Länk kopierad!
Bilder
Budgivning pågår

Visningar

Säljaren önskar att du kontaktar mäklaren för visning.

Bevaka slutpriset

Fyll i dina uppgifter så skickar SkandiaMäklarna slutpriset till dig om säljaren och köparen godkänner det vid försäljningen.

Pris
4 995 000 SEK / / utgångspris
Adress
Dansbanevägen 3, Linudden, Nyköping
Typ
Friliggande villa
KVM
100 kvm, biarea 20 kvm
Tomt
1 679 kvm (friköpt)
Rum
2 rum

Intresseanmälan

Ta del av vår integritetspolicy

Välkomna till Linudden!

Bo intill Nyköpings vackraste blåsippsbacke!
Detta enplanshus erbjuder 100 väldisponerade kvadratmeter i absolut toppskick. På den stora tomten nedanför finns en gäststuga på ca 10 kvadratmeter med plats för övernattande gäster. Förutom gäststuga finns i anslutning till husets tralldäck en utvändig bastu och dusch på ca 7 kvadratmeter, som med enkla medel kan byggas om till gäststuga.
Från huset leder flera utgångar till terrasser längs kort- och baksida samt till ett härligt tralldäck där man kan njuta av solen hela dagen. Ytterligare en rymlig uteplats i markplan finns på hustes baksida.
Husets öppna planlösning skapar en luftig känsla mellan kök och allrum med dess storslagna utsikt över vattnet.
Ett vackert sovrum med samma härliga utsikt över vatten och omgivande natur. Finns behov av ytterligare sovrum finns möjlighet att enligt ursprunglig byggplan sätta upp en avdelande vägg i det stora allrummets bortre del. (se planritning)
En magnifik Tullikkivi täljstenskamin, utrustad med bakugn utgör en viktig värmekälla, samt skapar en ombonad atmosfär och trivsel kulna dagar.
Det finns två toaletter med genomgående klinker och kakel, samt duschrum med intilliggande bastu, tvättstuga och förvaringsutrymmen. Samtliga klinkerbelagda golv är utrustade med elburen golvvärme.

Beskrivning

Fastigheten har under åren 2016-2018 genomgått en total renovering och utbyggnad. Allt utvändigt, väggar, tak, fönster och dörrar är nytt. Av den ursprungliga fastigheten återstår i stort sett endast den murade grunden, samt invändigt den mindre toaletten, ett par timmerväggar som fått nya ytskikt.
Allt snickeriarbete är utfört av Bo Landin Bygg, under ovan nämnda tidsperiod. Allt material, från golvreglar till taknock är helt nytt.
Invändigt består väggarna av OSB skivor klädda med gips, utom i köksdelen där det istället är spontade brädor bakom gips.
Tak, vvs, el, ventilation (mekanisk) och ytskikt har installerats av auktoriserade lokala företag.
Uppbyggnad och installation av Tulikivi braskamin har utförts av Kamin o Energi, Nyköping.
Nytt Epoq kök (Elgiganten), diskmaskin, tvättmaskin, gas/el häll, ugn och bastuaggregat.
Kyl och frys, samt varmvattenberedare från 2009.
På husets norra gavel utvändigt är el och framdragen för installation av luftvärmepump.
Gäststugan i den nedre delen av trädgården rymmer minst två sovplatser.
I den utvändiga bastuboden i anslutning till tralldäcket finns vatten framdraget, vilket för närvarande är bortkopplat. Utrymmet kan enkelt byggas om till gäststuga, förråd etc.
Runt bryggan är det muddrat till ca 70 cm djup, där man haft en 5 m hardtop-båt förtöjd två somrar utan problem.
Trädgården är till största delen skött och hävdad som ängsmark. En stor artrikedom från tidiga örter, vårblomster och till senblommande växter finns representerad på tomten. För att dessa rara örter ska återkomma år från år bör de tillåtas fröa av sig före klippning då de annars riskerar att försvinna vid för tidig och intensiv klippning.
Man har klippt de ytor som tidigare varit klippta och använda dagligdags längs och i anslutning till huset och där det för närvarande inte växer så mycket annat än gräs.
Under den senare delen av hösten har man så klippt det mesta av tomtytorna.
På tomten finns även tre äppelträd samt ett plommonträd som samtliga år i burit mycket frukt.

Dokument (pdf)

Planritningar Frågelista

Bostadsfakta

Fastighetsbeteckning

Örstigsnäs 1:48, Nyköping kommun, Skattesats 33.67%.

Församling

Nyköping.

Typ

Friliggande villa

Storlek

Boarea 100 kvm, biarea 20 kvm.
Areauppgifter enligt taxeringsinformationen.

Rum

2 rum, varav 1-2 sovrum.

Tomt

Storlek: 1 679 kvm.

Byggnadstyp

1 plan

Byggnad

Byggnadsår: 1940
Byggnadstyp: 1 plan
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: Elitfönster
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft
Vatten och avlopp: Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning och el

Uppvärmningssystem: Direktverkande el/ Kamin/

Internet

Fiber

Övriga byggnader

Gäststuga
Stor utbyggd bastu med dusch

Driftskostnad

Alla belopp rörande driftskostnad är angivna i SEK/år om inget annat anges.

34 000 SEK varav:
Försäkring: 4 000 SEK
VA: 5 000 SEK
Elektricitet: 25 000 SEK
I elen ingår uppvärmning.
Av de 5000 kr för vatten/avlopp är 3000 kr en fast samfällighetsavgift.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärdet är 2 599 000 SEK (fastställt avseende år 2018) varav byggnadsvärde 1 404 000 SEK.
Typkod: 220, Småhusenhet, bebyggd. Äganderätt.
Markvärde: 1 195 000 SEK.
Värdeår: 1971
Skatt/avgift: 8 049 SEK.

Inskrivningar/Plan

Gemensamhetsanläggningar: Gemensamhetsanläggning: Nyköping Örstigsnäs GA:1, Gemensamhetsanläggning: Nyköping Örstigsnäs GA:2
Planbestämmelser: Ändring Av Dp (2013-04-16) Ändring Av Dp (2009-05-19) Detaljplan (1992-09-10)

Pantbrev

2 st om totalt 3 697 500 SEK

Övrig viktig information
Budgivning

SkandiaMäklarnas budgivning följer gällande lag. Du som spekulant lämnar ditt bud till den ansvarige fastighetsmäklaren, som löpande redovisar alla bud till säljaren. Senast när förmedlingsuppdraget är avslutat överlämnar fastighetsmäklaren en budgivningslista till köpare och säljare med namn, kontaktuppgifter, bud, tidpunkt och eventuella villkor. Säljaren har alltid fri prövningsrätt och behöver inte sälja till den som lagt det högsta budet. Innan köpekontraktet är undertecknat av bägge parter har inget bindande avtal träffats. Om någon spekulant lämnar ett bud efter avslutad budgivning, men innan köpekontraktet undertecknats, är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren, som tar ställning till om budet skall beaktas.

Undersökningsplikt

Köparen har en långtgående undersökningsplikt. Fastighetens alla delar och funktioner ska undersökas. Köpare som inte har tillräckliga byggnadstekniska kunskaper bör anlita besiktningsman eller annan sakkunnig för undersökningen. Om symptom på fel finns utvidgas köparens undersökningsplikt. Säljaren svarar inte för fel och brister som köparen borde ha upptäckt vid en sådan undersökning av fastigheten som varit påkallad med hänsyn till fastighetens skick, den normala beskaffenheten hos jämförliga fastigheter samt omständigheterna vid köpet. Säljaren svarar inte heller för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till fastighetens ålder, pris, skick och användning. Säljarens uppgifter påverkar också omfattningen av undersökningsplikten. Om säljaren upplyser om misstänkt fel utökas undersökningsplikten. Om säljaren har lämnat uttryckliga utfästelser eller garantier som inte är för allmänt hållna ska köparen inte behöva undersöka sådana delar. För mer detaljerad information kontakta din lokala SkandiaMäklare, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Energideklaration

Från och med årsskiftet 2008/2009 måste alla hus som säljs energideklareras. Deklarationen ska utföras tillsammans med en ackrediterad energiexpert och innehålla uppgifter om husets el- och värmeförbrukning, isolering och ventilation.

Kontakta din lokala SkandiaMäklare för mer information, eller besök oss på www.skandiamaklarna.se

Administrationsersättning för annonsering på Hemnet

För annons som publiceras utbetalar Hemnet Service HNS AB en ersättning till det publicerande mäklarkontoret.

Är du intresserad av denna bostad? Gör en intresseanmälan

Fyll i formuläret nedan för att göra en intresseanmälan på denna bostad. Våra mäklare kommer att kontakta dig via mail/telefon för uppföljning.

Ta del av vår integritetspolicy