrymmena. Vardagsrum och matrum som öppnar upp mot ett stilrent kök. Här finns också ett sovrum samt en wc. I det mysiga inredda uterummet om 9 kvm (ej medräknat i bo/biarea) tillbringar man gärna kvällarna, samt förlänger sommarkänslan på höstkanten.
Källarplanet bjuder på två sovrum samt ett allrum som idag nyttjas som barnsovrum. Här ryms också husets badrum med bastu, tvättstuga samt förråd/pannrum.
I den trivsamma trädgården finns gräsmatta samt fruktträd, bärbuskar och perenner. Dubbel friggebod rymmer alla trädgårdsprylar och kvällens grillmiddag avnjuts med fördel på den fina trädäckade altanen där solen lyser långt in på kvällskvisten.
Nära till T-bana, mataffär, grundskola och förskola. Kort och gott - här finns alla förutsättningar för ett bekvämt boende. Välkommen hem!

Beskrivning

ENTRÉPLAN

Entré till HALL med oljad fiskbensparkett på golvet samt vitmålade väggar. Plats för avhängning av ytterkläder i hatthylla. Från hallen finns entré till en gästwc samt trappa ned till källarplan. Trevligt ljusinsläpp från modern ytterdörr med små fönster.

GÄSTWC med tvättställ med underskåp, wc samt spegel. Klinkergolv samt kaklade väggar.

Trivsamt KÖK renoverat 2011 med klinkergolv med elvärme och vitmålade väggar. Kökssnickerier i vitt samt kakel ovan svarta stenbänkar. Den maskinella utrustningen består av: induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggnadsugn och inbyggnadsmikro i bekväm arbetshöjd, diskmaskin samt integrerad kyl/frys.

Öppen planlösning mellan MATRUM och VARDAGSRUM som har vacker oljad fiskbensparkett och vitmålade väggar. Flera inbyggda garderober längs kortsidan vid matplatsen. Från vardagsrummet finns utgång till ett trivsamt UTERUM med plastmatta, träpanel samt dörr ut till trädgården.

SOVRUM med oljad fiskbensparkett samt vitmålade väggar. En garderob med dubbeldörrar.

KÄLLARPLAN

NEDRE HALL med parkettgolv och vitmålade väggar.

Stort BADRUM med BASTU renoverat 2011 med helkaklade väggar, klinkergolv med vattenburen värme samt spotlights i taket. Tvättställ samt spegel med integrerad belysning. Vägghängd wc samt duschplats med glasdörrar. Handdukstork med vattenburen värme samt två vägghängda högskåp.

TVÄTTSTUGA med klinkergolv och kaklade väggar. Tvättmaskin samt praktisk arbetsbänk med tvättho. Under bänken finns skåp och längs ena väggen står två garderober.

Två SOVRUM med parkettgolv samt vitmålade väggar. I det ena sovrummet finns en stor garderob med skjutdörrar.

ALLRUM/KONTOR/SOVRUM med parkettgolv som har vattenburen värme samt vitmålade väggar. Ingång till pannrum/förråd med luft/vattenvärmepump samt varmvattenberedare.

Övrigt

Tallkrogen är en stadsdel i Söderort som gränsar till Gamla Enskede, Gubbängen och Svedmyra. Själva området hörde en gång i tiden till Östberga gård och fick sitt namn efter en krog som omnämns redan 1668. Området började bebyggas först under 1930-talet och domineras av tidtypiska småhus. Olympiaområdets stadsplan var väldigt originell då gatorna var utlagda som löparbanor runt en idrottsarena och samtliga stugor är ritade av arkitekten Edvin Engström. Stadsdelen har en trädgårdsstadsförening som heter Tallkrogens trädgårdsstadsförening (http://tallkrogenstf.se).
Inom stadsdelen finns delar av Gubbängsparken, Olympiaparken, Svedmyraskogen och flera gröna stråk. I närheten finns Gubbängens idrottsplats och en speedwaybana. Man har även närhet till sjöarna Magelungen och Drevviken.
Läs mer om kommunen, skolor och planering på www.stockholmstad.se

CENTRUM
Stadsdelens centrum ligger kring Tallkrogsplan. Själva centrumet invigdes 1943 och idag finns här bland annat en livsmedelsaffär, pizzeria samt en trevlig kvarterskrog. Här ligger även tunnelbanan.
Några tunnelbanestationer bort finns Farsta Centrum. Köpcentret har runt 150 butiker. Utanför pågår torghandel med frukt, grönsaker och blommor i sann Hötorgsanda.

KOMMUNIKATIONER
Hela Tallkrogen ligger inom en radie av 750 meter från tunnelbanestationen. För boende i de södra delarna kan det vara närmare till stationen i Gubbängen. Med tunnelbana tar det cirka 15 minuter från Stockholm C med gröna linjen (18) till Tallkrogen. Tidtabeller för tunnelbana och bussar hittar du på SL:s webbplats (www.sl.se).
Tallkrogen ligger cirka 1 mil från Stockholm C och närheten till Nynäsvägen och Södra länken gör att man enkelt tar sig in och ut ur Stockholm.

SKOLOR
I och omkring Tallkrogen finns flera förskolor både kommunala och privata. Stadsdelen har ganska ung befolkning med många barnfamiljer, så efterfrågan på förskoleplatser och skola är stor.
Tallkrogens skola är en grundskola med årskurserna 1-6 och kännetecknas av en väl sammanhållen pedagogisk idé från förskoleklass till år 6.

Dokument (pdf)

Planritningar Besiktningsprotokoll Tallkrogsvägen 51.pdf Energideklaration Tallkrogsvägen 51.pdf

Länkar

Social Video

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Ribban 6, Stockholm kommun, Skattesats 30.75%.

Församling

Farsta.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 66 kvm, biarea 66 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 3-4 sovrum.

Tomt

Trevlig friköpt trädgårdstomt med bl a äppelträd, fläder, hallon, vinbär, krusbär och rabarber. Här finns också två pallkragar samt syren och många fina perenner. Dubbel friggebod med el.
Storlek: 551 kvm.

Byggnadstyp

1 plan med källare

Byggnad

Byggnadsår: 1939
Byggnadstyp: 1 plan med källare
Övrigt: Troligtvis tillbyggt 1981.
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: Isolerglaskassetter + kopplade tvåglasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Övrigt: Godkänt radonvärde på 50 bq (årsmedelvärde) genom långtidsmätning utförd vintern 2011-2012. Riktvärdet för människor hälsa är 200 bq.

Befintligt larm kan ev. köpas av säljaren separat.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Luft/vatten värmepump
Elförbrukning: 13 900 kWh/år.

Energideklaration

Status: Utförd
Energiförbrukning: 176 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2009-10-05

Internet

Fiber finns installerat.

Övriga byggnader

Friggebod

Uteplats

Trädäckad altan med sol hela dagen och långt in på kvällen.

Bilplats

Asfalterad uppfart med carport.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

34 111 SEK varav:
Uppvärmning: 23 010 SEK
Försäkring: 6 338 SEK
VA: 2 925 SEK
Renhållning: 1 838 SEK
Uppvärmningskostnad är inkl hushållsel. Sophämtning avser 14-dagars tömning.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 564 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 164 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 3 400 000 SEK.
Värdeår: 1939
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Planbestämmelser: Stadsplan (1944-05-26) Tomtindelning (1938-01-26)

Pantbrev

4 st om totalt 3 520 000 SEK

Renoveringar

2010 - Installation av luft/vatten värmepump.
2011 - Nya elstigar, automatsäkringar (nästan allt)
2011 - Nytt kök och nya vitvaror
2011 - Nytt badrum och bastu inkl bottenplatta med vattenburen golvvärme
2011 - Renoverat wc övre plan
2011 - Fasad ommålad + delvis bytt
2011 - Utökad ventilation inkl Fresh-fläktar
2011 - Byggt ny tvättstuga
2015 - Ny ytterdörr
2015 - Renoverat allrum källare inkl bottenplatta med vattenburen golvvärme
2015 - Bytt yttertak, hängrännor och stuprör
2017 - Installation av fiber
2018 - Avlopps- och vattenrör bytta ut till gatan
2019 - Fasad delvis bytt
2019 - Fönsterbyte (ej uterum + vind)

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy