Länk kopierad!

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
9 000 000 SEK / utgångspris
Adress
Platåvägen 5, Egnahem, Huskvarna
Typ
Friliggande villa
KVM
200 kvm, biarea 30 kvm
Tomt
890 kvm (friköpt)
Rum
6 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Kubiskt utropstecken

Arkitekthus signerat Gert Wingårdh uppfört under 2015 på Huskvarnas vackraste höjd med utsikt över hela södra Vätterbygden. Stilsäker exteriör med stora fönsterpartier i väster, järnvitriolbehandlad träfasad samt härliga utemiljöer i form av altan och balkong som följer solen till sena kvällen. Invändigt finner man på entrévåningen allrum med braskamin, tre sovrum i bra storlek, badrum och tvättstuga. Övervåningen består av stora sociala ytor med kök och vardagsrum i öppen planlösning, badrum samt ytterligare ett rejält sovrum. Materialmässigt har ingenting lämnats åt slumpen och här trängs välkända producenter som kombinerar funktion och design.

I närmiljön finns även goda kommunikationsmöjligheter, förskola, grundskola, Runnåkra idrottsplats, vackra naturstråk samt IKHP-motionsslingor och skidspår. Sammanfattningsvis en designmässig fullträff där stor vikt lagts vid formspråk och detaljer, allt detta beläget på ett av stadens bästa utsiktslägen.

Kontakta handläggande fastighetsmäklare för ytterligare information samt tidsbokning för visning.

Beskrivning

ENTRÉVÅNING

Inbjudande och väl tilltagen ENTRÉHALL med ytterdörr i helglas, industrigolv i betong, målade väggar, vitt tak samt ordentligt med utrymme för klädavhängningsplats. Under trappa finns praktiskt förrådsutrymme.

Rejält SOVRUM med industrigolv i betong, vitmålade väggar, vitt tak med infälld belysning, tre garderober samt utgång till trädgården. Likt alla rum med fönster mot väster har man härifrån obruten utsikt över Vättern och södra vätterbygden.

Stort SOVRUM med industrigolv i betong, målade väggar, vitt tak med infälld belysning samt fyra garderober.

Funktionell KLÄDVÅRDSAVDELNING med klinkergolv, målade väggar, vitt tak med infälld belysning, goda arbetsytor med bänkskiva i laminat (virrvarr), en garderob, tvättställ samt tvättmaskin och torktumlare. Frånluftsvärmepump, elcentral och nätverkscentral finns placerade här.

Luftigt ALLRUM med industrigolv i betong, vitmålade väggar, vitt tak med infälld belysning, läcker braskamin samt fantastiskt ljusinsläpp och utsikt.

MASTER BEDROOM med industrigolv i betong, målade väggar, vitt tak med infälld belysning, stora fönster från golv till tak i väster, utgång till trädgården samt ingång till KLÄDKAMMARE med praktiskt hyllsystem.

BADRUM med klinkergolv, helkaklade väggar, vitt tak med infälld belysning, badkar, toalett, badrumsskåp, tvättställ med kommod, duschplats med glasdörrar samt handdukstork.

Läcker trappa med infälld belysning leder till övervåningen.

ÖVERVÅNING

Övre HALL med ljust parkettgolv, vitmålade väggar, vitt tak med infälld belysning, tre garderober samt utgång till altan på baksidan.

Exklusivt KÖK med öppen planlösning mot matplats och vardagsrum. Ljust parkettgolv, vitmålade väggar, vitt tak med infälld belysning, vita köksskåp med grå köksluckor, fantastiska arbetsytor samt gott om skåpsförvaring, bänkskiva i sten, infälld köksfläkt, varmluftsugn, kombinerad varmluftsugn/micro, integrerad kyl och frys, integrerad diskmaskin samt induktionshäll (90 cm).

MATPLATS med utsikt över hela södra vätterbygden, ljust parkettgolv, vitmålade väggar, vitt tak med infälld belysning samt utrymme för större matsalsmöbel för upp till 14 sittande. Härifrån når man även BALKONGEN som är perfekt belägen i sydväst med sol från lunch till sen kväll som följd.

VARDAGSRUM med ljust parkettgolv, vitmålade väggar, vitt tak med infälld belysning, fransk balkong samt samma ljuvliga utsikt som från matplatsen. Braskaminen är optimalt placerad mellan matplats och vardagsrum.

SOVRUM med ljusinsläpp och utsikt, ljust parkettgolv, gråmålade väggar, vitt tak med infälld belysning, fransk balkong samt ingång till KLÄDKAMMARE med praktisk förvaring.

BADRUM med klinkergolv, helkaklade väggar, vitt tak med infälld belysning, toalett, tvättställ samt duschplats med glasdörrar och takdusch.

Dokument (pdf)

Planritningar

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Hakarps-Fagerslätt 1:309, Jönköping kommun, Skattesats 34%.

Församling

Hakarp.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 200 kvm, biarea 30 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

6 rum, varav 4 sovrum.

Tomt

Tomtarea 890 m² (friköpt). Tomten: sluttningstomt.
Storlek: 890 kvm.
Typ: Sluttningstomt

Byggnadstyp

1 plan i souterräng

Byggnad

Byggnadsår: 2015
Byggnadstyp: 1 plan i souterräng
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä/betong
Bjälklag: Trä
Fasad: Järnvitriolbehandlad träpanel
Tak: Papp
Utvändigt plåtarbete: Plåt
Fönster: 3-glasfönster isoler (självrengörande)
Ventilation: Mekanisk frånluft med värmeväxlare
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump med återvinning (Nibe F750 cu)
Elförbrukning: 10 574 kWh/år.

Energideklaration

Status: Ej utförd

TV

Anslutet till fibernät via Wetternet.

Internet

Anslutet till fibernät via Wetternet.

Övriga byggnader

Förråd under balkong om ca 20 kvm.

Uteplats

Uteplats 1: Balkong under tak om ca 24 m², läge sydväst.
Uteplats 2: Altan, läge sydost.

Bilplats

Biluppställningsplats med plats för 2 bilar.

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

28 500 SEK varav:
Uppvärmning: 15 000 SEK
Försäkring: 7 000 SEK
VA: 4 000 SEK
Renhållning: 2 500 SEK
Observera att kostnaden för hushållsel ingår i uppvärmningskostnaden.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 4 308 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 3 461 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 847 000 SEK.
Värdeår: 2015

Inskrivningar/Plan

Rättigheter last: Avtalsservitut Optokabel
Inskrivna servitut och övriga gravationer: Avtalsservitut
Planbestämmelser: Byggnadsplan (1976-07-09)

Pantbrev

2 st om totalt 2 000 000 SEK

Renoveringar

- Nybyggnation villa 2015
- Färdigställande av trädgård 2017

Övrigt

ARKITEKTHUS - GERT WINGÅRDH - AH#062

Gert Wingårdhs hus AH#062 har kallats ett kubistiskt utropstecken. Och det här är verkligen ett hus som i all sin enkelhet tar för sig och står ut från konkurrensen från omkringliggande bebyggelse. Invändigt varierar huset beroende på vilken storlek och utförande du väljer, men det gemensamma draget är den öppenhet som de stora fönsterytorna skapar.

Detta är ett hus som tycker om utsikt. Karaktäristiskt för huset är kontrasten mellan det slutna nedtonade och öppna fasader. Det sociala planet har öppet kök och vardagsrum, ett rejält sovrum, badrum samt den centralt placerade trappan. På entrévåningen finns allrum, badrum och tvättrum, praktiskt förlagt intill det största sovrummet samt två ytterligare sovrum.

TRÄDGÅRD
Tomten är skissad/planerad samt anlagd/planterad av Ire & Lind Trädgårdsarkitekter. Besök gärna deras hemsida för referensbilder.

MATERIALBESKRIVNING
Golv entrévåning - Industrigolv, slipad betong
Golv övervåning - Berg & Berg, vit ek (lugn)
Braskaminer - Spartherm
Kök - HTH, VH-7 Concept
Bänkskiva kök - Silestone Suede
Vitvaror kök - Smeg, Siemens & Fjärråskupan
Vitvaror klädvård - Miele
Fönster/balkongdörrar - Elitfönster, självrengörande med UV-skydd (2018)
Ytterdörr - Hajom
Innerdörrar - Dooria (massiva)
Strömbrytare/dimmers - Buster & Punch
Köksblandare/tvättställsblandare övervåning - Vola (design Arne Jacobsen)
Duschblandare/takdusch övervåning - Mora
Duschblandare/tvättställsblandare/badkarsblandare entrévåning - Mora
Handdukstork - INR Linc
Klädhängare i entréhall - Muuto Dots
Klädhängare i klädkammare - Elfa

INGÅR INTE
Lampor över köksö
Lampa i trappa
Lampor ovan sängbord i master bedroom
Lampa i hall
Hyllsystem i entréhall
Hyllsystem i vardagsrum

Abonnemanget på larmsystemet går att överta.

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy