Budgivning pågår
Aktuellt bud: 3 450 000 SEK
Se budhistorik

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
3 200 000 SEK / /bud
Adress
Björsäter Fagerdal, Björsäter, Åtvidaberg
Typ
Friliggande villa
KVM
127 kvm, biarea 300 kvm
Tomt
3 777 kvm (friköpt)
Rum
5 rum

Charmigt hus med naturnära och vackert läge

I Björsäter Fagerdal ligger detta tvåplanshus från 1909. Här välkomnas du till ett charmigt, vackert och trevligt hem om 5 rum och kök med vackra golv, sociala ytor och kakelugn. Ett boende i fint skick med fräscha ytskikt och bra förvaringsmöjligheter. På fastigheten finns även en 300kvm stor byggnad med bl.a 2 garage, verkstad, sadelkammare, sällskapsrum, toa och dusch, fd stall med möjlighet till 5 boxar, butiksdel samt inrett kontor. Här saknas ingenting!

I detta hem hittar du ett rymligt, socialt och ljust kök med generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och gott om plats för matbord och stolar. Här finns ett trevligt vardagsrum med kakelugn och vacker utsikt samt fyra sovrum. Badrummet är stort, fräscht och smakfullt med toalett, dusch, duschvägg, badkar, tvättmaskin, torktumlare och dubbelhandfat.

Här får du tillgång till en tomt om 3777 kvadratmeter som uppskattas av såväl vuxna som barn. Varmare dagar och kvällar tillbringar man mer än gärna på uteplatsen som nås via köket.

Huset är attraktivt beläget med lagom avstånd till Åtvidaberg och Linköping - perfekt för dig som vill bo på landet och som samtidigt ställer höga krav på din boendemiljö! Här bor man naturnära omgiven av hagar och grönska men ändå med bekväma avstånd till kommunikationer och service.

Beskrivning

Hall
Det första som möter oss när vi kommer in i huset är en stor och inbjudande hall med kapprum. Den inre hallen är ett fd kök där den gamla vedspisen och originalskafferiet är bevarat. Här erbjuds tapetserade väggar och klinkergolv.

Kök
Rymligt, socialt och ljust kök från IKEA med generösa arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och gott om plats för matbord och stolar. Här finner du ljusa väggar och ekparkett. Utrustningen består av spis, ugn, kyl, frys, fläkt och diskmaskin. Genom dubbeldörrarna nås en altan med trätrall i sydvästläge.

Vardagsrum
Ett trevligt vardagsrum med kakelugn och vacker utsikt. Rummet har tapetserade väggar och laminatgolv. Även här finner vi dubbeldörrar som leder ut till ett altandäck med sol på morgonen och förmiddagen. Fantastisk utsikt över hagar och ner över samhället.

Sovrum 1
Från vardagsrummet når du detta sovrum, som är stort med inbyggda garderober och plats för stor säng. Tapetserade väggar och vackert trägolv.

Badrum
Ett stort, fräscht och smakfullt badrum med toalett, dusch, duschvägg, badkar, tvättmaskin, torktumlare och dubbelhandfat. Klinkergolv och vitmålad bröstpanel och ljus tapet.

Övre plan

Här finns en liten möblerbar hall med trägolv och tapetserade väggar.

Sovrum 2
Ett rogivande sovrum med plats för stor säng och inbyggda garderober. Vita väggar och vackert trägolv. Access till kattvind och klädkammare.

Sovrum 3
Ett lagom stort rum med plats för säng och nattduksbord. Detta sovrum har tapetserade väggar och laminatgolv och går utmärkt att använda som gästrum, barnrum eller avlastningsrum.

Sovrum 4
Det fjärde sovrummet är ett lite mindre rum med plats för bäddsoffa och skrivbord. Rummet har vackert trägolv och ljusa väggar.

Dokument (pdf)

ED-Björsäter Fagerdal.pdf

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Tegelsäter 1:93, Åtvidaberg kommun.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 127 kvm, biarea 300 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

5 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Storlek: 3 777 kvm.

Byggnadstyp

2 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1909
Byggnadstyp: 2 plan
Grundläggning: Torpargrund och platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Fasad: Trä
Tak: Plåt
Fönster: 3-glasfönster
Ventilation: Självdrag
Vatten och avlopp: Enskilt vatten, Enskilt avlopp.
Grävd källa och 3-kammarbrunn med infiltration som är besiktigad och godkänd.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Pellets/ved

Energideklaration

Status: Utförd
Energiklass: E
Energiförbrukning: 23279 /per kvm (atemp) och år
Energideklarationsdatum: 2019-04-30
Energiprestanda primärenergital: 160 /kWh per kvm och år

Uteplats

Två altaner på varsin sida av huset.

Bilplats

2 garage samt enorm grusplan att ställa bilar och maskiner på.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

23 800 SEK varav:
Uppvärmning: 14 000 SEK
VA: 1 300 SEK
Renhållning: 2 500 SEK
Sotning: 1 000 SEK
Elektricitet: 5 000 SEK
Hemförsäkring till kommer.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 739 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 498 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 241 000 SEK.
Värdeår: 1950
Skatt/avgift: 5 542 SEK.

Inskrivningar/Plan

Rättigheter förmån: Förmån: Officialservitut Vattentäkt, 0561-97/11.2
Förmån: Officialservitut Väg, 0561-97/11.1

Pantbrev

3 st om totalt 470 000 SEK

Renoveringar

1999

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy